Много въпросителни около вота на 2 април

Коментар на Цветелина Пенева
25 яну 2023 19:56, Росен Стойчев
9

Неизвестните преди провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април у нас са много. Това стана ясно от думите на председателя на Обществения съвет към Централанта избирателна комисия (ЦИК) Цветелина Пенева в Bulgaria ON AIR.

Според нея единственото ясно е кога ще се получи заявената хартия със специална защита за машините, както е указано в Изборния кодекс, както и, че след получаването ѝ, ще има 50 дни да изработи поръчаните от ЦИК 30 хиляди ролки.

"Оттук нататък свършват известните в уравнението и започват големите неизвестни.

Още по темата
Най-голямото неизвестно е това каква ще бъде дължината на новата бюлетина за машинно гласуване", посочи Пенева.

По думите ѝ без да е ясно колко дълга ще бъде бюлетината, няма как да се прецени колко ролки ще са необходими.

На срещата между президента и ръководството на ЦИК бяха обсъдени различни варианти на тълкование на закона по отношение на дължината и вида на бюлетината от машините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Въпросителна е кога излизаме от ес и нато!
4
0
 
1
 
! Отговори
УЖАС преди 1 година
УЖАС! Като не знаем дължината на ролката, значи изборите директно се провалят! Значи ще останем без правителство. Значи няма да има спирачка пред народни бунтове и анархия. Значи ще предизвикаме съседните държави да ни нападнат. Но значи това ще доведе до световен ядрен апокалипсис. А в космическата ера значи, че войната ще се разпространи из целия Космос. Значи ще изчезне всичкият живот във Вселената. УЖАС!
3
0
 
1
 
! Отговори
ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ преди 1 година
Ле ле тези държавници шмекери ще предизвикат дефицит на тоалетната хария. НЯМА да ги бъде и априлските избори така че на следващите ще има пак предсрочни.
2
0
 
4
 
! Отговори
Не е на добро преди 1 година
Числото 2-ри април вместо 1-ви вещае лоша поличба. Както и хартията коята готвят да ползват за най-мащабната измама. Явно след 2-ри април ЩЕ ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. Това не се търпи вече тая гавря с хората.
1
0
 
4
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 1 година
Трябва да е на 1-ви април и да се разкарат глупостите с хартията. Връщане към хартия връщане към каменната ера и камъните с камъни ще бъдат замервани ако не им дойде акъла.