Янев: Не бихме подкрепили това, което ПП предлага

Няма яснота дали ще има мнозинство, каза лидерът на БВ
5 яну 2023 09:23, Елка Василева
35
Янев: Не бихме подкрепили това, което ПП предлага
Снимка: архив, БГНЕС

Декларацията на „Продължаваме промяната“ в момента е разпределена в комисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала. Това каза пред БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Още по темата
По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет. Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството. Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи, заяви Янев.

Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво, допълни още лидерът на "Български възход".

Той описа и логиката, която трябва да се търси, за да бъде съставен кабинет - първо да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, след това за приоритети и политики и едва тогава за персонален състав.

За третия мандат Янев коментира, че те не са си приписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде.

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред. Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите, техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Офицерите не трябва да се навеждат,а този генерал лиже подметки на всички,само и само да е в НС.
19
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
евалата на Янев
18
7
 
1
 
! Отговори
Фашистът преди 1 година
Въвел зелените сертификати. Челно място на трибунала.
17
14
 
6
 
! Отговори
Гном преди 1 година
Тозши бивш ппремиер на България никой не го пита. Той си говори сам, както и един от по-бившите. Мутрата от Банкя. С такива генерали като тях, ще си пея, докаот в България няма военни. А те отидат там и за каквото са учили. Между впрочем, кога генералите ще започнат да се стрелят в НС на България ?
16
6
 
8
 
! Отговори
Никога БВ преди 1 година
Ако третият мандат попадне в този натовец, ще ни направи диви и щастливи. Фурнаджийска лопата няма място в политиката. Днес едно, утре / друго.
15
3
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
пп-продължаваме потъването-е в тотална изолация.Голямата част от инфлацията в България е лично нейна заслуга и е тъжно да се разбере,че и "харвард"може да произведе нес копо са ни индивиди с голямо его,зад което няма нищо друго,освен жажда за бързо забогатяване без оглед на начините по които то ще се извърши.
14
4
 
8
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Всеки ден му се дава думата на натовския генерал по всички въпроси. А Български Възход просто е Безпринципни Винаги! Папкат, слушкат и изпълняват команди.
13
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
До Анонимен 11. Много се лъжеш , че пРезидента ще даде 3-тия на ДБ Ще го даде на другия зеленочорапец -Пянев и тогава ще я затрият държавата. Те само това искат и или към Разия което е едно и също.
12
0
 
17
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Хем всички са евроатлантици, хем не се подкрепят. Пародия на театър. Всички вече виждат, че сядат на една маса и ядат от общия казан дори.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е марионетката на Радев, който се съюзи с ГЕРБ. Янев няма да подкрепи ПП, ще подкрепи ГЕРБ. Нинова също се съюзи с ГЕРБ.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трети мандат за ДБ и около тях "магически ще се обединят" ГЕРБ, ПП, БВ, а защо не и ДПС. Тия циркове за първи и втори мандат са ясни и никому интересни.
9
15
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
На селските хитреци от ПП не им се получи номера с тази декларация! Само ДБ-лите още не могат да се осъзнаят!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му обръщайте внимание на господин-другаря Янев какви ги плещи ! Просто мозъкът му е замъглен от фикс-идеята да е на всяка цена във властта ...
7
14
 
16
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Кироооооо, Киро, кой сега излезе импотентен бе, клоун смешен?
6
4
 
17
 
! Отговори
D преди 1 година
Ти следващите избори си аут, ате чукат на вратата. Порадвай се още месец два и айде от където си дошъл.
5
13
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 10 "ПП май само ДБ ги подкрепя" - ц. И аз ги подкрепям. Защото бъдещето на България минава през мобилизацията на 50000 евроатлантически про'с'така в служба на нато. Ще!
4
3
 
11
 
! Отговори
ови преди 1 година
***, първо да се говори за мнозинство , а полсе за приоритети??нали ,ако някой ще иска да е с теб ще трябва да знае поне основни политики по които ще се работи. Или дайте да правим мнозинство пък после ще видим какво ще работим. Зелен чорап.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порадвай се още малко, че си в парламента. На следващите избори сте аут.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бихме, не бихме, щяхме, не щяхме. Май изобщо не бихте били, ако щяхте да бъдете, да бяхте щяли да бъдете, ама не щяхте да бъдете. Тоя човек е самото условно наклонение - винаги наклонен и винаги под условие.
1
5
 
16
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Комунистът си остава комунист-бетонна глава !