Василев: Ще има кабинет, ще се бранят с цената на всичко

Целта е да се отстрани Гешев и да бъде изпран Борисов
31 май 2023 16:45, Анисия Иванова
79
Василев: Ще има кабинет, ще се бранят с цената на всичко
Снимка: БГНЕС

"Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. ... Ще се опитат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко", заяви пред БНР бившият депутат от ПГ на "ПП-ДБ" Радостин Василев.

Той вече е независим депутат в 49-ото Народно събрание, след като напусна парламентарната група заради съдържанието на записи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, които изнесе публично на пресконференция миналия петък.

Още по темата

Василев категорично заяви, че няма други записи - нито от централата на партията "Продължаваме промяната", нито в стаята им в Народното събрание:

"Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях", каза депутатът..

Според него "в много тесен кръг е било планирано коалирането на ПП с ГЕРБ" и определи това като национално предателство, защото "Продължаваме промяната" винаги " са се клели", че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото "се счита има сериозна заплаха за живота" му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи: "Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това, да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина".

Време е да направя политически проект, който да участва в избори, заяви още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъжно ми е за гласоподавателите на ПП-ДБ, докато протестираха срещу мутрата ги хвърляха, като агнета зад колоните на МС сега вождовете им ще се коалират с мутрата. Къде ли ще хвърлят гласоподавателите си след това? В Украйна?
67
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
май е прав в едно...ще има правителство!и то ще работи за България не за раша, като него доносника...лансирате доносник като фактор?ежедневно рашисткото пАсолство ви налага да ни трови с лъжите си!рладве сретна компромата през службите,началтицитеим ги назначи той,радев,обслужващ убийствата на жени и деца в Украйна от путин!!!факти които всеки можещ да чете вижда!!!Живеем в Глобален...и раша не е в челните 10 дори!!!ядрените им могат само да ги...убият!Слава на Украйна и Народа им!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
Неисторик преди 10 месеца
Това момче говори глупости ситуирани като смислени.1) Правилното е да има редовно правителство носещо обществена стабилност и икономическо спокойствие.2) Бойко няма как да бъде изпран.Вчерашните грехове няма как да изчезнат.
65
5
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ... преди 10 месеца
ОРДИТЕ НА ПУТИН ОКУПИРАЛИ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА....
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя е жрец на най древната професия
63
0
 
1
 
! Отговори
Един мармот преди 10 месеца
Айде още една партия . Цирк
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този,на който, някои думи трудно му се разбират при разговор, не е направил запис, който да учудва мнозина.При всички партийки,говорейки си на ухо,могат да се чуят подобни думи и нещо повече.Това го каза и Мехмед Дикме, че този разговор е като детска приказа,спрямо това което се случва при другите.Не знам какво не е вярно.За шефовете на "службите ли", на "администрацията ли", за кое.Кои не са за смяна.Всички искаме промяна,и когато някой я предложи,го анатемосваме.Кой не ги е сменял досега.
61
0
 
8
 
! Отговори
Народа пита? преди 10 месеца
Кое е посолството което взима жизнено важни решения , като одобрява висши държавни служители???? Кое е съгласуващото посолство???
60
1
 
8
 
! Отговори
Народа пита КОЙ ??? преди 10 месеца
Добре де . Кажете кое е посолството със синхронизацията и да се светнем кой е крив . кой е прав. А не кирчо , кокорчо боко моко - чисти и неопетнени. Кажи бе кокорек кое е посолството??? Цял народ те пита.
59
7
 
11
 
! Отговори
Право на мнение преди 10 месеца
Хора, пазете се от доносници и Ухо на ДС като Радостин Василев!
58
6
 
12
 
! Отговори
Радостин Ухото! преди 10 месеца
Радостин Василев ми прилича на Ухо и Доносник от времето на комунизма, които слухтяха на работното място нищо неподозиращите си колеги и после доносничеха в ДС. Заради такива вкарваха хора в Лагери!
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руди, ти сричаш и трудно говориш на български, ама си тръгнал политик да ставаш... защо сме такава смешна държава според тебе??
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не мислите че Възраждане няма да съгласува постовете с руското посолство и че копейката няма да мисли само за себе си? Да пусне запис и от възраждане и тогава да говорим кой е почтен.
55
5
 
6
 
! Отговори
Радостин Доносника!! преди 10 месеца
Всички депутати ги избираме ние гласоподавателите, за да упражняват законодателна Власт, а не да сте шпиони, да създавате скандали, да се плюете, да се злепоставяте! Радостин Василев, ти таен агент-шпионин ли си или от специалните служби, кой ти дава право да записваш и изваждаш компромати точно преди съставяне на Правителство, до сега къде беше? Радостин Василев ми прилича на Ухо и Доносник от времето на комунизма, които слухтяха на работното място нищо неподозиращите си колеги и после доноснич
54
7
 
4
 
! Отговори
Да така е преди 10 месеца
Бибитко е заплашил депутатите от ГЕРБ, че ако не гласуват за правителството ще има последствия. Излиза, че всичко казано от записите е вярно. Тежко и горко на народа ни. Ако не се изберат ще направи протести, както през 2013. Само и само да остане на власт.
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На записа освен две - три лични облаги има много хубави неща които искат да направят и за народа, което е похвално. Не мислят само за себе си, което е новост в българската политика след 1945г.
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
мургавото лице радостинчо да напуска парламента и политиката най-добре
51
5
 
5
 
! Отговори
Радулов & Радост преди 10 месеца
Наряд по служба....ДС/КГБ............Пенсионират се на 45 г.... Таван пенсия.......
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като някой напусне дадена партия трябва да напусне и Парламента. Какво е това да останеш като независим депутат?
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руди гела не получи поста министър на спорта, който искаше, затова предаде и ПП. Предателя винаги остава предател.