Товарен самолет се разби в Сибир, има 9 загинали

Инцидентът е станал край Иркутск
4 ное 2021 09:25, Ния Христова
10
Беларуски товарен самолет Ан-12 е паднал и се е разбил в Сибир. Инцидентът е станал край Иркутск. Има информация, че 9 души са загинали.
 
Самолетът се връщал без товар от Чукотка, предаде Bulgaria ON AIR. Машината изчезнала от радарите, докато обикаляла след първи неуспешен заход за кацане. 
 
Жертвите са граждани на Беларус, Русия и Украйна. 
 
Започнато е следствие за нарушение на правилата за пътна безопасност. Разследват се различни версии - от пилотска грешка и техническа неизправност, до лошо време в района.

10
Още от Русия
Путин: Успешен край на изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Огняр на самальот преди 3 седмици
Свръхзвуковата супер-дупер ракета ги е цапардосала фатално.
9
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Поредния разбил се оркоплан
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Старо е,как да работи като ново.Тази техника е от времето на СССР когато държавата даваше.С днешната политика на Русия,просто няма как да стане.Кремъл не допуска фирми и компании които не са на отчет и хранилка при тах да правят какъвто и да е бизнес.Пуснаха МакДоналдс само от хорска срама,и при всяко запъване на преговори,веднага заплашват че ще изгонят чуждия бизнес от Русия.А ,,чуждия бизнес'' е само Мак Доналдс.Та така ще е.Самолети ще падат на земята,вагони ще летят в небето.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Ан-чета се возехме още през 80-години на миналия век - до Варна за 65 минути, в непрекъсната турбуленция - как пък все на зловещо друсане случвахме! Е, Анчетата ни отучиха от системно преподавания урок по съветски мазохизъм и пак си минахме на БДЖ-то - стигаш за 12 часа,командировките станаха по 3 дни вместо по един - далавера отвсякъде, какво му плащаш!
6
10
 
20
 
! Отговори
мазепа преди 4 седмици
Падането на руските самолети вече не е новина.
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 3. Ние и такива си нямаме та няма какво да пада. Имаме един единствен военен транспортен самолет, който се ползва за лични цели.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ан-12 изчезна от радарите 5-6 секунди, след като докладва за предприемане на втори опит след първи неуспешен заход за кацане. Най-вероятната версия е обледеняване и отказ на кормилата. Сред загиналите са генералният директор и замдиректорът на чукотската компания "Заполярие".
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво може да се очаква от 50+ годишни таралясници? Жалко за загиналите.
2
7
 
16
 
! Отговори
неновина преди 4 седмици
Не се ли свършиха руските само лети и само пада всеки ден по един.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Успешен тест на ракетата Цирк-ON