Борисов: Сглобката е паянтова, има ли смисъл ГЕРБ да остане?

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет“, каза той
Обновена: 3 дек 2023 12:20 | 3 дек 2023 12:18, Елка Василева
267
Борисов: Сглобката е паянтова, има ли смисъл ГЕРБ да остане?
Снимка: архив, БГНЕС

Сглобката е паянтова, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на младежки форум в Сливен. Той попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане.

„Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството.

Още по темата
Той изброи част от успехите на кабинета „Денков-Габриел“. „Във военната сфера направихме нещо, което предишното правителство на Кирил Петков дори не можеше да си помисли заради коалиционните партньори. А сега подписите на Петков, Борисов, Иванов, Пеевски стоят на първите четири места. Ние като партия заедно с всички тези можем да говорим, че сме направили модернизацията на българската армия. Подмяната на руските самолети с Ф-16 – цяла ескадрила, половината платена от нас. Страйкъри, радари, летища“, каза Борисов.

„Благодарение на това, че ние сме в тази паянтова сглобка има взето решение за два нови ядрени блока. Ако не беше ГЕРБ, това нямаше да го има“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната.

„Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, смята Борисов, цитиран от bTV.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

„Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ.

„На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", допълни бившият премиер.

През тези три години имаше едноличен модел на управление чрез служебните правителства. Един човек назначаваше премиера, един човек назначаваше службите, един човек назначаваше министрите, един човек – всичко, каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че лидерът на „Да, България“ Христо Иванов не говори за това. „Много бегло в един момент казва служебното правителство има недостатъци. Но с мен се заяжда, че премиерът не е цар. Премиерът не е цар, аз не съм се родил цар. Народът ме е избутал през всичките тези години с огромни мнозинства“, подчерта Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че по време на кампанията не са казали нито една дума против ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов явно не си е пил лекарствата днес. Утре като си ги пие, сглобката ще е идеална, и ще има смисъл.
175
2
 
2
 
! Отговори
ГАБИ преди 7 месеца
БОЙКО КУЧЕНЦЕТО НА САЩ ГО Е СТРАХ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕ
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сглобката може и да е паянтова, ама Магнитски е стабилен!!Трябва.малко диета на кражбите! А после ще видим!
173
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 7 месеца
...ама Борисов си ги клати ПП-тата като по учебник! Първо Радев се превърна във "Фигурант", и всички го разбраха . Сега ПП-ите се оформиха като абсолютни шарлатани...нагли, алчни и безкрупулни! Откакто над 1 милиард от джоба на българите замина за Кремъл през Лукойл, мантрата "Борисов е длъжен", вече не работи! Интересни времена предстоят!
172
1
 
4
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 7 месеца
Баце ако нема аванта бегай! Ако не ти дават пая - бегай! Ще видиш като дойде Габриелката как ще ви насилват!
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що за смотан премиер! Самоназначил се за академик. Що за джендърска и противна коледна уж, украса на София! Що за държава! Как може, ГЕРБ да търпят това?!
170
4
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 7 месеца
Един мъж трябва да знае кога е загубил!!
169
3
 
13
 
! Отговори
МАЛКА ПИШКА преди 7 месеца
БОЙКО БОРИСОВ СИГУРНО ИМА МАЛКА ПИШКA, ЩОМ Е ТОЛКОВА ПЛАШЛИВ.
168
4
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 7 месеца
12 години какво прави Бойко да не управи Белене,сега се хвалиш а 2 ядрени реактора които са пуснати от посолството,а какво стана с руското ядрено гориво от Батуми ..тръгна ли ?Каква модернизация на армията ..вляхте милиарди долара за няколко самолета ..сега се воюва с дронове ..купихте ли някой дрон ,а въОбще имаме ли дронове ?От поолството май държат яко Борисов за яйцата,та не смее да шава,но иначе голям ...
167
6
 
11
 
! Отговори
Умрел от смех преди 7 месеца
Умрех си от смех вчера, като видях Боко до господин Христо Иванов, как чупи пръсти и гледа в земята. Явно е голям мъж, но само когато си е на село в Банкя или в централата на ГЕРБ и Севда или Никола му пишат статусите у фейса.
166
2
 
8
 
! Отговори
Рома из Банки преди 7 месеца
Кокорчо не ми даде пари, ще разглабяме сглобката.
165
3
 
5
 
! Отговори
R.I.P. Тодор Димов преди 7 месеца
Бати Бойко е физическия убиец на Тодор Димов. (спрете за минута и се замислете какво означава това да натиснеш спусъка и да убиеш жив човек)
164
3
 
7
 
! Отговори
Обяснете ми НЕЩО преди 7 месеца
На мен ми е интересно какво би казал Алексей Петров, ако не го бяха убили преди 3 месеца. Вие вече забравихте за това убийство, нали?
163
2
 
8
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 7 месеца
Направо да си официализират съюза и да се обединят в една партия. Мисля, че името Коалиция за Устойчиво Развитие е особено подходящо. Думата "устойчиво" предполага че има стабилна основа на която да се гради, "развитие" -че има напредък, а не тъпчем на едно място. А на избори, когато избирателят види бюлетината - веднага ще му стане ясно какво ще получи, ако гласува за тях ;-)
162
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойко винаги е играл театър и се е правил на мъж...
161
2
 
5
 
! Отговори
Умрел от СМЕХ преди 7 месеца
Умрех си от смех вчера, като видях Боко до господин Христо Иванов, как чупи пръсти и гледа в земята. Явно е голям мъж, но само когато си е на село в Банкя или в централата на ГЕРБ и Севда или Никола му пишат статусите у фейса.
160
2
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 месеца
БОКО Е КОМУНИСТИЧЕСКА МЪPША
159
3
 
13
 
! Отговори
ала бала на ала бала преди 7 месеца
Тоя индивид с такива плоски лъжи и циркови трикове балалайка сума ти и народ , че сериозно се замислям до кеде е пропаднал клетият ни народец .
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има смисъл... след като рискува да загуби кожата си... смисъл има!
157
5
 
5
 
! Отговори
Кирчо от Канада преди 7 месеца
бибитко го държа в джоба си и отвреме-навреме го вадя да си поеме въздух и да изръси някой бисер за забавление на овцете. хи хи хи