Йотова: Откакто е служебният кабинет си връщаме държавата и нормалността

Много неща се променяли за добро
Обновена: 24 май 2021 16:56 | 24 май 2021 16:55, Камелия Цветанова
382
Йотова: Откакто е служебният кабинет си връщаме държавата  и нормалността
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни традиции, няма как да не върви към светли бъднини. Цялата ни история върви натам. Имаме с какво да се гордеем... Това е празникът, който ни събира най-много, независимо от политическите ни убеждения, от обществото, в което живеем, от това дали сме тук или в чужбина". Това каза на 24 май пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И допълни, че "будители има във всички години и по всяко време".

Още по темата

Тя подчерта, че да направим България уютна за живот държава - това е обща задача.

"Няма как да не забележим, че през последните дни, откакто е служебният кабинет, много неща се променят за добро. Връщаме си държавата, нормалните отношения между институциите, нормалните отношения между управляващите и гражданите. По съвсем различен начин е диалогът между тези две групи - прозрачно, честно, да, трудно е, но хората ще разберат изпълнителната власт", коментира вицепрезидентът.

По темата за Плана за възстановяване и устойчивост Илияна Йотова обяви, че Европейската комисия работи много интензивно със служебния кабинет и с някои министерства, които са в основата на плана.

"Служебният кабинет продължи да работи и с експертите, които стоят зад плана... Важното е до края на служебния кабинет планът да бъде изпратен и успешно защитен пред Европейската комисия", каза тя.

Според нея при коментарите по темата се пропуска отношението на българските предприемачи към евросредствата.

"Този план трябва да ги накара да се заинтересуват, да са амбициозни, да правят проекти, чието бъдеще продължава и след края на проекта... Има още какво да се направи по плана. Рамката е отворена и ще има възможности за допълване. Надявам се планът да бъде използван по различен начин, а не както оперативните програми до този момент, при които усвояването доминираше пред развитието",посочи Йотова.

Вицепрезидентът изрази оптимизъм, че България ще успее да се изрази правилно и експертно защо е такава позицията ѝ спрямо въпроса с Република Северна Македония.

"С усилието на Европейския съюз и на двете държави трябва да се намери решение, за да не се заличава паметта нито на България, нито на РСМ... Сигурна съм, че това правителство ще намери добрите послания към европейските ни партньори. Важна е темата за съдбата на хората с български произход, за отношението към тях, за отношението към малцинствени групи. Всичко това трябва да се сложи на масата. Привърженик съм на повече разговори, на повече срещи, но и на изчистване с подписи под документи", призна тя.

Йотова посочи, че пътят и на Албания, и на РСМ е в Европейския съюз, а "България трябва да е лобистът за Западните Балкани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената букла Йотова съвсем е слънчасала а още лятото дори не е дошло.
307
0
 
8
 
! Отговори
КАКВА ИРОНИЯ преди 2 години
Я ДА ВИДИМ КАК СИ ВРЪЩАТ ДЪРЖАВАТА И С КОГО- НОВ ГЕРБ НА ДЪРЖАВАТА НАТОЧЕН БАТКА- ШЕВ НА НАП И НАДПИС- ЩЕ ТИ СКЪСАМ $ЪЗА- ПО ТЕКСТ НА СОНЯ МОМЧИЛОВА ПИАР НА ШАЙКАТА- ШЕФЪТ НА НАП ПРЕХВЪРЛИЛ ФИРМАТА СИ НА КЛОШАР И НЕ ПЛАТИЛ 1 000 000 ЛВ ДАНЪЦИ НА БЪЛГАРИЯ- ЕЙ ТЕ С ТАКИВА СИ ВРЪЩАТ ДЪРЖАВАТА И ТЯ СТАНА ДЪРЖАВАТА НА МУТРИТЕ...
306
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега, само изявления, че се работи 24 в денонощието и обвинения към бившите управляващи.
305
0
 
