Веселин Марешки обмисля да се кандидатира за президент

"Воля" няма да се яви в коалиция на предстоящия вот за НС
21 сеп 2021 07:29, Нели Христова
67

В следващите три месеца "Воля" ще се опита да събере 400 хил. подписа, за да даде старта на кампания за референдум. В него партията ще зададе въпроси за смяна на лева с евро, членството ни в НАТО и мажоритарна избирателна система в един тур. Но преди това на дневен ред са парламентарните и президентските избори, а по думите на Пламен Христов, Веселин Марешки обмисля да се кандидатира за президент.

"Имаме 3 месеца, в които трябва да съберем 400 хиляди подписа, които да направят референдума задължителен за провеждане. Към настоящия момент са няколко десетки хиляди подписа и искрено се надяваме нашите симпатизанти да откликнат на инициативата и да съберем необходимите подписи още преди изборите", заяви Пламен Христов от "Воля" в "Денят ON AIR".

По думите му референдумът е наложителен, защото "в последните два парламента българският народ не успя да намери подходящите хора, които да вземат решения от негово име".

"Все по-ясно става, че референдумът е инструмент на пряката демокрация, който трябва да се използва сега, защото проблемите си стоят. Докато политиците се надскачат и налудуват в парламента, проблемите стават все повече и повече", настоя Христов пред Bulgaria ON AIR.

Един от най-спорните въпроси в предложения от партията на Марешки референдум е дали България да прекрати своето участие в НАТО.

"Навремето, когато България стана член на НАТО, не беше използван този инструмент на пряката демокрация и в такива съдбовни за нацията ни въпроси трябва да се прибягва към референдум. На България предстои преподписване на договора с НАТО и сега е моментът всички българи да се произнесат категорично дали трябва да бъде продължен този договор или не", обясни гостът в студиото.

"Воля" няма да се яви в коалиция на предстоящите предсрочни парламентарни избори, стана ясно от думите на Христов.

"Стана ни пределно ясно на предишните избори, че опитите ни да обединим патриотичното пространство беше неуспешен и не беше одобрен от нашите симпатизанти. Нашият резултат като самостоятелна партия винаги е бил по-голям, отколкото в коалиция", изтъкна представителят на "Воля".

Христов призна, че Марешки обмисля да се кандидатира за президент: "Това е огромна отговорност, която няма как той да пренебрегне".


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Долу Марешки ! преди 1 месец
Руският зет Марешки още не е разбрал, че който има жена рускиня, няма право да се кандидатира за президент.
59
1
 
1
 
! Отговори
от село преди 1 месец
Ние пък на село, в кръчмата решихме да предложим да направим инициативен комитет и да дадем възможност на онзи ...; коцето от Велико Търново ..! Ами той ще направи така, че и официално и Публични домове ще има в страната. Ходим тук на село при лелки и каки, а те ни съдират душите. Ей, ние на село имаме необходимост от милувки и целувки, а също така и от ....
58
1
 
3
 
! Отговори
баце преди 1 месец
Мани, мани ...
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя постоянно го плюят ..по сайтовете ,президент на апетитите може)
56
1
 
4
 
! Отговори
Жалко за народа преди 1 месец
Смяхххх!
55
1
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Това го е обмислил след като бай Ставри е питал за него.Човека казал само че го чака
54
1
 
3
 
! Отговори
Марешки преди 1 месец
Този наистина е наглец
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марешки - президент!
52
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
мине се не мине и това недора-зумение се изкаже по въпроса и самопрос-то-тии
51
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До ПянатаНаОбществото ........След като Закона позволява на обвиняеми олигарси като Баневци,Черепа, Минюстайковци, арабелови, Бобоковци и т.н., и разни субекти с неясно гражданство, данъчни измами за 1.5 милиона или обвиняеми за интелектуална кражба да правят партии и да се кандидатират за депутати в НС, защо Марешки, който не е осъден или обвиняем, да не се кандидатира за президент?????? Винаги ще предпочета Марешки пред Фигуранта на Черепа, който цял живот е живял от данъците ни без да работи.
50
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Това ми звучи като кандидатурата на Крушарски за шеф на БФС.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
марш у панделата, недоразумение Магарешково!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като има пари да става. И без това в аптеките му няма един апарат за картово четене. Колко ли данъци плаща?
47
2
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
Никога не е късно да станеш за резил !За няколко долара , да вземе някой лев /дават около 40 000 леА /, иначе резултатът ще е плачевен , и той си го знае ...
46
3
 
1
 
! Отговори
Крас преди 1 месец
Левите партии вкл. и Слави подържат Радев.Ако съм на мястото на десните няма да предложа кандидат.Радев да си прави избори за себе си .Какво казва конституцията по този въпрос без втори кандидат!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луд унора нема,само се поти ...та и МаГАрешки така.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време ти е.....Как не се сети по-рано. Събирате се там, сега се разделяте и пак под чертата...Я направо в дЕсетката. Хора, всеки ден в който не си пиете хапчетата до това води!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека си гледа нафтата, от нея не печели никак малко,алчността няма край,,,
42
5
 
5
 
! Отговори
голяма паламарка преди 1 месец
Има шансове да вземе повече % от магарето на гроб.
41
1
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 1 месец
Хахахахаха