След взрив над 200 души евакуирани от болница в руския град Челябинск

Причината за експлозията е ново оборудване
Обновена: 31 окт 2020 16:18 | 31 окт 2020 15:52, Петя Славова
14
След взрив над 200 души евакуирани от болница в руския град Челябинск
Снимка: БГНЕС

158 пациенти и 40 души персонал са били евакуирани при взрив в COVID-болница в руския град Челябинск в Южен Урал. Като възможна причина за експлозията се смята нарушения по време на инсталиране на ново оборудване, предава ТАСС.

Според Юрий Буренко, ръководител на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия за региона, новото оборудване е инсталирано преди няколко дни. На 31 октомври, в деня на експлозията, то е използвано за първи път.

След експлозията в болницата губернаторът на Челябинска област Алексей Текслер обяви извънредно положение на общинско ниво. Освен това той инструктира да започне масирани инспекции на съоръженията.

Съобщава се, че след експлозията, поради липса на кислород, двама души са загинали, но според Texler смъртта на пациентите е настъпила преди експлозията.

Моментът на експлозията в болницата е заснет на видео. Според очевидци взривната вълна е предизвикана от кислородни бутилки. Над 200 огнеборци са се включили в борбата с потушаването на огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че там започват "разследвания" и като стигнат до първоизточника, който неизменно е систематичен, "разследванията" си остават дотам. И така до следващата експлозия. Жалко, точно сега от болници има най-много нужда.
8
4
 
9
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
"Ново оборудване"? В колхозната кло..ака на това му казват ново оборудване.Тая ко..чина е затрила живота на милиони от гражданите си главно поради некадърност, простотия и безхаберие. Тези "добродетели" им са в гените.
7
4
 
7
 
! Отговори
руско оборудване преди 3 години
САЩ и Русия се споразумели да унищожат всичките си оръжия, за да не се стигне до трета световна война. САЩ обаче запазили тайно 30 самолета. Минало известно време и американеца решил да нападне Русия. Летели си самолетите, а долу си орали трактори. Изведнъж обаче тракторите се преобразили на оръдия и картечници, и свалили самолетите. Американеца веднага звъни на Руснака: - Ей продай ми 20 трактора от твоите! - Оооо ти още малко ще ми поискаш и комбайн с вертикално излитане!
6
6
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Всичката им работа е такава -мърлявщина!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-новото руско оръжие за масово поразяване успешно премина изпитанията в Челябинск. Получи сертификат от МО на РФ и може да бъде изпратено на господин Пашинян за да го приложи срещу азерите и турците. Ако и това не обърне хода на войната яко да им е дупето на арменците.
4
1
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
Вируса,вируса как е?
3
8
 
7
 
! Отговори
ХулиГаню преди 3 години
Язък че са баялдисали само двама путинопитека,друго щеше да са поне сто-двеста,тогава щщях да се напия от радост и да го лъскам на снимката на Мария Захарова,сега само ще се напия.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оборудването е руско и е правено за военни цели така че е нормално да експлоадира.
1
5
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Разбира се че са умряли преди експлозията, те са си лежали мъртви.