13
 
! Отговори
ОГРОМНО ПАДЕНИЕ преди 2 години
ВРЪЩАТ ДЪРЖАВАТА НА БОЖКОВ- УЧРЕДИТЕЛКАТА НА ПАРТИЯТА НА ЧЕРЕПА Е СЕКРЕТАР НА КАБИНЕТА НА МИНИСТЪРА НА МВР- КАКВА ИРОНИЯ...ЗА СТАНЕШ СЛУЖИТЕЛ НА МВР ТЕ ОБСЛЕДВАТ ОБСТОЙНО- НО МИНИСТЪРЪТ НА МВР НАУЧАВА НЯКОИ НЕЩА ОТ МЕДИИТЕ- ПО ГОЛЯМО ПАДЕНИЕ ОТ ТОВА НЯМА И НЕ Е ИМАЛО....
304
1
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Нормалността на Йотова е "нормалността" на едни пациенти които ежегодно изпъват клиничната пътека към връх Бузлуджа, може да е нормалност и за Черепа, Василев, Карнобатските босове, Баневи и Арабаджиеви, но не е нормалност за средностатистическият български гражданин и това ще си проличи много скоро ... !!!
303
1
 
17
 
! Отговори
баба Ленче преди 2 години
На нов началник и малко прасе не се радвай много, че не е ясно каква св..ня ще стане. Народна мъдрост.
302
1
 
23
 
! Отговори
akud преди 2 години
кумонистите си били връщали държавата ХАХАХАХ . това е вярно. но за народа всичко си е по старо му и вие нищо не правите освен да приказвате йотова. некадърни сте, и виденов дори върнах те хахахах
301
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова: Откакто е служебният кабинет си връщаме зависимостта и слугинажа към Русия. Аз обичам поп Гундяев и много искам да падна пред него на колене и да му целувам ....
300
0
 
30
 
! Отговори
Държавност...Ха! преди 2 години
Връщане на БКП -БСП на власт с един хитър ход. Нека Славчо и останалите да гледат отстрани. Под нослето ни взеха наново властта.Който не е разбрал-ще го разбере,но по-късно.После завиване към Москва...
299
0
 
30
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Нищо повече от една боркиня за кокала....обикновена фурнаджийска лопата.
298
1
 
37
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Така ли? Да не повярва човек.Така и ще си отиде служебното правителство в брането на плодовете от управлението на ГЕРБ.Нито са направили нещо,нито ще направят.И това е добре,защото тряхното правене го знаем много добре.
297
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че ми се струва че е най-вероятно да си върнем олигарсите, анархията и хаоса. Засега нищо друго не виждам.
296
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето ми се струва че е най-вероятно да не си върнем олигарсите, анархията и хаоса. Засега нещо в друга посока не са направили.
295
2
 
25
 
! Отговори
WTF преди 2 години
Да, права е жената! Нормалното в България си е да сменим хората от единия мафиотски клан с хора от друг мафиотски клан. Определено връщате нормалността в държавата. Вече мога да спя спокойно, че държавата не се управлява от кръга Пеевски/Борисов, а от кръга Божков/Прокопиев. Хората продължават да си спинкат. Лека нощ на всички!
294
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 307 anonymous. Отговора не променя дефицитите в образованието. Призива остава учи български! А съдържанието не съм коментирал, защото няма смисъл да се води разговор с неук човек! А пропо кой е Ж. Виденов отдавна не съм България!
293
1
 
26
 
! Отговори
А преди 2 години
Кои са те, които си връщат държавата ?
292
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази *** и тя като нищоправещият с най-голяма заплата от 15000лв. Радеф се е зела много на сериозно и си вярва,втори път няма да имате този шанс...
291
0
 
35
 
! Отговори
Равносметката преди 2 години
6. За шеф на НАП бе назначен инструктор по културизъм, продал фирма с 1 милион лева задължения на рецидивист с 4 присъди. Новият шеф на НАП е и с неплатени здравни осигуровки за последните пет години. Активът му е, че е комшия на Васил Божков в Дубай.
290
0
 
32
 
! Отговори
Равносметката преди 2 години
1. Назначиха Пламен Орешарски за съветник на премиера.2. Премиерът се информира за афера с подслушвания от...медиите.3. Министърът на МВР назначи за шеф на кабинета си учредителка на партията на Васил Божков.4. Министърът на МВР е командван по телефона от съветника на президента Пламен Узунов, обвиняем за търговия с влияние.5. Министърът на МВР безпрецедентно поиска да бъдат уволнени двама водещи от БТВ, засегнат от техни журналистически въпроси.6. За шеф на НАП бе назначен инструктор по
289
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години имаше интервю с Влади Априлов затова как е създадено предаването "Куку".Ако успеете да го намерите никога няма да гласувате за ИТН!