Депутат от БСП: Оставяме сериозни дългове на поколенията след нас

Партията направила 138 предложения за бюджета
26 ное 2020 22:50, Нели Христова
56

Ние оставяме на поколенията след нас едни сериозни дългове. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Милко Недялков.

"Няма как да подкрепим този бюджет, защото той няма ясна визия. Нещата в бюджета не са навързани така, че да имат ясна цел. Имаме разширена рамка на заемите, което е лошо за бъдещето - дълговете сега са надраснали дълговете през 1989 година", подчерта Недялков.

Той обясни, че средствата за пандемията е трябвало да бъдат харчени умно и предварително обсъдени.

"Тази мярка 60/40 предоставяше повече средства, а с тези 24 лв. няма гаранция, че хората ще бъдат върнати на работа от същия работодател. При една такава криза хората в България нямат вяра в мерките и не знаят коя мярка как може да им помогне. Тези мерки засега ме действат", коментира още пред Bulgaria ON AIR Милко Недялков.

По думите му БСП е направила 24 предложения за бюджета на НЗОК, като нито едно не е било прието.

"За държавния бюджет направихме 138 предложения", заяви той и добави, че не може хора с различен трудов стаж да получават еднакви пенсии.

"Това е несправедливост. Учителите, които са се осигурявали до 2010 година, са с до 3 пъти по-малки пенсии от пенсиите на учителите днес. За 5 години можем да направим така, че всички пенсии да са преизчислени и да има чувство за справедливост", подчерта категорично той.

По неговото мнение, ако са били намалени депутатите на 120, за тези, които чрез политиката искат да си решат политическите проблеми, щяло  да бъде много по-лесно за тях да контролират парламента.

"В България има много хора с увреждания, които никъде в мерките на правителството не се споменават, обхватът на закона не нарасна, беше орязан кръгът на хората, които да могат да получават асистентска помощ", заяви той и посочи, че за хората с увреждания е необходимо да се разкрият работни места, както и да им се осигури лесен достъп до паркове и учебни заведения.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
От бивш зам министър преди 1 месец
Ето ви мнение от бивш заместник-министър на финансите от правителството на Симеон Сакскобургготски:
"Много е важно за да има резултат от това, което се прави, да има съдържание. Отдавна не съм виждал толкова противоречив бюджет, изпълнен с неприемливи политики. Дори с тази недооценена макроикономическа рамка".
А БСП са имали 204 предложения по бюджета. Познайте колко са били приети.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това за пенсиите на учителите е много вярно...да изхвърлим ГРОБ от властта и да оправим всички пенсии...това трябва да е първата задача на пенсионелите ,когато отиват да гласуват напролет срещу пълното шкафче на Борисов,за да пуснат някой лев повече в тяхното празно шкафче...
50
3
 
2
 
! Отговори
истина преди 1 месец
Да обобщя коментарите-
Който лъже и краде, става член на БСП.
Допълнение - и на ДПС- справка дебелото шкембе.
49
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 26

След като луканов дойде на власт имахме 10 милиарда дълг.
Да не забравяме, че седмица след преврата 500 000 000 долара бяха прехвърлени с един транш от превратаджиите от външнотърговска във Виена.

ПП. БВП беше 20 милиарда., демек 50% задлъжнялост. Доста по-малка от в развития ес.
48
3
 
4
 
! Отговори
кръвопийците на БКП преди 1 месец
До Анонимен

Всичко обсебихте и Царя дори! - слънцето , въздуха и водата заменихте със СССР
47
2
 
2
 
! Отговори
Партия-Безпартийни! преди 1 месец
До Анонимен

Предлагаме да се нарича БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ или С НАМ И БОГс управление Теокрация
46
3
 
3
 
! Отговори
късата ни памет!!!!! преди 1 месец
До SS

През Чурнобил ни хранехте с радиоактивна храна а сега храним вирусите!
45
3
 
3
 
! Отговори
Давит срещу Голиат!! преди 1 месец
Само едно вирусче ще унищожи всичките комунисти по света. Слава На Бога!!!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП се самоизобличи като АНТИСОЦИАЛНА партия
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно вие да говорите за дългове, дето разграбихте държавата, малко в повече ми идва.
42
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След СДС си мислех,че няма да има по-крадлива партия.Груба грешка -имало.Партията на суджуците,дупките в асвалта,ремонт на ремонтите просто няма стигане.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ ОТКРАДНАЛИ ВОДАТА- МАЛИЙЙЙЙЙЙ....МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ БСП, ЩЕ ВЪРНАТ ВОДАТА, ЩЕ НАПРАВЯТ ТЕСТОВЕТЕ БЕЗПЛАТНИ, МИН ПЕНСИИ 600ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 2000ЛВ- ЩОТО ПОВТАРЯХА, ЧЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА- ЕТО ТЕ СА НАШАТА НАДЕЖДА- ИЗБИРАМЕ ГИ И НЯМА ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА- БСП, БСП- ЗАТВАРЯТ ОЛИГАРСИТЕ И РАЗДАВАТ НА НАРОДА ОТКРАДНАТОТО.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще открадне и добермана
39
3
 
8
 
! Отговори
Sandokan преди 1 месец
Колко кг кашкавал може да открадне еднорък комунист, ако мандрата се охранява от зъл доберман с наклонности към ядене на сурово месо?
38
2
 
7
 
! Отговори
до Зозо преди 1 месец
Зозо, в цял свят водата е проблем и това е климатично свързано. Не е проблема от държавите.В Европа има дефицит на вода. Преди години когато бях дете - дядо правеше сутрин път с тялото си и ме носеше на конче. Снегът беше по 2 метра.Сега сняг не съм виждал/в голям град живея... сняг няма.От къде да дойде водата? Освен да ревнем всички и да напълним язовирите?Причини да ревнат хората винаги има. Въпроса и гледната точка.Измемението на климата ще задълбочи дефицита на вода.Тикверастите нямат вина.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога повече комунисти идваме партията на безпартийните
36
9
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Дългове иди дойди, ама вода да им бяха оставили поне тези прокълнати тикверасти
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да идва партията на безпартийните
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Майките на децата със специфични потребности да търсят виновните защото тези деца са жертва и на Чернобил. Тези майки бяха деца по на 14 - 15 години по време на аварията.
Беднотията и неправилното хранене по онова време си казаха ефекта. Вижте колко години се разгражда. Цезий-137 има полуживот 30.07 години.
Уран - 238 - 210Pb 19 години. Уран 238 - 230Th - 8х104 години, 234U - 2.5х105 години.
Торий-232-232Th-14х109 години и т.н.
33
8
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Нали искахте нежна революция.Ето сега берете плодовете и.Времето е наше,после царя ще ни оправи за 800дни после ЕС и NATO.Е?Три милиона емигранти,и най бедната страна в Еврогейският съюз.