Минчев: Кръговете около държавния глава не искат правителство

Избирателят показа, че очаква споразумение
25 май 2023 21:03, Росен Стойчев
64
Минчев: Кръговете около държавния глава не искат правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът поглъща все повече власт, което показва, че навлизаме в задънена улица. Значителна част от олигархичните кръгове в България са се струпали около президентската институция и нямат интерес от реформистко правителство.

Още по темата
Това каза политологът доц. Огнян Минчев за Нова Нюз.

"От 3 години се намираме в дълбока политическа криза, която може да доведе до институционален разпад. Икономиката ще започне да страда, че в България не може да функционира пълноценен парламент, който ще бъде разпуснат, ако няма правителство. Има дневен ред на управлението, който вече 3 години е отлаган, но това не може да продължава повече.

Противоречията между основни фигури в институционалните взаимоотношения в България са надминали една граница, отвъд която предстои институционален конфликт между съдебната власт, политически партии и парламент", заяви той.

По думите му няма как да има оптимизъм, че ротационният модел на правителство е най-добрият, но поне цели да сложи край на политическата безизходица.

"Ако отидем на нови избори, избирателите ще са крайно изтощение и делът на гласувалите ще бъде малък. Антисистемните партии - против европейската интеграция, ще засилят позициите си. Ще се върнем откъдето сме тръгнали. Избирателят показва на партиите, които отиват в парламента, че трябва да се споразумеят. Споразумението е на масата, но партиите отказват да се съобразят с него", посочи Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя па
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Народа също не иска такова правителство, после не се чудете защо са поггнусени да гласуват.
9
5
 
12
 
! Отговори
истински мъж преди 10 месеца
Този герберастки придатък не мога да го гледам.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя " убавец" що само главата му давате на снимката? Дайте в едър план,цялото му Туловище,да му се " порадваме"! Не сме го виждали отдавна! Гаранция,че още се е Разширил и разплул!!!-:(( Леле леле!!!
7
7
 
9
 
! Отговори
ами да преди 10 месеца
фигуранта не е назначен случайно .
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На 240 депутати в парламента им е виновен президента, който е извън него. Политолог да видиш.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, "президента е виновен", че крадците не могат да се коалират помежду си щото знаят, че ако го направят народа ще излезе на протести, хахаха. Що за нелепи "политолози"... Пази Боже сляпо да прогледа.
4
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само Възбуждане няма да успее да завлече България на дъното.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кръговете си имат имена и те са едрата червена олигархия в лицето КРИБ,АИКБ,БСК и сие крадливи производни,пак ще се повторя за N-ти път,докато ушато същество е на власт,България няма да има редовно избрано правителство,решението е, отстраняване на подлецаа чрез незабавен импийчмънт!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мазният " политолог" др Минчев се появи!-:( Така на времето " величаеше" Върхушката крадлива,приватизирала,огромният паричен и материален ресурс на Социализма СДС! Така " величаеше" и Групировката на ГЕРБ на бившето борче! Сега пък има някакви " претенции" към президента? Ами виж сега мазнини.Радев се държа достойно,и оправяше бакиите на " политиците" да има Законна власт! Българите свикнахме до там вече,че сме по спокойни при Служебната власт! -:( Защо изпълзя от нафталина,да говориш глупости ?
1
7
 
14
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Тоя шо пар, още ли е жив ве... типичен затлъстяла краварска слуга.... ===)))