Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят

Той благодари на всички преговорни екипи от протестите вчера
20 сеп 2023 10:43, Нели Христова
128
Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят
Снимка: БГНЕС

"Вчера бяхме свидетели на 2 големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните много години. Искам да благодаря на преговорните екипи, че дойдоха, участваха в конструктивни разговори и именно благодарение на тях имаме решение. Това е начинът да се търсят решенията на проблемите -  чрез преговори от тези, които могат действително да променят нещата", заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Николай Денков.

Още по темата
Всички решения, взети вчера, и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието съответстват на целите и приоритетите на правителството. Когато обсъдихме с колегите, се оказа, че решенията могат да бъдат взети така, че да защитават интересите на хората, да не променят целите на правителството, обясни Денков.

По думите му при преговори и двете страни печелят.

"Няма нужда единият да бъде губещ. От взетите решения всеки има полза. Днес ще реализираме да бъдат отпуснати 63 млн. за зърнопроизводителите. Това е част от общата аграрна политика, ще ускорим максимално процедурите, така че тези средства да могат да се ползват от производителите", заяви премиерът.

Той даде пример и с решението за спиране на вноса на слънчоглед, така че да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да осигурим необходимата суровина.

Вчера в разговорите видяхме, че напрежението е отражение на огромно недоверие в политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините, добави Денков. По думите му упреците не са директно към сегашното управление, а са общо към политическата класа. Затова нашето правителство ще приема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще са оформени като писмени документи, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ДАНО БОГ УНИЩОЖИ..Аве , нали атлантиците бяхте повече в Бг ... А ?Защо ревеш с/у държавата ?
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бягаме на запад.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ЗА ЕС и НАТО.. Тичай при Зеленски , на килимчето .
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Почти всички таксита в Москва са електрически Москвичи. Автобусите също са 100% електрически. Електричката е идеален вариант за градски условия. Москва е един от най-чистите и уредени градове.
72
3
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 8 месеца
ТОВА Е СРАМ
71
1
 
8
 
! Отговори
Нали преди 8 месеца
Не преговаряше с терористи а? Ха ха хха!
70
6
 
3
 
! Отговори
ДАНО БОГ УНИЩОЖИ преди 8 месеца
ТАЗИ ГНУСНА РУСО РОБСКА ДЪРЖАВА!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето това е най-важното изречение от празните му дрънканици: "Затова нашето правителство ще приема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни." Превеждам за наивните: "Тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път."
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Истинският Академик... Нали затова България остана и без ЖИВОТНИ , ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ --ВНОС .. За сведение на посрещачите , ВНОСЪТ НА СТОКИ В БЪЛГАРИЯ Е ---93 / деветдесет и три / процента / .. Няма родно производство , заради такива като вас ПРОДАЖНИЦИ . Денков няма да може скоро да пита Зеленски защо Зелето е ФЪФ хАМЕРИКА .
67
3
 
2
 
! Отговори
След като преди 8 месеца
Зърнената мафия са понече българи от нас тогава МРАЗЯ БЪЛГАРИЯ
66
3
 
3
 
! Отговори
България това е преди 8 месеца
СРАМ
65
0
 
5
 
! Отговори
Както винаги преди 8 месеца
В кражбата от ЕС и тарода ни от Зърнената мафия има замесени и политици.Личните им интереси са по важни от националните.В други държави по цивилизовани това се нарича национално предателство.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Протеста се ръководеше от бивш съветник на зем. министър!!! Като прибавим и бойковите подчинени с майбасите - ето ти картинката. Всичко е опорочено преди да започне. Изкараха тракторите, взеха едни пари и кой от къде е! Български форма на печелене на парички - мирен протест! Не им дреме за фуража от украина. Тяхното си го взеха!
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Яков Кедми: Конфликтът в украйна ще приключи с поражение за запада! Европа се срива! България е в риск!
62
3
 
2
 
! Отговори
Срамът даси Българин преди 8 месеца
Ако държавата те може да се справи с болшевишката ДС зърнена мафия която спекулира с цените и трови с некачествен хряб българските граждани тя е за екарисажа!
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали не преговаряше с терористи, бе плъх? Умнокрасавците ти се радваха и те възхваляваха, и изпадаха в екстаз как си се опънал на ония с Майбахите? Кво стана? Нещо топките си се спихнаха май?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 61 - Българското правителство просто клекна на протеста! И това изобщо не е лошо, друго не се очакваше.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Предлагам всички българи с американско и украинско самосъзнание да излязат на антипротест! Не може българските земеделци така да помагат на Путин! Руски агенти! Всички, които работят за мин раб. заплата и алч,ните пенсионери са длъжни да даряват по три възнаграждения и пенсии за да успее Зеленски! Само искат увеличение на доходите и евтини храни! Откъде???Питате ли украинците как живеят?
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много им е криво на чебурашките, че протеста на фермерите приключи преди да е започнал. И че Българското правителство разреши спора по перфектен начин. И двете страни са доволни от решенията на кабинета.
57
5
 
2
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 8 месеца
Развилнелите се червени организатори на протести останаха с пръст в г*Z. Земеделците се разбраха с Денков и Василев