Путин уволни губернатора, обвинен за поръчкови убийства

Повече от седмица има многохилядни протести в Хабаровск
21 юли 2020 09:54, Елка Василева
32
Путин уволни губернатора, обвинен за поръчкови убийства
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин уволни обвинения в организирането на поръчкови убийства губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал.

Държавният глава назначи за временно изпълняващ длъжността депутата от Държавната Дума Михаил Дягтерьов, предаде БНР.

Още по темата

В прекия ефир на държавния телевизионен канал „Русия 24“ Путин попита Дягтерьов дали е готов да поеме поста. 39-годишният депутат и председател на парламентарната комисия по физическата култура, спорта, туризма и младежта отговори утвърдително и благодари за доверието. И той като своя предшественик на поста е от опозиционната Либерално-демократическа партия на Владимир Жириновски.

Въпросът е дали новото назначение ще доведе до стихване на продължаващите повече от седмица многохилядни протести в Хабаровск.

Вълненията започнаха, след като Сергей Фургал беше показно задържан на път за работа, конвоиран до Москва и обвинен в организирането на поръчкови убийства преди 15 години, когато се е занимавал с частен бизнес.

Някои от протестиращите настояват за освобождаването на Фургал, други – за открит и справедлив съдебен процес срещу него и то в Хабаровск, а не в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
До:Президента преди 3 години
Трябва веднага да си подаде оставката ! Незабавно !!!===========Кой си ти бе, гербероурунгел?Президента е избран МАЖОРИТАРНО от 2,5млн българи от различни партии. Знам, че плачеш за триполовата Ц.Цачева, но това е положението, можеш само да си прережеш вените ритуално на жълтине павета!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Естествено, че ще уволни Губернатора. Не е като ТИКВАРЯ който уби Мишо Бирата, жена му и много други, й дори в момента управлява!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас е бардак ама в Русия бардака е тотален.
21
1
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Боби, Браво ве, набързо даде определение за голяма част от населението на Русия. Само дето нещата не са толкова прости. По-скоро незащитеността на работниците, за разлика от тези в Западна Европа, позволява на началниците на заводи, учреждения и т.н. да експлоатират хората за мизерно заплащане. Бат Бойко казал "няма качествен материал" аха, а за "материала" в неговото правителство какво да кажем! Какво ще кажеш за онази пекинската патица от Виетнам?
20
3
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Джуджето е назначил за губернатор един от хомодружинкатаа на Жириновски! Браво Вова, молодец! Те това ви е демокрация по руски.
19
1
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
тези, които получават стотици пъти повече от въпросните 17000рубли месечно, си заслужавали парите, понеже били много добри в работата си, а трудно се намирали качествени менаджери, банкери и т.н. Та какво излиза от думите му- явно тези, които получават мизерни заплати в Русия, не са добри в работата си и явно са пълни некадърници. Едно, че това звучи като подигравка спрямо тези хора, друго, че работниците получаващи по-малко или малко повече от въпросната сума месечно в Русия, са немалко като %.
18
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Боби,Прав си, за пари говорим- прочети предишните ми постове! В Русия назрява бунт на руските граждани с мизерни заплати срещу разюзданите олигарси, за които месечните парични работни възнаграждания на по-голяма част от руските работници, са дребни за семки. Нещо повече, голяма част от тях считат, че Путин им се подиграва, особено след като един път казва, че всеки, които получава над 17000рубли месечно(около 400лв) е редно да се счита за част от средната класа, а от друга страна казва, че
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето за това Фигуранта толкова обича Путин и Русия! Няма човек, няма проблем, какво тук значат някакви си прокурори.
16
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Боби,Отиди и кажи на жителите на Хабаровск, че "реформите" на Фургал реално нямат значение и са нюнюйски! Освен в Хабаровск, вече има протести в поддръжка на Фургал и във Владивосток. В интернета руснаците призовават за протести и в други градове. Виждат се призиви за прерастване на протеста от такъв за подкрепа на Фургал, към такъв срещу олигархата и високоплатените мениджъри, доста от които дори и не са руснаци.
15
1
 
2
 
! Отговори
питам преди 3 години
не трябва ли обратното.
14
2
 
4
 
! Отговори
Президента преди 3 години
Трябва веднага да си подаде оставката ! Незабавно !!!
13
3
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
Фургал намали наполовина бюджета за заплати на чиновниците в Хабаровския край и увеличи пет пъти социалните фондове. Народът го обича. На последния ''референдум'' за поправките в конституцията в Хабаровск 'ЗА' гласуваха 22%, ''против'' - 78%. ''Москва, уходи'' е най-честия лозунг на протестите.
12
0
 
2
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Да се вдигнем на протест !
11
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
го очернят, приписвайки му вина за убийства и по този начин да вкарат тези негови дейтстия, за които вече писах, в графа популизъм.
10
2
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Само че тези действия на Фургал не се одобряват от голяма част от приближените на путин олигарси и банкери, получаващи безумно високи доходи. Всички те се опасяват какво би станало, при условие, че бъдат призовани да разпродадат яхтите, прескъпите си возила, огромните си имоти извън територията на Русия и т.н. и с парите от продажбите да бъъдат финансирани строежи на мостове, пътища и други инфраструктурни обекти в Русия. Затова мисля, че именно те заставиха Путин да арестува Фургал, че да
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вчера в туитър - "60 хиляди скандират - Путин е крадец!".Никакви 50-60.Типично по комунистически - хвърляш някакво обвинение и го арестуваш.Това го познаваме още от времето на Сталин.
8
2
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Мишо, Какви ти 50 човека, половината от населението на Хабаровск е по улиците! Путин въобще не е този мъдър и справедлив управник, за когото го мислите почти всички български русофили! Фургал предприе ходове в Хабаровския край, които са от голяма полза за обикновените жители там като например продажбата на яхти, които са скъпоструващи дори и за поддръжка. С парите от продажбата им Фургал попълва регионалния бюджет и финансира социални дейности. Точно и затова жителите на Хабаровск го подкреп
7
4
 
5
 
! Отговори
До Атанас Велмазов преди 3 години
Роденият да пълзи, не може да лети. Цял живот си пълзял, бе , мекотело! Ти мазохист ли си?
6
7
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Ако 50 човека са многохиляден протест?
5
10
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, господин Путин ! Велик държавник ! Вечна признателност на братска Русия !