Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна

Нинова използвала всяка тема, за да вдигне кампанията от точка 0 за БСП
129
Без ДПС сметката не излиза, опозицията показа колко е немощна
Снимка: БГНЕС

Опозицията няма национална кауза и разпознаваемост и с вота на недоверие си прави кампанията за местните избори.

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него политиканстването в Народното събрание прави темата за енергетиката да олеква.

"Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.

Още по темата

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова използва всяка тема, "за да вдигне кампанията от точка 0 за нейната партия".

"Г-жа Нинова демонстрира, че ѝ липсват всякакви теми в местните избори. Дебати през седмица и вотове до дупка показват немощта на опозицията да конструира и поведе национално недоволство, да го събере и мобилизира", посочи Стефанов.

В отговор на въпрос ГЕРБ ще изпрати ли сигнал до ПП-ДБ при днешното гласуване на вота на недоверие, Стефанов допусна, че е възможен такъв сценарий.

„Обичайните заподозрени биха направили подобно нещо. Ще има някакъв жест със сигурност, който да подкрепи тази линия – критиките на Борисов към Петков в публичното пространство", каза той.

"Ролята на ДПС е фундаментална. ДПС очевидно трябва да стоят, иначе сметката не излиза", коментира Любомир Стефанов в предаването "Преди всички", запитан каква е ролята на Движението за оцеляването на кабинета.

"ДПС не участва в изпълнителната власт. В законодателната е необходимо с гласовете си, за да бъдат направени промени. Ако искаш да направиш промените, които си обещал, трябва да избереш по-малкото зло. И си плащаш цената. Дали са успели да обяснят на своите симпатизанти, членове и гласоподаватели защо това се случва по този начин и защо г-н Пеевски, който беше най-черното нещо, съществуващо в българския политически живот, в момента е, няма да казвам рицарят на бял кон, но флагманът на промените", обясни Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ДПСБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Вече 33 години,симпатизират на дпс,но след днешното гласуване,против вота,се отказвам от дпс,не е в моята нату.а,да поддържам или да гласувам, заедно,с партията на банкянския индивид,и се моля колкото по-скоро доган да смени карадайь,той се продаде на герб-комунисти.
111
3
 
0
 
! Отговори
Демокрация преди 9 месеца
Всеки има правото да се развива. Пеевски, се надявам, че от тях. А руските главоци-могат ли да се развиват, или са прекалено дърти за това?
110
2
 
2
 
! Отговори
Zеленски V преди 9 месеца
На ДПС електората е погнусен от тази Партия ДеПеСе..
109
1
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 9 месеца
Та, кой казвате управлявъ дъжаватъ - Гърбункувците на Вождъ или Меринджеите на Киру Т. ??? Неее...., "Сивите кардинали" на ДПС!!!!! Искам си Служебното правителство на Радев, а не Ен///чарите и П////ашите на ДПС!!!!!
108
1
 
4
 
! Отговори
ДПС преди 9 месеца
са комисионер в сделката със сглобката..Тяхното не се губи..
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доста от героите, които обясняваха от миналата зима насам как енергийният апокалипсис ни се е стоварил на главата, не се случи, вчера те бяха отново твърде активни. Злокобно кълняха, че дръпнем ли този шалтер, държавата загасва, остава на тъмно", каза той.----Труженик от отдел "Агитация и Пропаганда" към министерството на Абсолютната Истина. Такива щатни агитатори закачени на копанката към управляващите партии са много отвратителни.
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Darko, ти сериозен ли си или иронизираш
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ой пъпеша знае какво го чака ако не изпълни някоя поръка на посолството - бай ставри ще му се стори детски дом ако сбърка нещо от поръчките на американците
104
1
 
11
 
! Отговори
До Отличник преди 9 месеца
А тези, които изобщо не завършиха, гласуват за ПП - ДБ - ДПС. Понеже е едно и също. Заедно с ГРОБ и СДС.
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е защото ДПС не е опозиция. Управляват отново, както и последните 15 години, всички чужди слуги и народни изедници - ПП, ДБ, ГРОБ, ДПС, СДС. Заедно са и е са едни и същи - крадливо нагло и вредящо на България племе, поставено от чужоди сили за защита на чужди интереси. Каква сметка да излезе, като ДПС си е част от него.
102
1
 
6
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Любомир (Киряк) Стефчов. Срам за България. От Ботев и Левски до това извиващо се прешленесто.
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Немощна е управляващата коалиция ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. Може да имат мнозинство в парламента, но като управляващи и като законотворци никакви ги няма
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На другите избори предлагам ДПС ДБПП и Герб да се явят заедно на избори, иначе е подмяна на вота
99
8
 
10
 
! Отговори
Умен и Красив преди 9 месеца
Г-н Пеевски вече е от добрите сили, важното е да накажем джуджето Путин. Слава Украине,
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво значи опозицията била немощна , еми като се обединиха три партии предвайки електорати по напълно безпринципен начин, хаха само и само да крадат и сега унищожат енергетика, земеделие, заробвайки България
97
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 9 месеца
Смисълът на вота на недоверие е да изкара наяве националните предатели, които жертват интереса на България по заповед отвън, водени от криминалните си зависимости и страха за откраднатите от тях пари. Ясно че няма да успее, но ще проясни нещата.
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде са умно красивите, подмиват ли дирника на Шиши с езиче?
95
12
 
9
 
! Отговори
Отличник преди 9 месеца
В училище бях отличник. Всичките ми съученици, които бяха слаби ученици, сега гласуват за ГЕРБ и Възраждане. Дайте един палец нагоре и се абонирайте с камбанката, ако и вие имате същите наблюдения.
94
7
 
18
 
! Отговори
Откъде идва проблема преди 9 месеца
Откъде дойдоха проблемите с въглищните централи в енергетиката? От това, че Кирил Петков още като служебен министър подписа в Брюксел задължението България да съкрати с 40% въглеродните емисии. А изобщо не бяхме задължени това да го правим. И защо: защото щяхме да правим голям завод за литиеви батерии (пълна фантасмагория) и в тях да съхраняваме ток от перки и слънчеви панели. И сега цяла България ще плаща за тази г'лупост и алчност. За два милиарда от Брюксел жертваме бъдещето на енергетиката.
93
1
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
По времето на Каракачанов се смлючиха договори за полицейски машини, които вече пристигнаха и то от...БЪЛГАРИЯ. поръчаха се кораби, които пристигат от...България, точно така. Модернизираха Т72 къде...в България. И къде са радиостанциите...? Тагарев са о се снима с ножичката да реже лентите. След 10 години като дойдат ковчезите му Страйкър, някой негов наследник ще се щерви. Подозирам, че даже няма и да спомене за резила, наречен СТРАЙКЪР.