Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
9
 
! Отговори
Този преди 3 години
ядохме поднесен от Андрей Карлович 90 година,после от Румянчо Гечев през 97ма,после през цялото време на Костов,Царя и Сатанишеф?!Така,че всичко ,което намирисва на КГБ,в същия момент намирисва на гладна смърт!!Тежко и горко на обикновенните хора в империята на злото!Да видим кога ще им писне и ще празнуват на живо втората октомврийска революция,която да ги освободи от настоящият им цар Путин?!
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците в провинцията са толкова оскотяли от ми*ерия, че и втори Чернобил да гръмне ще им е все тая, а тия по градовете ги държат на каишка, че ще ги пратят във въпросната провинция ако не слушкат, тъй че и те не смеят да шават. Путин е парализирал съзнанието на руснаците и правят каквото им нареди. КГБ държава.
170
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 187Това ми напомня, че в Русия най-крадените коли са западни марки джипове. Мисля, че нещо от сорта на 8 от първите 10 в класацията бяха тоя тип превозно средство.
169
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, обаче имат ракети!
168
3
 
13
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 3 години
В 21 век 13% от руснаците все още ползват външни тоалетни.
167
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мда в сибир са по добре от България якутск ханты мансийск трябва да се види колко нови жипове има по улиците
166
6
 
5
 
! Отговори
джо преди 3 години
продължение ..... Та дали ще ти клъцнат главата на гилотината или ще ти я продупчат с куршум просто за пострадалите няма разлика.Великата Френска и Великата соц революция са две сестри,които са направили всичко за Свободата, равенството и братството.Но никой не казва нищо за френската нация защото не е изгодно на днешните лакеи. Само наглите славяни са виновнии те може би, като някои други трябва да заемат мястото което им се полага.Каза човека с мустака преди 75 години.
165
1
 
5
 
! Отговори
джо преди 3 години
до да допълня. Ей красавец ти успя да прочетеш малко за франсетата, ама няма откъде да разбереш за какво иде реч. Това е така защото всички дето ви дават акъл са прости като полицаите дето ги дават сега по любимите ви телевизии.Но аз ще ти дам коз. След като се справили с краля и благородниците, приятелите революционери бавно и методично се отстранили от властта. А колко народ са похабили.... просто ги обвинявали, че са против революцията.От там на трибунал и на ешафода. Но без статистика. Супер
164
5
 
9
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Това е в един от три-четирите града където е горе-долу добре икономически.В провинциална Русия хората вече са спрели да мислят от мизерия (което си е и целта на Джуджи).
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Бойко ...изцелителят само неговия рейтинг удря тавана
162
4
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До джо 174 ВОСР е по страшна от френската.Съсипа Русия и половината свят.
161
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква цветарка се оплаква... и цяла Русия била против Путин.Heлката ходи ли до Русия да взема интервю от Милана или преписа статия от DW?Ако бях видял някъде, че е по материали на DW, въобще нямаше да губя време с четене.
160
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали това искате русофобчета,радвайте се...ще,ще ама надали
159
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
А тук никой не се оплаква от Господин Бойко Борисов! Всички вече сме добре и има много пари! Господин Борисов ни изведе от кризата и пребори вироса на Масква!
158
0
 
3
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До Анонимен а трябва да е на БКП пардон БСП - аксиома
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КГБ'то е направило снимки на Путин и за сто години след като го мумизират...напоследък все "голям мислител" ни го презентират .Дали не е гушнал китката вече ?
156
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е младите руснаци да кажат на Мумията в Кремъл "Не можеме да дишаме" !
155
6
 
6
 
! Отговори
джо преди 3 години
СЪВЕТ: Не пиши за неща за които нямаш хабер. Между другото във весниците които пишеш имаше истина поне 50 %. Сегашните само датата им е верна. Така лъжат, че сами не си вярват.
154
4
 
6
 
! Отговори
джо преди 3 години
продължение. Та господин анонимен, като драскаш за нации ,прочети и се запознай с Великата френска революция. Какво са сътрорили нейните чеда Робеспиер, Марат, Дантони всички участници, Якобинци и др. устройвали погроми, Трибунали и всякакъв терор. Всичко свързано с революция за съжаление дъха на кръв. Не оправдавам действията на болшевиките , но това са минали времена живеем в друг век ако неси го проумял. Аман от психари .
153
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора са се образовали с книги, други-с вестници, "Правда", "Работническо дело""Красная звезда " и тн.А това не прощава....