Информацията за дисертацията на Пламен Николов е оскъдна

МОН: Трудът е предаден без задължителната информационна карта
2 авг 2021 15:12, Анисия Иванова
151
Информацията за дисертацията на Пламен Николов е оскъдна
Снимка: БГНЕС

Информацията за дисертацията на номинирания от "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов е оскъдна. Това съобщиха от Министерството на образованието. В специално прессъобщение те разпространиха технически подробности за дисертацията.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия е предала научния труд в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно-техническа информация без задължителната информационна карта с детайлите, свързани с нейната защита.

Още по темата

По тази причина информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и „доктор на науките”, е твърде оскъдна, се посочва в съобщението.

Проверката на просветното министерство е извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на министерството и до Национален център за информация и документация.

Дисертационният труд на Пламен Николов е наличен в библиотеката на Центъра. Министерството има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора, пише още в съобщението.


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 месец
Ще ми бъде интересно да видя публикувана дисертацията на Бойко Методиев Борисов. Той (ако някой не го знае) е доктор на пожарникарските науки).
142
0
 
4
 
! Отговори
Един без дисертация преди 1 месец
Последна стихосбирка на Деса Поетеса."Полегнах аз до Слави на диванаи понечих за к(абинета) да го хванаЗащо се драх на площада с УРАТАсега ми го тури (поста) МИНИСТЪРНА КУЛТУРАТА"
141
0
 
4
 
! Отговори
Един без дисертация преди 1 месец
"За вашата демократична кауза ще се сражавам чак до менопауза"Деса Поетеса.
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като защити първата си докторска дисертация, Пламен Николов заяви че му предстои да завърши и втората си докторантура със тема Инжектиплектор на времевия континиуум, със научен ръководител доктор Емет Браун.
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До izh 124 - Как точно я получи, за да я прочетеш? Той ли ти я даде или е имало някакво обсъждане? Къде? Защото в Нар.библиотека няма да ти я дадат, дори да имат екземпляр, както беше навремето, сега не знам как е.
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ставате.Другите да са казвали че имат дисертации и научни степени ?
137
7
 
3
 
! Отговори
ставате преди 1 месец
смешни. Някой да е виждал на ББ труда или на Тато, или на Рундев , или на кой да е, под вола теле май търсим :)))) .
136
0
 
2
 
! Отговори
един друг преди 1 месец
До Д-р ИвановМоже би имаш предвид, че на сайта на университета се публикуват автореферат на дисертацията, рецензии и становища на членовете на комисията?Самата дисертация не се публикува - ще бъде нарушаване на авторските права на дисертанта.
135
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има Такава Дисертация. Ама друг път.
134
12
 
3
 
! Отговори
Няма по-велик от ББ преди 1 месец
Държавата е завладяна от Вожда Бойко незаменим със своето величие ум, интелект, образование, научни постижения и владеене на чужди езици, както и финансов и икономически гений вадеше и раздаваше пари от своите бездънно дълбоки джобове. Туй е велик Колос направо Титан, Той е Слънцето на България никой не може да го засенчи и замени. Трагедия е да оставяте такъв Вожд това ще го съсипе, ако спешно не го върнете на власт докато все още е жив да ги доживее на тоя *** човек на висок пост.
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 123Българският научният ръководител на другаря вече се е изказал в друга медия, че защита наистина е имало през 2004г. По философия.
132
4
 
7
 
! Отговори
Брех какви претенции преди 1 месец
Какви ПРЕТЕНЦИИ за ОБРАЗОВАНИЕ и щателни проверки - пак за смях става България - ОСОБЕНО СЛЕД КАТО ИМАХМЕ бивш ПРЕМИЕР БОДИГАРД И ПОЖАРНИКАР - Сега какво летвата ще я вдигнат до Нобелови лауреати ли. БЕ НАПРАВО ЩО НЕ ПРОВЕРЯТ ОСТАНАЛИТЕ КАЛИНКИ И МАЛИНКИ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ОЩЕ ПО АДНИМИСТРАЦИЯТА и ТЕХНИ Роднини дето продължават да гласуват за ГЕРБ щото роднините Калинки са на държавни постове по министерства и кметства из цялата страна и активно поддържат бройката на гласовете за да крепят ГЕРБ
131
8
 
11
 
! Отговори
7-ма пожарна преди 1 месец
Може ли да публикувате линк към "дисертацията" на Бойко Борисов? Стига е скромничил! Време е приносът му към науката да получи всенародно признание!
130
1
 
20
 
! Отговори
съдба преди 1 месец
Познавам много български инженери с научна степен днес клошари , а човека учил във Виена ставал доктор и сега на връх в Стара планина продава шнорхели.
129
1
 
21
 
! Отговори
хахахахаха преди 1 месец
Суверенът трифонов няма ли да облече един официален анцунг?
128
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинките на Борисов, сега калинките на Слави-второ издание, или 50-то. Избирате чалга-корифей и ще си носим последствията. Лошото е, че страдаме и тези, които все пак сме запазили мисловните си функции и още не ни тресе алцхаймера.
127
0
 
25
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Може човекът да е добродушен и да иска....ама излъчването му - като на склададжия. Съжалявам, но нито има харизма, нито Характер, нито знания за ПОЛИТИК. Две изречения каза с 3 грешки в него. Не искаме да ставаме за смях пред съседите! Политиката Не е шоу. Много лош сигнал. На челото му пише С ГОЛЕМИ БУКВИ : ПОСРЕДСТВЕНОСТ и БЕЗХАРАКТЕРНОСТ.
126
1
 
29
 
! Отговори
До 123 преди 1 месец
Няма как с български научни ръководители да защити докторат в Австрия. Нещо много гнило има с тази история. Само прокуратурата може да каже какво точно.
125
0
 
27
 
! Отговори
До 123 преди 1 месец
Според твърдения на Пламен Николов докторската си степен е защитил в Австрия. Но според дисертацията негов научен ръководител е проф. Валери Динев, с рецензенти Валентин Канаврев и Иван Калчев.Журналистът Григор Лилов установи, че липсват основни атрибути по защитата на дисертацията на Николов. Липсва и задължителната информационна карта с детайлите по защитата. С 2 думи фалшификат отвсякъде. Оставили са си ръцете. Не са успели да я фалшифицират за пред света.
124
0
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Славуц иска да управлява по анцунг и тениска от дивана :))))))))))))))))))))) Няма да стане тая работа.