Радев иска да се позиционира като безалтернативен лидер

Социолози: Градусът в предизборната кампания спадна
Обновена: 8 ное 2021 10:08 | 8 ное 2021 10:08, Красимир Ангелов
93

Последна седмица на предизборната кампания преди вота на 14 ноември. Социологически проучвания показват, че при парламентарния вот ГЕРБ остава първа политическа сила, а в надпреварата за "Дондуков" 2 президентът Румен Радев води убедително. Какви обаче ще бъдат в крайна сметка резултатите?.

"Градусът в предизборната кампания спадна. Партиите са в тежка глуха защита. Всеки избягва да каже какво би направил в кризата. Кампания не виждам, много тъжно", коментира политологът Любомир Стефанов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"В "Автомагистрали", ако е имало нарушения, се хвърлят в подходящия и много удобен момент. Предполагаемите разкрития за Кирил Петков са по същата линия. Българинът като гледа и като слуша, вижда други факти", посочи още той.

Социологът Кольо Колев заяви пред Bulgaria ON AIR, че партиите играят по системата стимул - реакция.

"Силно популистични изказвания. Кампанията изглежда в насипен вид. Формациите не дават цялостна концепция какво искат да направят", категоричен бе той.

Колев е на мнение, че изненадите на изборите биха могли да бъдат много. Възможно било ГЕРБ и ДПС да бъдат в състояние да сформират правителство, ако спадне избирателната активност. Ако много хора излязат да гласуват, може да имаме нова първа партия - "Продължаваме промяната", смята социологът.

Стефанов се съгласи, че високата избирателна активност ще пренареди партиите в парламента и ще избистри профила на следващото правителството.

"Очевидно вървим в посока президент да бъде Румен Радев, най-вероятно след балотаж. Той няма да има безкрайно много възможности за маневриране. Г-н Радев не си научава урока и ако трети път направи щуротията да даде мандат на БСП, кризата няма да се разреши", настоя политологът.

Стефанов е на мнение, че Радев иска да се позиционира като безалтернативен лидер. Стойчев пък смята, че Радев е човекът с най-голям авторитет.

Повече от вероятно е да останем без кабинет и след третите парламентарни избори тази година, допусна Любомир Стефанов. Същото мнение споделя и Колев.

Той не се съмнява, че Румен Радев ще спечели президентските избори. По думите му преднината на държавния глава е убедителна, а закачките били кой ще бъде трети - Лозан Панов или Мустафа Карадайъ. Втори, според него, щял да остане Анастас Герджиков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във фантазиите на червен Колю Радев е първи.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече се позиционира като най-некадърния и злобен президент! Случаен кариерист, който Нинова издигна и с това направи фатална грешка, не само за БСП, а и за целия народ!
71
0
 
1
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
НА 2-РИО ТУР радефф КЕ ПАДНЕ !
70
0
 
1
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
р.р НЕ МОЖЕ ДА СЕ "ПОЗИЦИОНИРА" Д О Р И ЗАД Десито !
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо. Отвратени сме от този Ваш фаворит, дето гази върховния ни закон Конституцията.
68
4
 
1
 
! Отговори
??? преди 2 години
Интересно къде ги тези, които щяли да гласуват за ГЕРБ и за кандидата им Герджиков? Не познавам такива хора, а познавам доста народ. Толкова много ли станаха онези в маалите?
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близките и познатите ми не го одобряваха, но аз го защитавах през тия години, защото в известен смисъл е бил колега на покойния ми баща. Но в последните дни се чувствме огорчени и предадени от него. Не знам дали ще го подкрепим много съжалявам.
66
4
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Никой не коментира кандидатурата на Герджиков за президент. Явно вече не само политолозите, но и гербаджийските *** го считат за бита карта.
65
3
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Преизбирането на Радев е сигурно, лошото е, че заради многото кандидати гласовете се разпиляват и ще трябва да има и втори тур. Вината за това е най-вече на ДБ. За какво им беше Лозан Панов за кандидат така и не стана ясно. Но все пак има и нещо положително. За пръв път ще бъде избран президент без гласовете на ДПС.
64
2
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До анонимен 69: Аз отдавна призовавам гербаджийските *** да спрат гда пишат г'лупости, но те продължават да подражават на бат'им Бойко.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите на Христо Иванов и Атанас Атанасов незаконни - вместо да спрат коалицията ДБ за изборите, от ЦИК прикриват нарушението и мълчат за невалидните им документи, намесва се ВАС
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите на Христо Иванов и Атанас Атанасов незаконни - вместо да спрат коалицията ДБ за изборите, от ЦИК прикриват нарушението и мълчат за невалидните им документи, намесва се ВАС
61
7
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз призовавам и занапред да си избираме президенти , които газят конституцията, избират си кой от кой по-некадърни министри, насъскват населението срещу някой неудобен за тях ,не могат да се справят и с най-дребни проблеми, разделят народа с вдигнат юмрук като партизанин на 9- септ.44г. дошъл направо от землянката в центъра на града.Та накратко-това си заслужаваме , и ако трябва на някого да се сърдим ,то е на себе си - ще опъваме ярема още дълго с облъчените си мозъци. Тунел без светлина в края
60
3
 
19
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Вашите поредни лъжи няма да избутат на първото място поредното ви магаре.
59
20
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 2 години
Герб и за леви и за десни лъжат по един и същи начин. Целта е една да се докопат до кранчето да претакат нашите пари.
58
13
 
24
 
! Отговори
К.Чолаков преди 2 години
Долу зеления чорап!
57
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Е безалтернативен лидер.Другите са гола вода.
56
8
 
26
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Кои искаха да направят служебните мошеници на чорапа редовен кабинет??? И понеже се развалиха нещата а някой им е обещал нещо те си направиха пп!!! Машини без КОНРОЛ!!! Не познавам хора около мен, които да гласуват за Радев!!! От къде ги вадят тия резултати и ще се броят ли контролните бележки.....ако не, тогава е ясно!!!!
55
2
 
24
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
ВГОРИ ПЪТ НЯМА ДА НИ ИЗЛЪЖЕТЕ! ЛЪЖЕТЕ СИ ХЕРО МУСТАФА - САМО ТЯ ВИ ВЯРВА!
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язе, па сакам да се позиционирам зад kaka Kopи !