Иван Ченчев: След часове и дни още партии се присъединяват към БСП

Според него, действията на правителството са правилни
Обновена: 9 юни 2021 14:43 | 9 юни 2021 09:43, Петя Славова
3

"БСП ще разшири широката лява коалиция. Още партии ще се присъединят към нас в следващите часове или дни. Те ще дооформят тази широка лява коалиция“. Това заяви в студиото на "България сутрин" водачът на листа на БСП в София - Иван Ченчев.
Още по темата

Той не съобщи с кои партии или формации се водят преговори, но е категоричен, че коалиране с Жан Виденов и неговия "Ляв съюз за чиста и свята република" няма да има.

"Ние сме свидетели на едно оттегляне от политиката на г-н Виденов от дълги години. Това не се случва за пръв път и връщането му на политическата сцена  няма да разколебае левите избиратели", убеден е Ченчев.

Той коментира и твърденията на бизнесмена Георги Гергов, че в БСП текат процеси, които отблъскват избирателите.

"Ние сме на прага на кампания, която ще стартира. Демонстрирахме това, че се обединяваме, протегнахме ръка не само към лявото пространство, но тя не беше приета. Ние сме преодолели това, което сме имали като вътрешно напрежение. Подобни изказвания няма да спомогнат за ново разделение в партията“, категоричен беше Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подкрепи рокадите, които извършва служебното правителство. Според него всички смени се правят на базата на съответните документи.

"Естествено е да има защитна реакция от засегнатите страни. Дори и най-малкото от това, което се говори да е вярно, то това е чудовищно за предишната власт", коментира социалистът.

"За България и в името на това много неща да се решат в българския парламент, а не отвън или в джипа, трябва да има правителство“, каза още Иван Ченчев.

Ченчев е убеден, че преговорите за машините между ЦИК и МС ще бъдат успешни.

"Доставката на допълнителните машини ще оскъпи всичко, защото трябва да стане по авиационен път. Явно някой го притеснява това, че машините осигуряват честен вот", каза той. И добави, че не се притеснява от това как възрастните хора ще гласуват, защото те много успешно се справяли с използването на банкомат.

"Пандемията помогна за това хората да боравят по-добре с електронни устройства", посочи още Ченчев.
 


3
Още по темата: Bulgaria ON AIRИван Ченчев
Още от Политика
ИТН няма да загуби от липсата на Трифонов в листите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ориентировъчна численост на електората на тази Широка коалиция?