Спас Ташев за РСМ: Да приемем протегнатата ръка

Европейските институции са на наша страна
24 юни 2022 19:22, Росен Стойчев
17
Спас Ташев за РСМ: Да приемем протегнатата ръка
Снимка: БГНЕС

"Стартирахме исторически спор, европейските институции вече застъпват нашата позиция. В РСМ няма малцинства, така че е нелогично българите да бъдат разглеждани като такова. Имаме 30-годишна история на отношения с РСМ, по-скоро изпълнена със спорове, отколкото със сътрудничество.

Още по темата
Ние първи признахме суверенитета им". Това обяви пред Нова Нюз Спас Ташев.

По думите му има безспорна еволюция в двустранните отношения.

"Не смятам, че френското предложение ще бъде с времева граница на френското председателство. Добре е да приемем подадената ръка. Може би е дошло време да й помогнем да скъса с практиките от миналото. Вече сме загубили част от националния си интерес си с пасивната си политика", добави Ташев.

Неговата препоръка по прецизиране на текстовете е към проекта за двустранен договор. "Има вариант исторически неизяснените въпроси да бъдат представени в модерното им измерение. Механизмите за контрол на изпълнението и конкретни срокове също трябва да се уточнят. Съмнявам се, че в този му вид протоколът за двустранни отношения ще бъде подписан от македонска страна. Ние трябва да посочим, че те не са изпълнили договореностите", коментира доц. Ташев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Каква ръка бе - Гол .. ама ФРЕНСКИ , точно по вкуса на нашият " елит" , с вкус на френско сирене !
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пари и власт , вие и протегнат .....й ще налапате без дори да се замислите , нищо че седмокласниците не могат да сметнат колк 2+3 , и бъркат времената - Важно е да сте в Европейското семейство - То пък едно семйство ....!
10
0
 
3
 
! Отговори
Каква ръка бе преди 1 година
Това, което те са протегнали, е един гол .. , така че много внимавайте какво ще хванете !
9
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен уау и изрожденците намаляхте...останаха само трима т.о.а,*** "тоя" е бъдещето на Народа ни,образован интилигент е,чалгата до вчера,ен.ча.ре като теб нямат...гела не ти помага...слабоумно и алчно си върви да пасеш гъските на село мойто
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз викам да даваме Българско гражданство с преминаване на границата. И транзитно да е да взимат гражданство. Даже ако прелитат над България в самолета да им дават лични карти с Българско гражданство. После всеки който е минавал покрай страната ни да може да гласува. То очевидно, че мнението на родените тук няма никакво значение за политиците ни. Те са мултикултуралисти и са все от отворени общества. За какво сме се затворили тогава с ограничение кой може да има гражданство?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В краят на първата балканска война Фердинанд и правителството са приели австрийското предложение да нападнем Сърбия и сме загубили Македония, току-що освободена от българската армия. След днешното решение титовото гюбре само ще ни мрази и презира още повече.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този го махенте и не го показвайте.Само омраза създава.
5
1
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Което си е вярно, вярно си е - институциите във Вавилон-ЕС са против България. Да не забравяме, че Германия и Франция (най вече Германия) са с Русия. Свта се раздели на две шракции, няма вече англо-сакси, има англичани и дуч фракция. Всички ще са много объркани още доста време. Най добре го усетиха украинците, Германия ги излъга за всичко.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само историята са 1000-1300 г. Не знам как ще решат толкова исторически събития.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ръка то . Повече прилича на среден крак ;)
2
0
 
14
 
! Отговори
Имало еволюция преди 1 година
Разбързахте се накрая, предадохте де що можахте, долни твари.Нямало малцинства...ама има га__лфони и това е сигурно.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На новите избори ще гласуват само шведите,македонците и руските македонци бежанците,на вторите и третите им дайте БГ гражданство да могат да упражнят правото си на глас!!