Денков: Не изгонихме свещеници, а работещи срещу България

Той се скара на ДАНС
Обновена: 26 сеп 2023 11:56 | 26 сеп 2023 11:50, Нели Христова
209
Денков: Не изгонихме свещеници, а работещи срещу България
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство да отпадне е един от трите варианта за промени в Конституцията. Другите два са да се избира премиера от определени длъжности, а той да казва министрите или такъв кабинет да е с ограничени правомощия. Това съобщи премиерът акад. Николай Денков. Той обясни, че вариантът служебния кабинет да отпадне е бил препоръчан от Венецианската комисия.

"Цялата дискусия за служебните кабинети не е самоцелна. Видяхме как президентът може еднолично да завземе огромна власт, която не му се полага по конституция", обясни премиерът.

Той коментира и темата с Руската църква. "Това, което е спешно, е да бъде отворена църквата, тача че да могат да влязат миряните", посочи акад. Денков. Имал и среща със Светия синод. Министър-председателят обясни и че е видях нотариалния акт, издаден през 1997 г., сочещ, че собствеността на църквата е руска." Предстои да се изясни как юридически стоят нещата с собствеността, би трябвало да е реципрочно", каза академикът.

Той се спря и на темата за ДАНС, по чиято препоръка бяха изгонени двама руски свещеници. Реакцията на агенцията била закъснял. Тя не трябвало и да коментира думите на политици. "Те имат право да изказват критики, ръководството на ДАНС няма право да критикува политици. Казах на председателя на ДАНС, че не може да прави така", обясни премиерът.

На 4 октомври той ще има среща с канцлера на Австрия. Основната тема е колко губи Австрия, че България и Румъния не са в Шенген и колко ще спечелят, ако са." Ако те искат да са защитени границите, не трябва нашите патрули да са на границата с Гърция, а с Турция", посочи акад. Денков и добави, че никога не е водил разговори за приемането в Шенген на 2 етапа.

"Смятам, че имаме достатъчно силно аргументи, за да покажем на всеки, че България и Румъния трябва да са в Шенген. Австрийският бизнес в България страда, че не сме в Шенген. Имаме силни аргументи, надявам се да бъдат чути", добави още министър-председателят. И обяви, че очаква да сме приети в Шенген през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 7 месеца
Мило ми ,плъхче, имаме проблем : следите за убийците на Алексей видят към сем Петкови. Защо така?
163
6
 
3
 
! Отговори
сложил очила,да го преди 7 месеца
мислят за професор,а той си един проооооост педааааалллл...то даже муутрааата му казва"аз съм педддааал лъжлив"
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Председателят на канадския парламент подаде оставка, след като нарече украинския нацистки ветеран "герой"
161
5
 
5
 
! Отговори
Гого преди 7 месеца
Денкуф, браво браво, много хубаво акаш върху достойнството на БЪЛГАРИНА
160
0
 
13
 
! Отговори
София преди 7 месеца
А къде е новината за скандала в Канадския парламент.Зеленски и Трюдо аплаудират Украински нацист от Вермахта??Ало Днес.бг..нещо избирателно се ослушвате а???
159
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА НАТОВСКА АРМИЯ. В ЯМБОЛ
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко изнесохте,а България вкарахте в дългове.Не ви е срам!Оставихте ги по потници да обезвреждат дронове,защото всичко дадохте.Това ли ви е модернизацията?!По потници?!Сигурно заради климатичните промени...
157
1
 
12
 
! Отговори
Гринго преди 7 месеца
Денков, то тогава и вас да ви изгоним. И вие работите срещу България.
156
6
 
3
 
! Отговори
да я продадат преди 7 месеца
да я продадат руската църква в София на Украйна, да я вземe Украйна че много искал да я купи, и сглобката им съдейства в продажбата
155
1
 
13
 
! Отговори
Денков преди 7 месеца
Изгонихме свещениците, защото работим срещу България. Продължаваме комунистическите традиции и служим на финансовия Интернационал.
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро, Денков и Кокорчо - даващи всичко за малко любов и ласка в посолството на САЩ.
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гоним свети хора, а ни предвиждат об-ра-тни предатели като Денковица.
152
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 7 месеца
А ти защо си още тук бе б..к
151
0
 
10
 
! Отговори
България преди 7 месеца
ТРАБВА да изтоним работещите срещу интересите на България и българите - Уйдурмата гну сна сглобка!
150
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цайсатия плазмодий на мъж ли е тръгнал да се прави?
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Денков: Не изгонихме свещеници, а работещи срещу България"-----------------Значи е станала грешка. Трябва да върнем свещениците и да изгоним вас.
148
16
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
Национал-фашистката хунта , която управлява Кремъл се проваля всеки ден. Путин не смее да се покаже от бункера- търсен е от международния терористичен съд за отвличане на стотици деца. Московчани мизерстват , вече не могат да пътуват свободно по цивилизования свят. Само свръхбогатите милиардери - олигарси са добре , обикновеноте руснаци сърбат борша.
147
8
 
5
 
! Отговори
Какви свещеници? преди 7 месеца
Тея са под опеката на поп Киро - агент на ГРУ Гудняев.Гудняев полковник от ГРУ - тея са подполковници.В сссР-2 не уважават бога и църквата - само ченгеджийница , терор и убийства.Да си ходят всичките в Масква барабар с муртафонката
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ПроСоТо Ако бях платил подкупа, който ми искаха по едно време и аз щях да съм професор и кучето ми. Но не ми се играеше тази игра. В момента, след премахването на атестационните комисии вероятно минимум 2/3 от лицата с "научни" титли нямат качества за да ги притежават.
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А защо ги изгонихте? Българите в Англия, обвинени в шпионаж, са в английски затвор. Относно руските свещенослужители сигурно ли е, че са шпиони или просто трябваше да се отпратят, щото са руснаци, ей така, за кефа на американците и напук на Путин?