Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен

Полицията не започва разследване по случая
22 юни 2020 15:08, Нели Христова
79
Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен
Снимка: БГНЕС

"Опитват се да разбият вратата ми" - това съобщение изпраща Пьотър Верзилов на своите приятели в 7:16 часа. Малко след това хазяинът му отива в апартамента. Ключалките са разбити, а от Пьотър няма и следа.

Пьотър Верзилов е известен опозиционер, член на групата Pussy Riot и автор в руския независим сайт MediaZona. Той постоянно критикува политиката на Путин, а преди две години обяви, че е бил направен опит да го отровят.

Пред руските медии съседите на Пьотър разказват, че близо 10 мъже се опитвали да влязат в апартамента на опозиционера. Двама от тях носели полицейска униформа, ала полицията отрича да е провеждала акция срещу активиста.

Към обяд медии, свързани с Кремъл, публикуват снимка, на която Пьотър преглежда документи задно с непознат мъж. Според тях лекар е отишъл на посещение при активиста, но той е отказал да отвори вратата. Няма никакви данни за това кой е източникът на снимката. Ала главният редактор на MediaZona Сергей Смирнов и приятелите на Верзилов са категорични, че той не си е у дома, а те нямат и ни най-малка идея къде може да е. Според тях изчезването му е свързано с работата му.

През годините Верзилов често дразни Кремъл. Преди да стане част от Pussy Riot, той е част художествената група Voina, която нарисува голям фалос на мост, сочещ към централата на Руската агенция по сигурността в Санкт Петербург.

Заедно с групата Pussy Riot той създава сайта MediaZona, който се фокусира върху закона, реда, правата и злоупотребата с тях. През последните години платформата се открои със смели разследвания, разкриващи най-мрачните тайни на руското общество и властта.

През 2018 година Пьотър се разболява в Москва. Подозирайки че това е в резултат на отравяне, той спешно заминава за Берлин, където докторите потвърждават - симптомите на активиста са в резултат на приемане на отрова. Така и не е започнато разследване по случая. В момента не се разследва и изчезването на Пьотър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Взел е пакетчетата с белия прашец, продал ги е, но не се е отчел на доставчика, задържал е парите за себе си. Ето една сериозна причина да го отвлекат.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛКО МАЛКО ЗАЩИТНИЦИ- ПРЕДИ- ПО 400+ КОИТО ПОВТАРЯХА- КРАВАРСКА ПРОПАГАНДА. ТОВА МЕ КАРА ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ НЕЩО ПАРИТЕ СА СЕКНАЛИ- ИМА ПАРИ ИМА РУСОФИЛИ, НЯМА ПАРИ- НЕТ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НЕ НА РУСИЯ И РУСКАТА КУЛТУРА, А НА СТАЛИН, ГУЛАГ, НА СТРАННИТЕ ПАРАВОЕННИ ОБРАЗОВАНИЯ/НЕЩО КАТО МУТРИ/, КОИТО УБИВАТ И КРАДАТ, ПЛЯЧКОСВАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ...
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хубава работа ама сащ пропаганда от цървула бай ***
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастният, злобен гном пУткЯн е за бесило! Смр. адлива га. дина злобна.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми др. Путин като свърши Новичока и Полония с какво да ги трепе!? Ще се наложи да жертва малко муниции....
56
6
 
5
 
! Отговори
голата истина преди 3 години
Защо не пишете за най-голямата му победа в живота? През 2008 с още 3 шавратии и 2 *** нахлуват в офиса на Единна Русия и какво???? 40мин. *** на голо пред 2 камери излъчващи н нета. Ебис за наследника медвежонък/Таковай се за мечето-наследник т.е Дмитрий Медведев/!- така нарича акцията си тоя хубостник и най-урудското е че пердаши на задна бременната в 9 месец лидерка на пуси райот,която няма още 18 тогава.Ей такива са героите които ни описвате от дебрите на платените московски либерасти.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 3 години
Поредната КРАВАРСКА ПРОПАГАНДА, не се спряхте бе, ДЖЕННДЪРИ! :(((((((
54
4
 
