Радев даде мандата на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го реализират

Не би искал да повери съдбините на страната на лидерите на коалицията
Обновена: 29 май 2023 17:21 | 29 май 2023 17:11, Камелия Цветанова
520

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев, който връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на Николай Денков от ПП-ДБ, призна, че според него не е целесъобразно той да бъде ползотворен на фона на изтеклите записи от заседание на Националния съвет на ПП.
Още по темата

„Г-н Денков, искам да изразя своето уважение към Вас лично, познавайки Ви в качеството на служебен министър и да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намираме. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава и искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да Ви връча мандата след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната в ръцете на лидерите на ПП-ДБ заради турпилирането на суверенитет, планираната чистка в службите и държавата администрация, заявката за вмешетелство в изборите и дискредитирането на лидерите на ЕС“,каза той.

„Но аз съм призван да браня Конституцията и заради това съм длъжен да връча мандата, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическа система Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат“, каза Радев.

Николай Денков отсече, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да предвижи решително напред европейския път на страната.

„България има нужда и от стабилен парламент, който да приеме бюджета. Заради това е много важно НС да продължи да работи и да вземе своите решения. Чакат ни и промени в НК, в законите за борбата с корупцията, а може би и промени в Конституцията, които до оздравят съдебната система. Заради това ще водим прегори с останалите парламентарни сили,за да успеем да съставим правителство. Надявам се това наше искрено усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство. Задачата е трудна, но не е невъзможна, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: мандатРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев и Йотова полудяха в момента, в който осъзнаха, че службите им са пълни с нищоправци като гълъб Донев. Техните служители са обикаляли министерства и държавни агенции цял живот и само са си клатили краката.
424
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Радев ще е вторият президент в света след Мадуро, който няма да може да използва международната банкова система. В петък излиза Магнитски 3
423
11
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Радев се държи като едноличен диктатор. България е парламентарна република и не Радев решава кой ще управлява. Политическите партии са се явили на избори и гражданите на България са ги наредили то тоя начин. Радев , като управлява еднолично от 2 години да не би да направи нещо полезно ? За какво говори спада на приходите в митниците с милиард лева ? Фигуранта мечтае да се провали съставянето на правитлство и да продължи да управлява и да преяжда с власт, без контрол от парламент.
422
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руди Гела хвърли тарикатите в тоалетната,а Ръбела Радев им пусна водата хайде в канала.
421
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българските марионетки - най-некадърните марионетки в света. Айде, бибитко е пожарникар, не се очаква много от него, ама ония дето уж били завършили Харвард...
420
3
 
5
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
Край ми ъ ривър, Радефф :)
419
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисля,че е време Гешев да подкара боклукчииския камион към парламента,че ужасно завоня оттам.
418
2
 
2
 
! Отговори
ВЪЗДИШКА преди 10 месеца
На втората снимка Радев, Денков и генералът Атанасов, са застанали под портретите съответно на Левски, Ботев и Вазов.
417
5
 
4
 
! Отговори
09 преди 10 месеца
Ако Следващите избори ги плаща президента и всичко е 6. Може да се избират до припадък
416
8
 
5
 
! Отговори
До 441 преди 10 месеца
Гешев си отива ОЩЕ В ЧЕТВЪРТЪК.
415
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истината е една, независимо, откъде идва. В случая, от русофила Радев. По-добре избори, отколкото безкрайни скандали, игра на "котка и мишка" във властта, с непоправими последици за държавата. ПП,ДБ достатъчно, напакостиха на всички нас. Нека Райчев и Костов да не се опитват да ги оправдават, с "изпуснати, емоционални фрази". Щом, може да има дела по монтирани видея и снимки, "кюлчета и пачки",които се оказаха фейк, защо да неможе, за има и по запис? Чухме достатъчно, вратата е ей там! Шарлатани
414
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
450 Бедна ти е фантазията, Асен Василев и Кирил Петков са най-арогантните лъжци и измамници в българската политика, за всички времена. Сексистът Кирил Петков има късмет, че в България няма силно феминистко движение, иначе щеше да изхвърли от политиката,веднага.
413
7
 
10
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 10 месеца
За първи път от толкова години взе правилното решение! Сигурен съм че съжалява и за юмрука но нека дойде време ще си каже сам! Но това не значи че не е фигурант! Може би в движение да смени посоката! А дано ама надали!
412
5
 
12
 
! Отговори
Само ПOCO.Л.СТBOТО преди 10 месеца
ПП / ДБ съвети от Президента не приемат. Те приемат съвети само от ПOC.OЛ.СТBOTO! Така е, президента е някаква си там избираема фигура, която между другото има правото да говори от името на народа, а ПOС.OЛ.CTBOTO винаги си е едно и също.
411
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Позор! Със сексистките подигравки към Мария Габриел и Урсула фон дер Лайн, както и иронията към съпруга на Габриел, ПП,ДБ опозориха България. Това няма да остане без последици в Брюксел. Вън, от политиката! ПП на изборите ще паднат под 10%, дори с ДБ. Отиваме на избори, но без мадуровски машини. Алабала...
410
10
 
9
 
! Отговори
Радев преди 10 месеца
Само дано не дойде пак оня с магнитите да развали омертата. Тази корупционна мрежа е градена грижливо 30 години, а тия кокорчовци искат да ни я скъсат. Но не може, защото и другаря Путин цоца от БГ хранилката - К..Т..Б.., Белене, Руски поток, Нефтохим...е и връща нещо на Волгин, на Шиши, на Бойко, на мен...А Чайка и братската съветска армия ни пазят!
409
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако изберете правителство спирам да плащам данъци!
408
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никаква подкрепа на шарлатаните от ПП,ДБ, които са свързани с червената мафия и червения едър капитал- Нексо, Маджо, Бобоков, черепа, Цв.Василев...
407
7
 
17
 
! Отговори
кирилококорчовци преди 10 месеца
Толкова нахални и нагли същества . Тотални *** прости нагли нахални *** твърдоглави. Не съм виждал през живота си . Да отидеш при президента като просяк и да чакаш да ти връчат мандат при условие, че си се усрал до уши ...Това е дебелоочие и супер нахалство.... Моя съвет е да се скрият в миша дупка и да не наглеят повече. Видяхме ВИ колко струвате нещастници.....
406
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха, русофилът Радев този път, е прав. ПП,ДБ мамят всички, нито са имали намерение да изпълнят ротационното споразумение с ГЕРБ/видно от цаписа/, нито ще правят парламентарна република. С измама и болшевики чистки, парламентарна република, няма. ПП,ДБ хвърлиха държавата в хаос, внисоха омраза и изчегъртване в парламента. Това ли, им е парламентарната република? Личи си, че са деца на комунисти.