Песков: Здравето на Навални е приоритет за Русия

Той бе категоричен, че страната е готова да разясни случая
29 сеп 2020 16:37, Нели Христова
35
Песков: Здравето на Навални е приоритет за Русия
Снимка: БГНЕС

Руските власти разглеждат здравето на всеки гражданин на Русия, включително блогъра Алексей Навални, като важен приоритет, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"За нас здравето на всеки руснак е важен приоритет", каза Песков пред журналисти в отговор на въпрос как Кремъл оценява значението на Навални в руската и световната политика, предава БТА.

Той подчерта, че при сегашната пандемия цялото ръководство на Русия работи над този приоритет, като това се отнася и за Навални.

Попитан да коментира информацията за разговор между германския канцлер Ангела Меркел и Навални в Берлин, Песков отговори, че Кремъл разглежда това като контакт на ръководителя на правителството на Германия "с бивш пациент на болница".

"По всичко изглежда, (че Меркел се е срещнала с Навални), пожелавайки или изказвайки му подкрепа, или изказвайки пожелания за скорошно оздравяване. Как може още да се възприеме това?", заяви говорителят.

По думите му Русия е готова да даде разяснения на Европейския съюз за ситуацията с Навални, а също така иска от Европа информация по случая.

"Несъмнено е готова", каза той в отговор на въпрос дали Москва е готова да даде разяснения на европейските власти по случая с Навални.

"Ние многократно, напълно прозрачно сме говорили за това, обяснили сме всичко. Също така сме обяснили, че се нуждаем от информацията, с която разполагат и в Берлин, и в Париж, и многократно сме обяснявали, че за съжаление нито Берлин, нито Париж не бързат да споделят с нас тази информация, което съществено затруднява по-нататъшното изясняване на ситуацията", заяви Песков.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Русия направо ще се затрие без Навални.
32
2
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Путина е готов да се закълне че няма нищо общо с Навални! Мой съсед, ром се закле че не ми е откраднал кокошка! Аз вярвам и на двамата(И на Песков, тоже)!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че е приоритет. Има толкова пари да връща... И може да ги върне - има платежоспособни клиенти в чужбина ;)
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""За нас здравето на всеки руснак е важен приоритет""АхахахахаххахахаххахахахахааааааааааааБояришниците пак сцепиха ко*ината.
29
4
 
1
 
! Отговори
Да бе Песков преди 1 година
И затова му сипахте чайче?
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков каза вица на месеца.Комунисти, сър.
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви нагли лицемери :)
26
2
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Иронията е характерен признак за интелитентност и на Путин и на Песков - дреме и на Русия за продажници като Навални! Лошото е, че като четеш повечето от коментарите се чудиш проф. Христов защо е изчислил само 80 % *** ....
25
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
стига западна пошла пропаганда!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18Може да стане президент само на фирма. Нищо повече.
23
7
 
1
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Руските власти разглеждат здравето на всеки гражданин на Русия, включително блогъра Алексей Навални, като важен приоритет, заяви говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.-----------------------Туй-то!!!!!!Русия свърши!Току-що говорителят на Путин с изказването си заяви, че за руския политическият елит личните финансови интереси стоят пред националния суверенитет на Русия!!!! Питъ съ кой от тримата "гигантъ" - САЩ, Китай и Русия - шъ съ сгромуляса пръв!?
22
1
 
10
 
! Отговори
Карл Сейгън преди 1 година
"Навални рано или късно ще бъде президент на свободна Русия"Това е ненаучна фантастика. За кое измерение или паралелна вселена говорите?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не мога да разбера как един умрял няма отази много силна отрова...
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Октомврийската революция нанесе колосални щети на руския народ. Времето на диктаторите си отива... и на блюдолизците им.
19
7
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ЗНАЕМ ,БЕ ПЕСКОВ...КАК ДА НЕ ЗНАЕМ....ХА,ХА,ХААААААААААНАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИ ПРИОРИТЕТ В МОСКВА ЩЕ Е СЕГА ....ДА ЗАТВОРИТЕ НАВАЛНИ , ЗА ДА НЕ СЕ "САМООТРОВИ"...ХА,ХА,ХААААААААА...НАЛИ СТЕ "БАЛШОЙ ТЕАТР"...ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААААА
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички много добре знаят че Навални рано или късно ще бъде президент на свободна Русия.Интересно тогава какво ще правят българските рускипотгъзници?
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво чудовищно лицемерие на властта...
16
3
 
7
 
! Отговори
към полимерите поли- преди 1 година
етилен и полипропиленС цел да спре развитието на Русия, колективният запад въвежда нови и нови санкции, а Руската Федерация продължава да развива и разширява системния стратегически процес насочен към осъшествяване на дълбока преработка на природните ресурси вътре в страната. Кремъл реализира мощен промишлен клъстер, който ще съдейства за реализацията на прехода от износа на изкопаеми суровини, към продажбата на външния пазар на дълбоко преработени продукти с восока добавена стойност.
15
3
 
6
 
! Отговори
към полимерите поли- преди 1 година
етилен и полипропиленОще преди години тая дъвка стана безвкусна, но бездарните щампи не пречат да се осъществяват коварните сценарии за очернянето на Русия. Защото очернянето помага за ограничаване на развитието./Следва/
14
0
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 година
Сакън нидей ша на обадиш. ТЕЗ сме ги чували.