5
 
! Отговори
правда преди 3 години
не е отвлечен , отишъл е да се самоубие - куршум в тилът !
53
4
 
2
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
Ха ха ха от независима медия бил..... Просто е от опозицията.
52
2
 
5
 
! Отговори
питам преди 3 години
това в Русия или в Северна Корея е отвличането.
51
8
 
8
 
! Отговори
джо преди 3 години
Пак почнаха глупостите, аман от надъхани статии. Какъв опозиционер е този човечец , светоно неизвестен. Кой нормален ще гласува за този образ? Все един и същ сценарий съшит с бели конци. Как пък точно преди две години е "тровен" , а преди това сигурно му се е явил някой пророк от Марс. Дайте да се уважаваме като нация , все пак не ядем доматите с колците. Нито сме англета нито американци.
50
5
 
7
 
! Отговори
Галя преди 3 години
Этот человек существует на самом деле или живет только в чьей-то фантазии?
49
8
 
10
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Достатъчно интелигентни сте, за да разкриете лицемерието на Западът, но недостатъчно досетливи, за да хванете и лицемерието на Изтокът. Няма какво да се обясняваш, колкото и зле да е в САЩ, поне десет пъти по-зле е в Русия. Стига сте си търсили господари!
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Алоууу.......Андрешко........нещо си се объркал! НИКАКВИ 10 милиона руснаци в краварията няма и ВЕЧЕ НИКАКВИ ОПАШКИ ЗА смръдливия запад няма!Напротив, ВСИЧКИ ВЕЧЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ! Е да, преди 30 години може и да е било така, не само ние си объркахме ценностната система и се подведохме под лъжите и лицемерието на западенците! Но руснаците явно са по-умни от нас и се осъзнаха, докато за нас......НЯМА НАДЕЖДА!!
47
6
 
6
 
! Отговори
До Православен преди 3 години
Моля те, пии си хапчетата! Дяволи го били извели... Тачите Ленин като светец, редите мозайка с образа на Сталин в православен храм, и сте тръгнали да обожествявате един бандит. Интересно ми е колко още надолу можете да паднете... Поне не се пишете православни, че си слагате голям грях на душата.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плешивата Борджия с високите токчета пак се е развихрила. Ама и тоя като не умира от отрова, ся ще си го намери.
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните пропагандатори вече са убедени, че след "реформата" на образователната система повечето българи са вече пълни гл упаци и о лиг офрени, та да ни пробутват тези залъгалки.Не си спомням в този кирлив сайт, спонсориран от Сорос някога да са дали някаква достоверна история за Русия. Винаги цитират разни бълвочи и пишат глупости, на които може да се върже само американски затлъстял мозък.Ако цитират някаква преса, цитират техните "голеги" от местните храненици на Сорос, които никой не чете
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главното постижение на този червей освен фалоса на моста е, че с пуси риот се събличат в един супермаркет и се сношават във всички дупки, пред деца и всякакви посетители. "Героините" от женската част на групата започват да си завират на интимни места замразени пилета, докато успее да дойде полицията да ги махне от там. Следващия голям "протест" правят в един музей, където повтарят всичко, без пилетата.И този тук най-невинно ни го показват като живата съвест на човечеството?!?Поредната лъжа.
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,чебурашки....! Абе много велика таз Расия пък напълнихте света с ***...Уж мразите краварите,пък имате поне 10 милиона при тях ,а пред краварските посолства има по-големи опашки отколкото пред магазините ви за алкохол.Плъзнахте като зараза по целия свят ,че и нас налазихте...що не си ходите у вас и като овце следвате баш най-големия чебураш????
42
2
 
9
 
! Отговори
:D преди 3 години
Тия вече съвсем започнаха да ни мислят за калинки :DСъвсем спокойно могат да го приспят с газ, после да отключат вратата със шперц - и най-стабилните ключалки могат да забавят професионалист с не повече от минута - после влизат, увиват го и в подходящ момент го изнасят.Щом се е стигнало до тропане, пък да пуска съобщения до приятели - ясна работата - изсценировка.