Преговорите текат: Повече ли са допирните точки пред "червените линии"?

Темпът и поведението определя победителят в изборите
25 ное 2021 22:51, Петя Славова
46

Ще успеят ли партиите, които са потенциални коалиционни партньори, да се разберат какви политики да водят? Преговорите напредват тема по тема. На пръв поглед изглежда, че допирните точки са повече от "червените линии".

"Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за коалиционно споразумение показват, че той е спечелил, но не знаят сега какво да правят. Единствената партия, която трябва да разширява социалния стълб, също влезе в коловоза на популизма", коментира председателят на "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият социалист се изненада от задния ход на БСП във връзка с АЕЦ "Белене".

"Странно е това поведение, когато на дневен ред е цената на тока. Абдикацията от АЕЦ "Белене" е видима от страна на БСП. Не разбирам кой може да е срещу строителството на нова ядрена мощност. Това обрича България на непосилни цени на електроенергията. Всеки, който е против ядрената енергетика, работи за това в България да не се живее добре", заяви Янков.

Темпa на преговорите ще определя победителят в изборите "Продължаваме промяната", убеден е учредителят на ДСБ Борис Станимиров.

"Все още е много неясен обликът на тези хора. Преговорите са един хитър политически ход от страна на победителите - да принудят останалите за споразумение. Очакването на гражданите е да има правителство. Ще бъдат поети публични ангажименти, от които на следващ етап по-трудно малките партии ще могат да се отметнат", заяви Станимиров пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са категорични, че новото правителство няма да има 100 дни толеранс.

"Това, че правителството няма да има и ден толеранс, е предизвестено от приемствеността от служебния кабинет. Ясно е, че някои от служебните министри ще продължат мандата си в редовното правителство. А в него печеливша е само голямата партия. Позитивите ще са в нея, а негативите - в малките коалиционни партньори", смята Красимир Янков.

Той не вижда готови стратегии за управление на кризите по сектори. Гостите определиха като основен приоритет приемането на Бюджет 2022.

"Не очаквам финансов катаклизъм по отношение на бюджета за следващата година. Подозирам, че отклоняването на темата е тактически ход. С преговорите по други теми се ангажира общественото внимание, а бюджетът е истинското изпитание. Очаквам да го внесат бързо и да започнат дебатите и гласуването му", каза учредителят на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Българска прогресивна линия??? Аман от линии водещи на никъде.
36
0
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Този господин псевдо капацитет в качеството на какъв се изказва. Никога не е било ясно,що за специалист е /освен специалист по общи приказки/. Защо редовно се появява по различни студия? Подобни професионални безработни докога ще дават акъл ненужен никому.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя тоя на снимката бря !!!
34
0
 
2
 
! Отговори
67 преди 2 години
Какви преговори. Разпределят се министерски кресла, постове в агенции и пр., места за председател и зам. председатели на НС, места в комисии в НС, автомобилен парк, а за народа пилешки фенери.
33
0
 
2
 
! Отговори
перко преди 2 години
С едно изречение: Д.*** да ви е яко!
32
2
 
5
 
! Отговори
Като цяло преди 2 години
Линията си е червена - на БСП.
31
1
 
5
 
! Отговори
БС преди 2 години
Явно този господин въобще не разбира от ядрена енергетика, дори и Китай вече не прави такива централи. Той въобще Европеец ли е, или някъде от третия свят?
30
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Здравейте роби на комунизма, радевата зима е близо..
29
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има нови избори и шут за подмяната.
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората умират,а Резидентът свири и пее като Нерон пред горящия Рим.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да беше се събудил вчера,избори имаше тогава.Сега си *** 4 год.
26
12
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Попаднахме в някакъв филм на ужасите, хорър, както казват англоезичните! Човек, престъпил закона реди министерства, преди това министър, незаконно издавал актове! Лигльо, чалга певец бистри образованието и на него ще проверим бъдещето на децата ни! Президент дрънка на китара, а жена му тропа хоро, в чест на "победата" си на изборите, на фона стотици умиращи всеки ден! На това кино се докарахме сами! Време е да се събудим!
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев - този не спря последните 4 години да пробутва премахването на плоския данък, понеже Герб го спираха. Дали сега няма да го огрее, пожелавам ви го - според него всеки с нормална заплата над 2000 лева е богат и трябва да плаща 20-30%, честито на успелите българи!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната с БКП в управлението. Тия ги разправяйте на някой друг. България залязва!
23
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Време не бива да се губи. Всяка дясна политика ще е катастрофална за Народ и Държава. Озаотяването на малцинствата,които се гаврят с България,споразумение с Китай за изграждане на електро-структури(в това число Белене), подготовка за щурма,който ни готвят бежанците,подготовка на персонализирани междудържавни отношения от военен и икономически характер преди разложението на ЕС,приемане на неутралитет спрямо Русия,САЩ,Турция,АрабиИзраел,,Русия,Германия и техните странни фашистки конфликти.
22
3
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Правителство ще има,защото БСП,ДБ и ИТН са в низходяща тенденция.Ако се отиде на нови избори БСП ще има 5-6%,а ДБ и ИТН може и да не влязат.В настоящата ситуация всеки провалил сформирането на правителство е обречен на наказателен вот.
21
15
 
9
 
! Отговори
Затвор! преди 2 години
Тиквата скоро ще се облекчава в цинкова кофа, сред верни приятели роми!
20
3
 
22
 
! Отговори
ЛОШО преди 2 години
ЧЕ СТАРИ ОТ ДС ДОКАЗАНИ КРАДЦИ ЩЕ СА НОВАТА ПРОМЯНА ПАЗИ БОЖЕ РБ ОВЧАРОВ Е ЗА ЗАТВОРА А ТОЙ АКЪЛ ДАВА ЛЕЛЕ МАЛЕ ХАРАКИРИТО Е НАСРЕЩА
19
9
 
3
 
! Отговори
МАСКИТЕ или ОСТАВКА преди 2 години
Хората ГЛАСУВАХА за партия "" Продължаваме Промяната "" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ и Сертификати, и Софийските педдрази с МАСКИ - Б.Борисов, Слави Трифонов, БСП, ДаБългария... Затова и за партиите- мошеници с МАСКИ гласуваха само ПОЛОВИНАТА от тия на предишните избори.. Чакаме да МАХНАТ- Маските и Сертификатите за Българи.. А чужденците- араби, китайци и н.е.г.ри да се гърчат в МИША дупка.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия пирамиди, фараони и ФатмациЗа милиони! Махнете тая Чалга, бре!