Проф. Рубел: Радиацията около АЕЦ "Чернобил" е 20 пъти по-висока

Атомната електрическа централа вече е под руски контрол
28 фев 2022 09:41, Ния Христова
57
Проф. Рубел: Радиацията около АЕЦ "Чернобил" е 20 пъти по-висока
Снимка: БГНЕС
Радиационният фон около АЕЦ "Чернобил" се е покачил над 20 пъти, заяви пред bTV проф. Олег Рубел, преподавател в Одеския държавен университет. 
 
Атомната електрическа централа вече е под руски контрол.
 
"Ние в момента не можем да я контролираме. Вече има информация, че радиационният фон наоколо се е покачил повече от 20 пъти. Това означава, че най-вероятно нещо са повредили. Аз оценявам тази опасност като реална, още повече, че в Украйна има 15 реактора и много от тях в момента са под обстрел. Има опасност руските войски да направят катастрофа от световен мащаб", каза проф. Рубел.
 
Вчера от руска страна отрекоха, че има повишение на радиационния фон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
"А във саркофага на реактора колко пъти над е да знаете!" Покривите на сградите са доста зле. Обикновено е поне пет пъти над фона. Много зле е покрива на недостроеният пети блок. Част от конструкциите там са Български. Правеха ги в Русе и Радомир. Фона може да се вдигне и от пожар в горите наоколо, но там нямаше големи сражения. В зоната Украина си тренираше командосите въпреки опасностите.
41
1
 
6
 
! Отговори
Това е медийна рад преди 2 години
Медиите създават информационни вируси и медийна радиация с която облъчват мозъци на хората.
40
3
 
10
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! САРКОФАГЪТ Е 10 М БЕТОН. КАК СА ГО ПОВРЕДИЛИ?!???? И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ДО Р. ПРИПЯТ Е СРЕЩАТА ДНЕС МЕЖДУ РЕСКИ И УКР. ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
39
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Лъжлива информация.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво е туй нещо дето се е повреди.или професора приказка с *** си.
37
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвах, че този Путин може да е толкова луд. Явно е по-луд и от Хитлер!
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как я премери точно? Лично?
35
6
 
22
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Идете на психиатър,преди да почнете да говорите глупости.Кой е този луд да пише тези глупости.Централата се охранява от украински и руски части.Това се прави за защита от блендери и другите болни маниаци.
34
8
 
11
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Радиацията даже е 20 пъти повече отпреди пяните украинци да я язривят и изтрепят маса европейци бавно и мъчително от рак.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До прочетете статиятаНа коя колона е бил редактор? На петата ли?
32
8
 
28
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
Вчера гледах видео как руснаците и украинците пазят Чернобил. Всичко е наред радиацията е в нормата. Яко ви дезинформират. Тоя сайт е платен от западната пропаганда.
31
10
 
7
 
! Отговори
mgs преди 2 години
До оня със статиятаКакво общо има НАТО с това че първата цел на джуджето бе Чернобил и играе със заплахата за здравето на всички.96 година имам роднини умрели от чернобилската радиация в България - за 6 месеца от рак на кръвта...
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лъжи.Централата се охранява и от руснаци и от украинциЕвреина Рубел лъже.
29
15
 
26
 
! Отговори
Долу Путин преди 2 години
Русия - ядрен терорист 1 в света!
28
24
 
13
 
! Отговори
прочетете статията преди 2 години
"НАТО вече не е отбранителен алианс, а инструмент за агресия" - Пол Крейг Робъртс е доктор по икономика и е бил заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и агенция Scripps Howard News Service. По онова време той беше автор на редовна колона във Washington Times. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.
27
7
 
11
 
! Отговори
гледайте преди 2 години
Документалният филм Донбаска пролет показва живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 г. представят войната през погледа на местните жители техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговори на въпроса защо и как се стигна до този кървав конфликт. Някъде сред ужаса на насилието и разрушенията се появява силата на пролетта символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.
26
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОПАГАНДА, ИМА ВИДЕА И ТО МНОГО ПОКАЗВАЩИ ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМА ПОВИШЕНА РАДИАКТИВНОСТ. ЗАПАДАНАТА ПРОПАГАНДА ИЗПОЛЗВА ВСИЧКО БЕЗ ДА ИМА ГРАНИЦИ. А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ УКРАЙНСКИ И РУСКИ ВОЙНИЦИ ПАЗЯТ ЗАЕДНО ЧЕРНОБИЛ? НЕ НАЛИ, ИМАТ ДОГОВОР ДА НЕ ДОПУСНАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ТЕРОРИСТИ
25
3
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Явно е постигнал делириум в резултат на успехи в алкохолната подготовка и халюцинира.
24
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте, че истината има две лица, говорим само за лошите руснаци, но украинците не са цвете за мирисане, те си имат много проблеми там и сега ние виждаме само пяната от врящия котел в Украйна . Не трябва да се хвърляме като луди да съдим едните, а да съжаляваме другите. Малко знаем за политическата обстановка в Украйна, за военните им бази, за стремежите на Америка в този район, Путин е зъл, но си пази гърба. Напада , за да не бъде нападнат след 5 или 10 години.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да си правим труда да отворим сайта на МААЕ да проверим? Нищо, че агенцията е с постоянен мониторинг в Чернобил. Той професора го е замерил от Одеса на око, значи е вярно. То бива компроматна война *** и наще журналисти са *** шараните, при все че подозирам наличие на повече интелект в шараните отколкото в журналистите ни