"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"

Турският печат коментира блокадите срещу изселниците за вота
23 мар 2017 20:00, Елка Василева
87
"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"
Снимка: БТА

"Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази", гласи заглавие на в. "Тюркие" по темата за протестите край граничните пунктове на българо-турската граница.

Въпреки пътните блокади на "български фанатици" хиляди хора с двойно гражданство в Турция, желаещи да участват по родните си места в изборите на 26 март за 240-местния парламент, потеглиха на път, отбелязва вестникът.

За протестите на българската граница с Турция срещу т.нар. изборен туризъм пише и в. "Йени месаж".

"Турция е под необявена обсада", пише изданието в заглавие по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция.

"Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

В този контекст вестникът напомня за въведената от САЩ забрана за внасянето на големи преносими електронни устройства в пътническия салон на самолети, пътуващи от определени страни, сред които и Турция. Великобритания също реши да последва примера на САЩ.

Германия пък от пет години прилага оръжейно ембарго спрямо Турция, а Норвегия прие искането за убежище на турски военни от ФЕТО (т.нар. Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли м.г.), изрежда мерките вестникът, цитиран от БТА.

"От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж".

Сред примерите е посочена и България, като се припомня, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София във връзка "с твърдение за намеса в изборите на 26 март", което е изтълкувано от "Йени месаж" като "една от стъпките срещу Турция". 


87
Още по темата: избориобсадаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
26
 
! Отговори
х преди 4 години
взе да им избива пот по челото на ***, усетиха че вече никой не ги брои за нищо и се чувстват изолирани