Български медици за опита си с руската ваксина срещу COVID-19

"Спутник V" не може да бъде намерена в България
29 дек 2020 10:38, Елка Василева
191
Български медици за опита си с руската ваксина срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Москва започна записването за ваксинация срещу COVID-19 на хората над 60-годишна възраст. Начало на масовата ваксинация в руската столица бе дадено на 5 декември. Предимство имаха медиците, учителите и социалните работници.

Двама българи – семейство стоматолози, също си поставиха първата регистрирана в Русия ваксина срещу коронавирусната инфекция „Спутник V“ още в началото на имунизационната кампания.

Диян Иванов и Йорданка Чанева живеят и работят в Москва от около 30 години. Пред БНР те разказаха, че не са чакали на опашки, за да се ваксинират. Цял етаж от поликлиниката бил обособен за ваксиниране.

„Беше като празник, само балончета нямаше. Като на избори – имаше бонбони, посрещнаха ни усмихнати“, разказват те.

Още по темата

След обсъждане на попълнената анкета с лекар последвало поставянето на ваксината. „Самата инжекция беше безболезнена“, уверява Иванов.

Температурата на фризерите е минус 29 градуса. Ваксината „Спутник V“ е двукомпонентна.

„Беше ни обяснено, че след първата ваксина антитела не се показват, кръвната проба няма да ги покаже. Но се формират повърхностните антитела, тоест лимфоцитите вече работят и съответно ако ние между двете ваксини се заразим с коронавирус, ще го прекараме много по-леко“, пояснява Чанева.

Диян Иванов е решил две седмици след поставянето на втората инжекция да се изследва за антитела.

Семейството стоматолози посочва три причини за решението двамата бързо да се ваксинират, още преди да са ясни детайлни данни за въздействието на ваксините срещу COVID-19.

„Много колеги се разболяха, масово се разболяха и боледуват тежко. Втората причина е абсолютната ни вяра в руската наука. Третият момент – ние като лекари сме длъжни да го направим,“ обясниха двамата.

Руската ваксина е на базата на вектор, направен по време на ебола в Африка. Сменена е само информацията от шипа на коронавируса, S-белтък, който е вкаран във вектора, изтъква Диян Иванов. „Тоест самият вектор работи. Неизвестното е по какъв начин ще реагира организмът точно на този S-белтък.“

Ако някой в България ви предложи да ви осигури ваксината „Спутник V“, то бъдете сигурни, че той или се шегува, или лъже.

Тази ваксина не може да се пренася от никакви частни лица, посочва Йорданка Чанева.
 


191
Още от Русия
Русия с ултиматум: Навални да се върне или го чака затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
14
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 3 седмици
Хе,хе, тук четем как доста русофили вярват сляпо в руските ваксини ! Е, те така вярваха и в комунизма , но знаем как завърши експеримента с комунизма - точно в Русия , след 100 г. упражняване на комунизъм , днес живеят като в кокошарник ! И за какво "ядоха жабетата" толкова години ?? И днес ги ядат !
174
2
 
12
 
! Отговори
ФЕД УПРАВЛЯВЯ САЩ преди 3 седмици
Всички знаят, но не могат да направят нищо, че ФЕД печата пари от нищото и генерира трилиони дългове за САЩ ..Само тази год. са си гласували 740 милиарда бюджет за военните..кой не им е удобен, става диктатор и санкции.. събарят цери държави и икономики с тоя бюджет, а дългът няма изплащане завинаги.. хората там са роби во веки веков.. ФАКТ!!! ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО РУСИЯ! ТЕ СА ДОБРАТА СТРАНА В СРАВНЕНИЕ СЪС САЩ!Целта е да се насъска целият свят срещу Русия умишлено! Долу САЩ!
173
3
 
15
 
! Отговори
Само руската мидицин преди 3 седмици
И аз вярвам само на руската ваксина. Западната фармацевтика отдавна е доказала, че е ориентирана само и единствено към парите..
172
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нищо ново

Станало ми е ясно (отдавна, не отсега), че руснаците лъжат за всичко, само и само да се направят на велики, и понеже лъжат, после трябва да лъжат отново, защо не става както би трябвало спрямо предните им приказки. И така - всеки път.
171
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби

"Всички тези институти в Русия са реално наполовина военни. Тях ги интересува 16-55 години мобилизационния резерв да бъде здрав. Малко гадничко знам но военните са с изчанчено мислене."

