Следващият президент трябвало да събира, а не да разединява

ГЕРБ издига много ярка публична фигура
51
Следващият президент трябвало да събира, а не да разединява
Снимка: БГНЕС

"Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне, т.е. това ще бъде силен човек и много ярка публична фигура". Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ-СДС.
Той уточни, че бъдещият президент на България трябва да бъде човек, който да събира, а не да разпилява.

"Президентът Радев не знам какво ще остави, знам какво разпиля", посочи Чолаков.

По думите му ГЕРБ събират и са "държавническа котва" и в 46-ото Народно събрание.

"ГЕРБ пазеше България - от мигрантска криза, от финансови кризи. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента Румен Радев в добро състояние. Сега виждаме, че държавата се разпада по сектори", коментира той.

Чолаков сподели, че в кулоарите на парламента е говорил с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали съжаление, че не са направили коалиция с ГЕРБ.

"Разумно правителство не го виждам без участието на ГЕРБ", заяви той.

"Виждаме много примери, в които тези, които слагаха много високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами", заяви той.

Чолаков беше категоричен, че ГЕРБ ще настояват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласуване.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира приетата от парламента актуализация на бюджета, като заяви, че най-важният въпрос, който трябва да бъде задаван е колко ще бъде дефицитът на държавата в края на годината.

"Ние предупреждавахме, че когато започне революция, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното желание да се помогне на пенсионерите. Но покрай това, се вкараха и много други неща. Примерно за рекламна кампания за ваксинацията в медиите бяха предвидени 10 млн. лева. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лева за медии в следващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лева бяха спрени с гласуване в пленарна зала. Служебното правителство беше поискало тези 10 млн. лева, а партиите го спряха", обясни Чолаков, като изказа мнение, че актуализацията се случва преди предизборната кампания за президентските и парламентарни избори.

Темата за промените в закони, свързани със съдебна реформа (преместване на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор към Министерството на правосъдието - б.р.), Радомир Чолаков обобщи с израза: "Искаме да направим нещо мръсно на Иван Гешев".

"Направете му нещо лошо на Гешев, но това е дребнаво, защото цялата тази съдебна реформа, за която говореха протестните партии, ще се изрази в това, че няма да махнем Гешев, а ще му вземем шофьора. Аз ще го подкрепя това с ясното съзнание, че нищо няма да произтече от това и с неприятно чувство, че могат да бъдат осветлени свидетели. Ако има такова нещо, то е ужасно", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ГЕРБпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
саа преди 2 години
а за разделението на властите нещо да кажат... досега не бях виждал главен прокурор да се отчита на пи ар
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия президент, трябва да е държавник, като Радев, а не някой изпълнител.
38
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Корумпирани от всички служби и канцеларии обединявайте се! Изтървем ли пак държавната баница сме за никъде.
37
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Не може да се прави обединение на корумпирани и потърпевши от корупцията. Които ще се обединяват с ГЕРБ с надеждата да к'радат заедно нека да го направят. Яне Яневци, пишман-реформатори и пишман-патриоти вече си минаха от реда. Кой е кандидат сега да се прегръща с Бойко? Остана остатъчното СДС - един файтон хора. Нека се обединяват.
36
14
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Не знам колко ни е разединил президентът, обаче и бесепари, и демократи, и протестъри, и депесари, и националисти, и гербери ще гласуваме за Радев.
35
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ни разедини, а обедини престъпниците! Браво Радев, дано да станеш обект на престъпление! Заради теб мнозина семейства бяха почернени!
34
3
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къв е тоя Чолак за сефте го чувам :)))
33
0
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Колко ще събере президентът, ще видим на изборите. После всякакви подобни коментари ще са меко казано излишни.
32
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам кой ще е ама няма да е Радев
31
13
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Тогава с удоволствие ще гласуваме за Румен Радев.Борисов ще се саморазкрие като *** човек.
30
7
 
8
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ! преди 2 години
Бойко ще номинира за кандидат-президент Петър Стоянов-дс-агент Виктор.
29
13
 
15
 
! Отговори
убеден преди 2 години
за това фигуранта час по скоро трябва да напусне президентството .
28
2
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Геополитическите инженери създадоха нови партии въз основа не на протестният, а на реформаторският вот! Тук има една много тънка линия. Антисистемността никога не е била масово явление в съзнанието на българина. Българина не иска "фак дъ систем", а иска реформирана система, която да обнслужи и него. Забележете, думичката "и него";))) Затова партиите, които се появяват или ще се появят не са антисистемни, а реформаторски. Затова много депутати от реформаторските партии искат съюз с ГЕРБ;)))
27
2
 
6
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Мнооооого сте далече от истината за Борисов, Радев, Слави, Мая и др. подобни.После ще се гледате ,,умно" в огледалото.
26
24
 
12
 
! Отговори
Жо преди 2 години
До Престарял емигрант--- Бойко е вече "бита карта" за Европа и Америка. Той е Корумпирания премиер, лидер на партия. С това е известен. У нас, Бойко е известен като правоверен комунист, напуснал системата на МВР за да запази членството си в БКП. Къде беше Бойко до 2000 г. когато хората бяха по площадите? Той е с Европата, докато му отпуска пари. Спре ли Европата да дава кинти, Бойко послушно ще се гушне с Путин. Радев е напуснал БКП през 1990 г., а Корнела никога не е била член на БКП.
25
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
к.32, престани да лъжеш: ген.Радев е НАТОвски генерал и посл.Херо Мустафа се ориентира към него, а не към Боце, който крадеше и пълнеше шкафчето с милиони евро и златни слитъци.Сега, когато агите и гербаджиите застанаха зад Пеевски и хора от правителството или близки до него, САЩ още повече ще втвърди отношението спрямо БГ. Да не би А.Василев и К.Петков да са леви, а не десни хора? Тая приказка за Москва и Путин отдавна се оттече, целта е продажното правителство на ББ да отиде в канала.
24
16
 
17
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Сметките на Борисов са верни. Притеснието идва от Радевикте залитания към Русия.Разберете го най-после.Трябва ни президент с ясни и положителни насоки към Брюксел и НАТО,но др. Радев засега не е доказал това, а обратното-към Москва.После -особенно младите,които обичат да пътувта в ЕС и по света ще се гледат ,,умно", защото ще ги спират на всяко летище, за да ги проверяват,като руски граждани. Осъзнайте се и не се подлъгвайте да гла
23
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се разберем: Не Радев, а машата на ББ - Каскета вкара в Президентството военни и спецпрокурори плюс ВЪОРЪЖЕНИ хора от отряда за защита на свидетелите с цел да покажат, че за СпП нищо свято няма и могат да правят каквото си поискат. Сетне В.Маджарова излъга, че имало договорка със секретаря на президента. Каква договорка като Узунов и Стоянов бяха арестувани, а касите със секретни документи - изтърбушени! В БГ разединението беше от едната страна кабинет ББ, от другата - останалите, опозиция
22
12
 
9
 
! Отговори
59 секунди преди 2 години
Бойко ще предложи Слави.Така ВЕЧЕ ще е съвсем ясно.Сещатете ли се?
21
2
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
аде сбийте се, че да намалеят глупаците , те май се плодят най-много, много плодовити