Военният министър: Отливът в армията е голям

Трябва да се мисли и за стимули, посочи Димитър Стоянов
29 май 2023 16:37, Красимир Ангелов
102
Военният министър: Отливът в армията е голям
Снимка: БГНЕС

Отливът в армията е голям, трябва да се мисли и за стимули. Това заяви на военния полигон "Ново село" министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Той подчерта, че стимулите могат да дойдат само с нов бюджет, а в противен случай модернизационната система в армията ще стопира.

„Процедурата за придобиване на бронирани машини на пехотата върви с усилени темпове, очакваме обвързваща оферта и се надявам до края на годината да имаме договор. По този начин най-малкото, което ще се постигне, е допълнителен стимул и желание за служене в редовете на Сухопътни войски", посочи той.

Военният министър, заедно с президента Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, присъстваха на ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“.

"За пореден път доказахме, че нашите военнослужещи са способни, въпреки различието в техниката, да работят с нашите партньори. То постигна своите цели за сглобяване на един многофункционален батальон .Демонстрирахме го по най-добрия начин, въпреки че имаме една рота в състава на многофункционалата бойна група", коментира Стоянов учението. (БТА, Велина Василева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Е това е. При Рундю цялата боеспособна българска войска е .... - една рота. Ай сиктир!!!
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нормално е. Няма човек с две гънки мозък да иска да служи във фашисткия агресивен блок НАТО. Нито пък да рискува да го пратят в Украйна за кефа на ФАЩ и евроджендърите.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зиг Зеленски и Хайл Зеленочораповски! Истински арийци, прусаците на Балканите, като арийския рицар Сър Сунак. За чист европейски Райх без източноевропейци и българи! Хайл Хитлер Хоген!
17
13
 
10
 
! Отговори
ВъзРАЖДАне преди 11 месеца
Г-н Костадинов ще поведе многохилядна армия от ПАТРИОТИ,под негово ръководство превзехме "безлюдната сграда" на ЕС с молотовки от червена боя,няколко магазина на ЛИдъл (немските окупатори).Дори другаря пУтин може да се учи от тактическите му умения!
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Навярно са се досетили, че колониалните власти няма да се поколебаят да ги командироват в Украйна да *** за интересите на ЕС и САЩ. Разбирам ги, че напускат.
15
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев систематично разбива армията за да стане България лесна плячка на московските варвари!
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И как придобиването на нови БМП ще стане стимул за постъпване в армията? Ще ги раздавате за лично плзване на личния състав ли? А такова мислене и армя няма да имаме. А и никой не иска да воюва под контрола на НАТО - най-големият агресор .
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За сметка на това пък чалготеките са пълни.Там се лее алкохол и се сипе дрога без ограничения.Пълен разпад!
12
2
 
33
 
! Отговори
Новият главен преди 11 месеца
Това, което разбирате под армия е един голям бизнес с имоти, но ще ви дойде времето и на вас
11
2
 
29
 
! Отговори
Асан преди 11 месеца
А КЕЧ нема ли за братчедите :)))
10
6
 
36
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
първо отлива от страната е голям, за демография говоря, второ искате да ни сбиете с руснаците от една година, че и отпреди, това е МНОГО ПРИВЛЕКАТЕЛНО ЗА МЛАД ЧОВЕК! трето откакто сме в нато 2004 тази институция се изпразни от всички ценности
9
5
 
31
 
! Отговори
Фашистимръсни преди 11 месеца
Ако го няма световният империалист,милитарист и жандарм-сащ светът ще е по добър мирен и щастлив без войни!Всички войни по света ги започва американския военен комплекс!На кого му е притрябвало да го убиват заради американските милиардерски интереси?
8
4
 
11
 
! Отговори
teen преди 11 месеца
Давайте пари бре! Да не ми дреме, че вали и гърми а парите са ми по картата. Дреме ми иначе за армията ви.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
. . . Процедурата за придобиване на бронирани машини на пехотата върви с усилени темпове. . . Правете го като украинците с Toyota Land Cruiser (Баце има такава) или Land Rover-и (имат повечето депутати)! Слагаш една картечница, стреляш и караш бързо! Който иска може и пробно да направи на източния фронт! Каква войска имаме - не може да попълни националния стадион! На избори и преосноваване на държавата или територията!
6
2
 
30
 
! Отговори
Kokpche преди 11 месеца
То отлив има във всички сектори които са на бюджетна издръжка. Държавата е най лошия работодател.
5
1
 
25
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Достатъчно е да има генерали, адмирали, полковници, капитани с рангове, доктори на военните науки, хабилитирани лица и т.н. Още Джани Родари е разбрал силата на такава армия справка "Приключенията на Лукчо" - принц Лимон и армията от генерали. Трябва да се прилага прогресивният и високоефективен принцип "Много вожд малко индианец".
4
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нормално, никой не иска да ходи да се бие за интересите на САЩ и Зеленски.
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой не иска да умира за интересите на САЩ
2
2
 
33
 
! Отговори
Бивш кадровак преди 11 месеца
Нормално, преди години напуснах армията заради ниската заплата!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Навсякъде като има отлив, къде има прилив?