Цената на две дози от ваксината "Спутник V" ще е $20

За руските граждани ваксинацията със "Спутник V" ще бъде безплатна
24 ное 2020 21:06, Нели Христова
137
Цената на две дози от ваксината "Спутник V" ще е $20
Снимка: БГНЕС

Ефективността на руската ваксина "Спутник V" превишава 95 процента 42 дена след поставянето на първата инжекция, а цената на международния пазар ще е под 10 щатски долара за доза или 20 долара за необходимите две дози, съобщиха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Руският фонд за преки инвестиции, който финансира ваксината, публикува съобщение за цената и ефекасността й в Twitter.

"По този начин "Спутник V" ще бъде два и повече пъти по-евтина от чуждестранните ваксини на основа на технологията мРНК с аналогични показатели за ефективност", заявиха от фонда.

За руските граждани ваксинацията със "Спутник V" ще бъде безплатна. Употребата й ще започне януари догодина.

Ваксината "Спутник V" има лиофилизирана форма, която се съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса Целзий.

Ваксината на американската корпорация Moderna струва 25-37 долара за доза, а на концерна Pfizer - около 19,5 долара за доза. AstraZeneca обяви намерение да продава ваксината си на нетърговска цена около 3 долара по време на пандемията.

Moderna обяви ефективност на ваксината над 94 процента, а Pfizer - 95 процента.

В третата фаза на изпитанията на ваксината в Русия участват 40 хиляди доброволци. Непредвидени нежелани реакции не са наблюдавани. Част от доброволците получават болки на мястото на ваксинация, имат грипоподобни симптоми, повишена температура, слабост, главоболие.

Трета фаза клинични изпитания на ваксината "Спутник V" се провеждат също в Беларус, Венецуела, ОАЕ, Индия и други държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да припомня. Руската хайван-ваксина е по-евтина защото вътре няма чип. На ваксинираните ще им слагат ушен номер :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Разбира му главата на БГ комуниста от изкуствена РНК :)))))))))))))))))))))) Иска си хайван-ваксина - жива :)))))))))))))))))))))) Търсят си ватираното :)))))))))))))))))
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До блякбляк, за тебе само пляк! Отзад!Обясни кои крави и сви-не са преболедували от К-19, моля! Аман от злобни платени неграмотни мижи-тур-чици!
106
1
 
1
 
! Отговори
РАША Е НАША преди 3 години
ВИЕ ДОЛУПОДПИСАНИТЕ ЗАВИСТА И РЕВНОСТА ВИ КЪМ РУСИЯ ЩЕ ВИ УБИЕ
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименвие трябва да си мислете сами как ще се лекуват българите за нас е безплатна е
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В третата фаза на изпитанията на ваксината в Русия участват 40 хиляди доброволци.и повечето вече измряха!
103
0
 
1
 
! Отговори
тодор преди 3 години
До блякТебе ваксина и болест не те хваща-амебно състояние си.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има заповед на Лилипутин: всички български русофили под строй с песен към руското посолство да им ударят по една руска ваксина. Трябва да се жертавате другари за вашата матушка Рассия.
101
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Анонимен 87Аз съм българин и с радост ще си сложа руска ваксина! Братя - славяни са я правили!А аз съм българин и за нищо на света няма да се ваксинирам с ваксина на сибирските бушмени
100
1
 
4
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Всички да я купим, да се отървем от този живот!!! Русофили, камъни и ***-дураки, няма да свършат!
99
3
 
4
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Ниет, я закупил ножчета Спутник и плакал!
98
3
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
До USAфобХахаха Абе петолъчник, ти съгласен ли си да си сложиш безплатно ваксина за хайванчета?ТАСС ти го съобщиха вчера, че Путин няма да си сложи нито една от двете ваксини, изобретени в Блядостан!Но пък ваксината за хайванчета ще струва 20 долара за две дози на световния пазар!Както винаги съм казвал :Социализма и алкохола не са простили на никого!
97
5
 
1
 
! Отговори
USAфоб преди 3 години
До ПатриотНеподготвен си!За тех си е безплатна.За теб е замразеното кравешко ак*, на колкото стотин$ ти го набутат - защотот го заслужаваш!
96
6
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Скъпо вземат крепостните за ваксина предвидена за едър рогат ***!20 долара за 2 дози е много. Ако беше 20 рубли добре, но не са рубли.Ваксината на гадните англичани от "Астра" е 3 паунда!С тази цена целят да направят "бояршник - 5" неконкурентно способна!А лошото е, че днес ТАСС заяви, че Хаяско I - ви няма да си слага нито една от двете ваксини на Могучая!Защо- няма обяснение.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107По всички показатели руската ваксина е най-конкурентноспособна. Но ако имаш вила на врата, ще купиш каквато ти наредят.
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би най-важно за потребителите е, че ваксината "Sputniк V" има лиофилизирана форма, която се съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса Целзий. Това преимущество, както и цената от $20 за 2 дози, е с убийствена конкурентноспособност.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената зависи единствено от това, къде ще се произвежда. Ако е в Индия и в достатъчен обем, всяка ТЪРГОВСКА цена ще е под 12$.
92
6
 
5
 
! Отговори
USAфоб преди 3 години
:)Който - иска има я!А краварите ще доставят дълбоко замразено на -70C кравешко ак* - за УСАфилите че го заслужават!
91
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
Нека да пуснат по аптеките ваксините и всеки сам да си избере коя да купи и да отиде при личният си лекар за да му я постави. Но не вярвам да стане точно така. И за ваксината ще чакаме нареждане от Брюксел.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
унгарците не са русофили но са отговорни за народа синали ердо изрита шорош заедно с университета му като мръсни котетаа у нас половината министри са от шорош командата да отричаш една държава защото си покорен слуга на краваристан си е гнусна работапа то в българия и правителството такова
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият проблем е,че днес нямаме ваксина.Всички обещават,но днес няма!Ако я имаше преди месец сега щяхме да сме по добре.Много по добре.За година време откакто се е появил този вирус и Русия и САЩ разработиха много видове нови оръжия,а ваксината се разработва с ужасно бавна скорост!Това наистина е проблем!Трябва ние днес да протестираме и да настояваме поне чст от военните бюджети да се пренасочат за медицина и здравеопазване, за изследвания защото виждаме колко е трагично положениетположението