Как да превърнете идеите в успешен бизнес с Business Booster?

Вижте отговорите на най-важните въпроси за платформата
Спонсорирано съдържание | 27 окт 2022 09:00, Александър Попов
Как да превърнете идеите в успешен бизнес с Business Booster?
Снимка: iStockphoto

Имате идея за собствен бизнес, но ви трябва финансиране или пък имате нужда от допълнителна информация как да го реализирате?

Българската банка за развитие (ББР) създаде платформата Business Booster, с която цели да подкрепи малкия и средния бизнес да стартира. Тя няма аналог на пазара и дава възможност на всеки да се възползва от нея, независимо в коя точка на страната живее.

Целта е да бъдат подкрепени българите с идеи с леснодостъпна, съвременна и разбираема финансова услуга с най-важните знания, умения и ресурси, които да им помогнат да превърнат своята страст в работещ бизнес.

Още по темата

На Business Booster можете да откриете три раздела

Бизнес академията, която предоставя полезна информация за всички стартиращи предприемачи - от създаване на бизнес план до видео уроци. Е-маркетът пък да ва възможност да си създадете онлайн магазин, ако идеята ви е свързана със силно дигитално присъствие. Третата основна секция е свързана с възможността за онлайн консултация и кандидатстване за финансиране в реално време. Всеки, който има идея и търси финансиране, може да отиде на businessbooster.bg, да си създаде фирмен профил и да подаде своето искане за кредит.

Отговор на най-важните въпроси при работа с Business Booster

Kандидатстването за финансиране изцяло онлайн ли е?

Да. Всички необходими документи и декларации се попълват и подписват изцяло онлайн. Така че можете да потърсите и да получите финансиране без да излизате от вкъщи.

Необходим ли е подпис на хартия в някоя от стъпките при кандидатстването за кредита?

Не. Всичко необходими документи могат да бъдат подписани с електронен подпис.

Трябва ли да имам регистрирана фирма, за да се възползвам от платформата?

Не е необходимо да имате регистрирана фирма, за да се възползвате от образователните ресурси на платформата, но за да кандидатствате за финансиране – да, тъй като Групата на ББР предоставя финансиране само на юридически лица.

Услугата за създаването на собствен онлайн магазин заплаща ли се?

Възможността за създаване на онлайн магазин е безплатна за първата година. След това ще има минимална такса.

На какви критерии трябва да отговарям, за да получа финансиране?

Нашите продукти са направени да бъдат леснодостъпни за всички. Основното ни изискване е кредитоискателят да е МСП, като отвъд това условие всеки кредитоискател се разглежда индивидуално.

Какъв е максималният размер финансиране?

В момента максималният размер, за който може да се кандидатства онлайн, е 50 000 лв. Амбицията ни е съвсем скоро да разширим диапазона на финансирането и да добавим нови програми, с които да отговорим по-пълноценно на нуждите на бизнеса.

Как и кога се погасяват задълженията?

Изработва се погасителен план според конкретния продукт, по който се кандидатства. Предлагаме и възможност за индивидуално договаряне на погасителен план при необходимост и изпълнение на определени условия.

Какво да правим, ако не сме сигурни кой е подходящият кредит за финансирането на нашата идея?

Попитайте Вики – с няколко въпроса тя ще определи степента на развитие на бизнеса ви и ще ви предложи варианти за финансиране.

Коя е Вики?

Потребителите на платформата могат във всеки един момент да разчитат на дигиталния асистент Вики. Чатботът ще ви упъти и навигира при използването на функционалностите на Business Booster. Вики е в процес на постоянно усъвършенстване, за да може да отговоря пълноценно на потребителските въпроси.


Още по темата: Business Booster
Още от

Спонсорирани публикации