Путин нареди намаляване на вредните емисии

Въздействието на повишаващите се температури е силно в Русия
5 ное 2020 09:25, Елка Василева
26
Путин нареди намаляване на вредните емисии
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който изисква намаляване на емисиите от парникови газове на страната към 2030 г. до 70 процента спрямо нивата от 1990 г., съобщи ДПА.

Москва отбелязва, че въздействието на покачващите се температури е по-силно в Русия, отколкото в други части на света.

Учените са особено загрижени, че вечно замръзналите почви в Сибир се размразяват и освобождават огромни количества от парниковия газ метан.

Указът на Путин, издаден в сряда, съвпада с деня, в който САЩ формално напуснаха Парижкото споразумение за климата от 2015 г., отбелязва БТА.

Експерти от цял свят предупреждават, че са необходими решителни действия, за да бъде предотвратено глобалното нарастване на температурата с повече от 1,5 до 2 градуса над прединдустриалните равнища, както е предвидено в споразумението.

Руският президент нарежда на правителството да изготви стратегия за климатично неутрално социално и икономическо развитие на Русия към 2050 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пежо-дизелово, Опел-бензинов, малък Опел-бензинов-кара се от 3 ***, нещастнико. Добре че почти не се налага да общувам с българи като тебе. Предполагам, че колата ти е по-важна от децата и семейството. Дано някой кьорав да не ти я одраска или удари!
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24"Не си мисли, че като имаш кола, си по- висша класа!"Естенствено, че си по-висша класа. Ти ако си клошар и с това се успокояваш си е твоя работа. Та какви са лично твоите автомобили? Я ги изброй.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки в България може да си купи автомобил, защото има втора-трета ръка, от 500 до 100ци хиляди. Въпрос на нужда и целесъобразност. Да не забравяме, че е немалък разход. Не си мисли, че като имаш кола, си по- висша класа! Аз имам няколко в момента и по- скоро ме дразни че не е добър общ транспорт, затова са ми
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До към 20Другарю, ти каква кола караш или въобще нямаш автомобил, защото не можеш да си го позволиш?
22
2
 
7
 
! Отговори
ха.ха.ха преди 3 години
а джуджето няма ли да нареди земята да се върти обратно... че за какъв се мисли този гном. Русия е главния замърси тел с ракетите , единственият и пушещ самолетоносач и първобитна икономика
21
3
 
3
 
! Отговори
към 20 преди 3 години
Министерство на триангулацията и сегментирането:Вчера АвтоВАЗ стартира продажбата на новите версии на моделите Lada Xray Cross и Lada 4х4. Други наши нови предложения са ГАЗ-330230 ГАЗЕЛЬ-БИЗНЕС-ФЕРМЕР, ГАЗ-22177 СОБОЛЬ 4Х4 и ГАЗ-А65R32 НЕКСТ. Не сме забравили и нашите най-млади и креативни почитатели, на които предлагаме ГАЗ-21 "Волга" - детска електрическа версия за 2 млн рубли.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19"Защо не нареди Су57 да е готов до Нова година и да пуснат в производство новата Лада, от която Ферари и Мерцедес треперят?"Щото това са общи приказки за пияни мужици и руски *** в България, които нито означават нещо, нито може да се следи дали се спазват, докато тия другите неща могат лесно да се проследят дали ги има или не.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не нареди Су57 да е готов до Нова година и да пуснат в производство новата Лада, от която Ферари и Мерцедес треперят?
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко спокойно си живееше човека при Тръмп никой за нищо не го закачаше, сега трябва да мисли и за глобалното затопляне. Ей затова мрази демокрацията на всеки 4 години трябва да си сменя възгледите.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хитро подмазване на Байдън.
16
2
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
Путин нареди: От понеделник всички да бъдат щастливи и доволни!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ Путин, обръщам се с гореща молба към вас, моля изпратете 100 хиляди ваксини Спутник V в Блъгария. Разбрах, че не върши никаква работа, но има неочакван ефект лекува на 100% смъртоносно опасната болест русофилия на главния мозък, съвременна разновидност на бяc. Ще започнем ваксинацията от най-високия пост в държавата и ще вървим надолу. Вярвам че молбата ми ще бъде удовлетворена.
14
3
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 3 години
Браво МОЛОДЕЦ..Обявиха че над редица региони в Европа ,САЩ и Русия има недопустими нарастващи ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ЕМИСИИ>Огромни пробиви в БИОСФЕРНАТА ОХРАНА ПРавят милиарди автомобили с включени бели високовредни скенери вкл лед,ксенонови,халогенни и лазерни..Активирнаи са милиардианомални зони вкл в Сибир и АМАЗОНИЯ>
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
То като нямаш икономика е лесно да ограничиш емисиите.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е прав. Построи флотилия от ледоразбивачи които да поддържат северния морски път в Ледовития океан, а пък вече две зими пътят не замръзва. С тия пари можеше да построи танкове и да засили пропагандата със запада, а сега отидоха на вятъра.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3, няма нормален човек, който да го нарича "цар". Цар е силно плоско понятие.Има типично руска дума за уважаван и концептуално властен държавник.Държавник, когото не могат да си позволят да подценят даже глобалистите.Това понятие е Государь.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам, че Государят няма да спре до етапа изготвяне на стратегия за климатично неутрално социално и икономическо развитие на Русия към 2050 г. Задължително е тази и други подобни темелни стратегии да се вкарат в съответните закони, за да са задължителни за изпълнение, независимо от степента на троцкизъм на конкретния бъдещ президент.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин що се занимава с такива сорсоидни работи?
8
3
 
11
 
! Отговори
лилипyтин преди 3 години
А кой ще отърве света от тази болшевишка вреда?
7
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Поредната партенка на таваришите, за да "демонстрират" точно заради формалното напускане на САЩ - както със всичко останало. САЩ ще се върнат в споразумението след като Байдън бъде преизбран, а таваришите пак ще си правят пак старите истории.