Казваш, "малко гадничко" а? Когато един русофил започне да признава, че в Русия е "малко гадничко", значи положението е станало безнадеждно, както за русофила, така и в Русия, защото по принцип русофилите защитават със зъби и нокти господарите си в Кремъл.
170
9
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен
"Русофилите вече се чудите как да обяснявате лъжите на руснаците. То не е и лесно: те така се омотаха, че няма измъкване."

Много е просто умнико
Всички тези институти в Русия са реално наполовина военни. Тях ги интересува 16-55 години мобилизационния резерв да бъде здрав. Малко гадничко знам но военните са с изчанчено мислене. След като си свършат "военната" работа обръщат внимание на сертифициране и хората от 60+ и най-на последно място са децата - това е отделна вселена...
169
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
До Анонимен 169: А на теб какво ти е станало ясно? Не си ли се оплел ти самият в опорната си точка? В Русия вече започна масовата ваксинация и тази сутрин по БТВ имаше интервю с българско семейство, което се е ваксинирало с руската ваксина.
168
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби

"Хорица на 1.12.2020 започнаха официалните тестове на Спутник В за лица над 60 години."

В Русия ваксинират от септември (думите са взети директно от новините им по НТВ), тъй че това, че не били тествали в уж нормалните изпитания, ама сега започнали, че сега дори и не са чакали да минат нормалните "нови" изпитания .....

Русофилите вече се чудите как да обяснявате лъжите на руснаците. То не е и лесно: те така се омотаха, че няма измъкване.
167
2
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 седмици
До Зозо: Хайван? П'ростотиите ти идват отвътре.
А до Боби: Ще чакам да видя какво ще пишеш когато се ваксинира и Путин. А той е на 68 години.
Но все ще дадат някаква опорна точка и за това. Не трябва да се затрудняват русофобските тролове с много мислене. Вземай пример от Зозо. Трябва да се пише по хайвански праволинейно.
166
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
Хорица на 1.12.2020 започнаха официалните тестове на Спутник В за лица над 60 години. Тогава очакваха първите резултати в началото на следващата година. Може да са ускорили процеса и сега вече да имат предварителни резултати - или по-просото казано никой от тестовата група не е хвърлил топа. За това разрешават на доброволци над 60 да се ваксинират.
165
16
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Който търси руската хайван-ваксина в България може директно да иде във Ветеринарната лечебница... там я имат от години :))))))))))))))))))))))))))))))))
164
14
 
5
 
! Отговори
Covid-19 преди 3 седмици
Дори за домашни любимци не се препоръчва.
163
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 162

""Ние работим " буквално си признава че писането на русофобски коментари му е работата."

Не позна.
162
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е ваксината, която ще победи вируса
Руската наука едоказала безпогрешността си във вековете
161
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Ние работим " буквално си признава че писането на русофобски коментари му е работата.
160
20
 
9
 
! Отговори
Руската ваксина преди 3 седмици
е полезна единствено за домашните любимци.
159
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Античовешка"
158
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тикволандия

Нормалните хора не спекулираме с Историята. Както се видя от предния ми пост това се опитвате да правите русофилите, които всячески се стремите да скриете деструктивната или откровено античувешка политика и действия на червените. Ние работим за да установим историческите факти, които неизменно разкриват анти-българския характер на действията на Русия.
157
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тикволандия

Христов,оя въпрос го задавай на руските мужици, които имаха ясни инструкции при започването на тестването, че ваксината не е подходяща за хора над 60 години. Те твърдят, че масовото ваксиниране в Русия е започнало септември. Провери откога е корекцията за това, че ваксината може да се използва и за хора над 60 години. Няма нужда да се опитваме нормалните хора да си обясняваме, защо руснаците са пълни некадърници в тестването и спазването на етичните норми как се прави то правилно
156
3
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 седмици
До Анонимен 154 155: Какво тестване при започнала масова ваксинация? Две и две равно ли е на четири, или вече и за това ще търсим русофобската опорна точка. Не може хем да спекулираш с историята хем да търсиш спекулация някъде другаде.
А изборът е голям: "освободители - поробители", "наши едноутробни братя - под миризливият ботуш на казака" (по "Бай Ганьо") Едното е спекулация, другото - не, така ли?