Взимат Бюрото по защита от Гешев, отива в МП

Искането за това дойде от три партии със законови промени
94
Взимат Бюрото по защита от Гешев, отива в МП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите решиха, че Бюрото по защита вече няма да е към главния прокурор, а да бъде върнато като структурата на Министерството на правосъдието.

С промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, през 2014 г. отдел “Бюро по защита на застрашени лица” към Главна дирекция “Охрана” при Министерството на правосъдието беше преструктуриран в Бюро по защита като самостоятелна организационна единица при главния прокурор.

Сега отново Бюрото отива към МП.

Поправката стана с приемането на първо четене на три законопроекта, внесени от ДБ, ИТН и ИБГНИ. Против проектите гласуваха от ГЕРБ и ДПС.

Предложението на ИТН е Бюрото да стане специализиран отдел към Министерството на правосъдието с името "Бюро по защита на застрашени лица", а решението кои лица да се охраняват, да се взима от Съвет по защита с мнозинство 2/3 от членовете му.

От ДБ и ИБГНИ предлагат Бюрото да премине към Главната дирекция „Охрана“ на Министерството на правосъдието.

Предстои законът да бъде приет и на второ четене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпълнителна власт,министерство да пази защитени свидетели е пълен абсурд.Административно!То затова и преди 2014 г. не е имало свидетели.Да отстраниш и специализирана охрана на такива лица и гл.прокурор е изцяло поръчков закон подкрепен от подсъдимите олигарси и руските мекерета.
68
2
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Ама те ,като му вземат бюрото на Гешев,той на какво ще пише !?
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да ги закриват!!!Само пери лапат!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Няма Черепов да го остави на мира! Злопаметен е много!
65
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Алоу, ПроСто То...Алоу,"Силния в писането и мисленето",вече се извиних,макар че не го направих по подходящия начин..Но когато човек се разсейва и с друго, понякога не забелязва че клика на едно,а излиза друго..Но виждам че ти си "безгрешен" и за това.."Който се има за безгрешен,нека пръв "хвърли" "минус" срещу мен!"..
64
2
 
5
 
! Отговори
Всичко е до време! преди 2 години
Селските чалгари и метежниците на Радев също. България завинаги ще остане част от Свободния свят и лоялен партньор на ЕС и НАТО.
63
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
сега земат "гвардията" му,скоро ще вземат и главата му..Но така е като "човек" се самозабрави.../после следва Тиквата,ако не пукяса от страх до тогава../
62
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма такова престъпление "олигарх". Гешев не е обвинил никого със годни и състоятелни доказателства. Само получава заплата и носи вреди на държавата. За това ли да му плащам? Да рови в истории с 30-годишна давност? Ми занимавай се с това като хоби, е балсам ти маиката. Той не ми решава текущи проблеми, ще ми спасява миналото, милицонер некакъв си..
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОСПРИ ВЕДНАГА АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ...А ИНАЧЕ ВИЖДАМЕ КОИ СА СЛУГИТЕ НА БГ ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛИ НАРОДА СИ ПРЕЗ 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ЗАВОДИ ЗА 1 ДЛ....И ЗАЩО ЕДНИ МЯТАХА КАМЪНИ ПОД ЕДИН ЮМРУК И КОЙ ГО ПЛАЩА ТОЯ МАСРАФ- ПОЗОР ЗА ОЛИГАРХИЯТА КОЯТО Е НА ПЪТ ДА СМАЖЕ НАРОДА СИ.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е последния бастион пред мафията ----////---- Ми да си продължава да бъде бастион. Нали за него нищо не се променя?
59
16
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Прокуратурата не събира доказателстеа, следователите събират доказателства. Глупотевините на прокурорите са само за да си защитят статуса на "status in statu". Тази организация в този си вид е създадена само, за да се установи фашистка диктатура с партията ГЕРБ начело. Прикрити живковисти, които даже Народното събрание преместиха в Партийния дом.
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е последния бастион пред мафията на Фигуранта и олигарсите, които са спонсори на комунистите.
57
0
 
5
 
! Отговори
В САЩ преди 2 години
не е така! Има Министерство на Правосъдието и ФБР. Задържан индивид, да речем в 10 вечерта, от ФБР, Сикрет Сървис, Полис Депртмънт, DEA or ATF е изправян пред дежурен съдия и дежурен прокурор, назначават му защитник и час по-късно е разквартирован в панделата. Свидетелите биват укривани от Маршал Сървис и цялата схема работи перфектно. В БГ, отново като в СеСеСеРе.
56
13
 
4
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Дай Боже, както правилно е написал 69-я анонимник, да минем направо към стрелбата!... Предлагам първи в списъка за отстраняване да е Иван Гешев, с прякор Гестапото!...
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ПРОКУРАТУРАТА не повдигне обвинение, КАКТО НЯМАШЕ НИТО ЕДНО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ПРИВАТИЗАЦИЯТА какво ДЕЛО ще гледа НЕЗАВИСИМИЯ СЪД?ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТИ! ЗАЩИТАТА НА ДЪРЖАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ОТ ПРОКУРОР КОЙТО НЕ СЕ СТРАХУВА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ МАФИЯТА И КОРУПЦИЯТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ! Когато става въпрос за милиони, ПРОКУРАТУРАТА Е МИШЕНА!
54
20
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Никой не е сменил статута на Прокуратурата, не виждам защо мучите? А гербили? В момента се поправя една несправедливост и един порок, въведен точно от комунистите и ДПС през 2014 г. Какво не ви харесва?
53
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да разберете, че прокурорът не е съдия. Съдията трябва да е независим, а прокурорът е просто обвинител, тоест адвокат на Държавата. Това значи, че всякакви пълномощия да ползва сила и да тормози хората, трябва да му бъдат иззети. Първо, защото не му трябват и второ, защото с тях се злоупотребява.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ Е ТАКА. ОСВЕН В РУСИЯ. ----////---- Напротив, само в Просия Прокуратурата е отделна "държава в държавата", която може пряко да се меси в съдебния процес.
51
3
 
18
 
! Отговори
Майна преди 2 години
По времето на комунизма беше точно така! Прокурорите - зависими от БКП управляващи 45 години. Сега се връщат!!!
50
3
 
13
 
! Отговори
ЦЕЛТА Е преди 2 години
...ДА НАПРАВЯТ ГЛ. ПРОКУРОР, КОЙТО И ДА Е ТОЙ - ЛЕСНО УПРАВЛЯЕМ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, КОЯТО И ДА Е ТЯ.