Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 153аметчо, имаш късмета че не живеем в Бай Тошово време сега. Още в момента ти се проследява IP адреса и докато си пишеш простотиите от скапаната си дупка ще нахлуят няколко милиционера, първо щете спукат от бой, пък после полумъртъв ще те набутат в джип на Народна Милиция и право към Белене!
119
0
 
12
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Не му се сърдете на ***, за него Голямата Екскурзия все още продължава. :)
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия двамата май си сраха на съдбите.
117
0
 
9
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Тоя от дясно нещо много бял ми се види, дали не е некое турче или пък някой български наркоман?Къде е държавата?Защо не реагира на подобни простащини?
116
7
 
15
 
! Отговори
морски преди 8 години
Най-верния електорат на ГЕРБ.
115
0
 
14
 
! Отговори
до гурбетчията преди 8 години
Щом такива като теб не живеят в България, значи е имало смисъл.
114
21
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
НАВРЕМЕТО КОГАТО БЪЛГАРИЯ ИСКАШЕ НАСИЛА ДА НИ СМЕНИ ИМЕНАТА ,ДЪЖАВНА СИГУРНОСТ ДЕЙСТВА АБСОЛЮТНО ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАКТО СЕГА ДЕЙСТВА СИДЕРОВ И ВЕРБУВА ТЕЗИ РОМИ! ТОГАВА ДС НАКАРА ААМЕТ ДОГАН ДА НАМЕРИ НЯКОЛКО НАИВНИ МЛАДИ ТУРЦИ ПОДДАТЛИВИ ЗА ВЪРШЕНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,НАКАРАХА ГИ ДА СЛОЖАТ 2 ИЛИ 3 БОМБИ С МАТЕМАТИЧЕСКИ ТОЧНО ИЗЧИСЛЕН ТРОТИЛОВ ЕКВИВАЛЕНТ ЗА ДА ИМА МИНИМАЛНИ ЩЕТИ , СЛЕД ТОВА ОБВИНИХА ВСИЧКИ ТУРЦИ ,ЧЕ ИСКАТ РЕПУБЛИКА И НИ СМЕНИХА ИМЕНАТА ! ДОГАН НЕ ГО УБИХА ,А ДРУГИТЕ 2-*** ГИ УБИХА
113
0
 
24
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Точно днес ли трябва да държите снимката на тези *** най-отгоре ? Това не е за първи път, за съжаление няма и да е за последен.
112
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 8 години
#Кой, се явява защитник на ромите. ДПС в Гърмен пресели роми и ги настани, като месната тяхна власт си затваряне очите за беззаконията. От друга ги урежда със социални придобивки и инвалидни пенсии.Така ги държи икономически зависими. Националната битка трябва да е срещу беззаконията и за спазване на правилата от всички само така ще вземем на ДПС властта. Но за да са подчинени трябва да има и страх, страхът от българите се насажда сега от ДПС и ще има още провокации като тази снимка. Бъдете умни
111
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A БХК няма ли да се изкаже по темата или ще стоят с подвити опашки да чакат, някой ром да бъде дискриминиран по незначим казус, за да скочат като разгонени *** да го защитават?
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя вляво го поглеждаш и виждаш, че няма нищо човешко у него.
109
2
 
26
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
А защо сега не пътуват? Аааааааааа забравих - джипките ги изхвърлиха,Белене го закриха щото е лошо.Дааааааааааааааааааа.Сега си имаме демокрация и всеки може да се гаври с националните символи.Искахте свобода - получихте я.Ама я пробвайте като имате свобода да се изгаврите с някой "бизнесмен"!Да видите колко ви е свободата!
108
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толерастите са най големият ни проблем смажем ли толерастията ромите са лесни.
107
0
 
10
 
! Отговори
даката преди 8 години
честит празник Българи
106
2
 
8
 
! Отговори
ДРУГ АНОНИМЕН преди 8 години
До Анонимен 35НАИСТИНА ЛИ БЕ ***???НИКОЙ ОТ КЕФ НЕ НАПУСКА РОДИНАТА СИ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ТУРЧИН ИЛИ БЪЛГАРИН.
105
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори паметника притежава повече човешки характеристики отколкото двете маймуни до него.
104
15
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ НАПРИМЕР РОМИТЕ ДА БЪТАТ ПОКАНЕНИ В ТЕЛЕВИЗИЯТА В ЕФИР ,СЪЩО ДА ПОКАНЯТ ЕКИП ОТ НЕЗАВИСИМИ ПСИХОЛОЗИ , И ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НА РОМИТЕ ДИ ИМ БЪДЕ ЗАДАДЕН ВЪПРОСЪТ -ДАЛИ САМИ ПО СВОЕ ЛИЧНО ЖЕЛАНИЕ СА НАПРАВИЛИ ТОВА ИЛИ НЯКОЙ ИМ Е ПЛАТИЛ ДА ГО НАПРАВЯТ ! ДА ИМА НАПР. ДВАМА НЕМСКИ ПСИХОЛОЗИ ,ДВАМА БЪЛГАРСКИ ПСИХОЛОЗИ И ЕДИН ПРЕВОДАЧ , ПОНЕЖЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПСИХОЛОЗИ МОЖЕ ДА СА ХОРА НА ВОЛЕН ,КОЙТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ВЪРШИ МНОГО ВОЛНИ И ДОЛНИ НЕЩА !
103
2
 
30
 
! Отговори
Маринова преди 8 години
Все повече се убеждавам, че Левски и Ботев, както и много други герои за загинали напразно, за да освободят Родината (без някой да им плаща за това). А тези на снимката заслужават още да са под турско робство, да ги питам тогава как ще живеят, дали ще имат само права и ще се гаврят с мюсюлмански символи. Ще бъдат обезглавени на мига. Техните предци, роми, са били занаятчии, работели са, не са чакали само на помощи. Но за това е виновна държавата и затова българите бягат от Родината си. Жалко!
102
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 130 Аз ще ти кажа какво щеше да стане с тези при бай Тошо- щяха вече да пътуват в джипка на ДС към Белене.
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами това ни е от демокрацията.Ако това се беше случило преди 1989г. при лошия социалистически строй,какво щеше да стане с тези симпатични младежи,ако изобщо им минеше мисъл през главата да си направят подобна снимка?