От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша

Руски военен експерт: Полша иска да се възползва от ситуацията и да си върне земи
28 мар 2022 15:16, Елка Василева
431
От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската система за управление на войските е напълно унищожена в хода на „специалната военна операция за обезпечаване на сигурността на мирните жители на Луганската и на Донецката народна република“ /както в Русия наричат войната в Украйна/, а поставената от руския лидер Владимир Путин задача за демилитаризация на Украйна е почти приключила. Това заяви руският полковник от запаса Анатолий Матвейчук, бивш служител на частите със специално предназначение.

Още по темата
Военният експерт описа в интервю за изданието URA.RU финала на „спецоперацията“ в Украйна. По думите му окончателната точка за армията на Русия щяла да бъде ликвидацията на групировките на националистите в западните региони на страната, а след това руските войници трябвало да стигнат до границата с Полша, убеден е анализаторът.

Руският о.з. полковник подчерта, че Варшава има исторически претенции към Москва и според анализатора днес Полша била готова да се възползва от ситуацията, за да си върне земите, изгубени след 1939 г. Предложението на полските власти към ръководството на САЩ и НАТО за изпращане на миротворци показвало полското желание за присвояване на територията на Западна Украйна.

Руският експерт казва, че Варшава е насочена днес към Лвовска област на Украйна и по думите му, след като Русия стигне до линията на съприкосновение с Полша, тя трябвало да оборудва укрепени гранични пунктове.

Според Матвейчук армията на Русия вече е нанесла значителни щети на военнопромишления комплекс на Украйна, практически били унищожени Военновъздушните сили и Военноморските сили, а Противовъздушната отбрана не можела да оказва системно противодействие. Частична боеспособност били съхранили само бронетанковите войски на Украйна.

Матвейчук смята, че поради унищожаването на военнопромишления комплекс украинските войски вече не могат нито да произвеждат, нито да ремонтират бойната техника. В момента украинската армия можела да обезпечава единствено полеви ремонт на бронемашините, но след изчерпването на ресурсите останалата техника също ще престане да действа, смята руският експерт, цитиран от utro.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
До НикиА ти - първо се научи как да пишеш и къде се слагат препинателните знаци, и тогава давай акъл и изказвай мнение !
323
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дедо поп: и как възстанови русия карлика? продавайки газ и създавайки богата клика от олигарси? или дупките в неасфактираните им пътища е запълнил? и всички болници са с топла вода? и пенсионерите ходят до малдивите? и в чужбина се надпреварват да купуват стоки, коли, самобръсначки и прочие"мейд ин раша"? че има опшаки за визи пред руските посолства?А? Ако имат някакъв напредък в благосъстоянието на част от служителите, то е заради цените на газа и не е благодарение на владко, а въпреки него.
322
6
 
18
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 2 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
321
10
 
25
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До МИГ 29Единственото нещо което Путин съвсем успешно мачка е собствения си народ!!
320
4
 
15
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Руснаците полската граница няма да стигнат но китайците със сигурност!!
319
25
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
Докато стигнат до границата с Полша, руските крепостни селяни ще умрат от глад...ама дали въобще им пука на путиновците ?!
318
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идил и Путин действат заедно срещу запада.
317
15
 
5
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Тук като гледам един и същи марки/ан пише.Смени си доставчика,ако не ходи да помагаш в украйна.
316
30
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е голям джихадист. Той и Кадиров водят свещена война срещу Запада и неговите ценности. Путин води руските талибани и е въвел талибански режим в Талибанска Русия.
315
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ислямската армия на Путин пак убива християни. Ислямската армия на Путин иска пари и да убива християнски народ, за да има всичко необходимо да отиде в рая.
314
27
 
31
 
! Отговори
Няма руска армия преди 2 години
Руска армия няма. Путинската армия е Чеченска армия, Сирийска армия, Дагестанска армия. Путинската армия е главно Ислямска армия от ислямисти, които искат да убиват християни и водят Джихад.
313
10
 
8
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Тоз да не говори за руската армия.
312
8
 
11
 
! Отговори
Радко Младич преди 2 години
До 355-"За мишките и хората"-"Красиво-умната" ВИ глава ПАК се е объркала,относно КОЙ е силния и кой слабия в случая!?Да знам че "информацията",която попивате от "медии" като "Свободна Европа","Дневник",DW,CNN,BBC и останалите ПРОПАГАНДНИ канали,ВИ-🇺🇲🇪🇺🇺🇦🏳️‍🌈🔯🕎създава пълна каша в красиво-умните глави,но какво да се прави.ВОЙНА Е и от двете страни се пуска какви ли не СКОДОУМНИ твърдения,като онова за "родилният дом" в Мариопул!Та въпросът беше кой е силния и кой слабия,в този НЕизбеже
311
34
 
48
 
! Отговори
хх преди 2 години
Възраждане е последната надежда преди умирачката.Така че безумци връзумете се.Всички интелигентни тип васко кръпката и подобни лиолиовци трябва да Построят АЕЦ Белене
310
51
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pyбладжийската xибpидна opда на Mopдop пак е налазила коментарите. Pycия не трябва да има достъп до Интернет.
309
2
 
15
 
! Отговори
gg преди 2 години
До 340Имаш голяма уста става за яма на външен КЛОЗЕт на кооперация.
308
51
 
35
 
! Отговори
МИГ 29 преди 2 години
Напред братя рунаци,ще победим долните европейци.И в студ и мраз,ние сме със Вас.Мачкай Путин.
307
37
 
28
 
! Отговори
хх преди 2 години
Възраждане е последната надежда преди умирачката.Така че безумци връзумете се.
306
31
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха ,та вие Харков който е на 70км.не можете да стигнети та Полша .време е бля довете да изтрезнеят
305
23
 
22
 
! Отговори
за Витков преди 2 години
*** го чака опъване откъм Китай! Да се моли да се размине само със съда в Хага