Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
20
 
! Отговори
Да бе! преди 2 месеца
Космическа Америка никога няма да допусне примитивна Рус да диктува световната политика. А всички ония, които мислят противното, се самозаблуждават от своята неграмотност.
234
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната разкри много неща. Показа, че Русия се държи като империя, че нищо не се е променило от Сталин насам, че руските солдати и командването са гола вода и т.н. Показа също колко немощен е стария русофил, побелеха им косите и чак тогава започнаха да се увличат по фашистката и всъщност безмозъчна евроазийска доктрина на Дугин. Ех дядка, дядка..
233
4
 
16
 
! Отговори
За Витков преди 2 месеца
Изпушилите руснаци не спират да учудват света с безкрайната си наглост! Какво очакваха, че Швеция иФинландия ще си седят и ще вярватна откровенни лъжци които до 23-ти февруари обясняваха ,че няма как някой да нападне Украйна.
232
6
 
0
 
! Отговори
Ще разберете: преди 2 месеца
Че има много още какво да се научи от змийте - не само аналгина и упойките. Требва ли ви още жокер за лечението на някой болести и отравяния! Не е случайно, че символът на всяка аптека и до ден днешен е змия навила се около чаша! Аз за пореден път се убеждавам, че във всяка сфера на дизайна има по една Тера инкогнито дето никой не иска да изследва. Някой от тези природни духове ще се окаже, че са безценни, а ние ги изтребваме!
231
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 225" ....изсипват всичката злоба срещу Русия. Дечица, ще поживеем, ще видим...."Еми ние виждаме, сравни жизненият стандарт на руснаците и икономиката й през 2013г.и сега.А, ще става и още по-зле,докато не се вдигне поредната революция и държавата се разпадне.
230
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Некакви дъртаци тука ни занимават с обичта си към Путин, аре марш да ви нема мумии, ни акъл имате нито пък нещо да кажете.
229
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президента на ОАЕ, каза че Русия му е като втори дом. Хахха
228
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 224. Айде и ти като руските психопати. Ама вие друго освен да заплашвате не знаете ли бе, ?
227
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяко интервю, всеки коментар, всяко изявление на лица от Русия демонстрира пак и пак мисловната деградация, която е обхванала този народ. Заплахи, ултиматуми, шантажи, лъжи и т.н. личи им на другарите че са натясно и нямат полезен изход, но поне можеха да показват класа и ниво.
226
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой изобщо е питал русия? Я у лево!
225
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някакви недорасляци, пишат тука и си изсипват всичката злоба срещу Русия. Дечица, ще поживеем, ще видим. Нищо не зависи от вас.
224
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаквам създаване на нов съюз, който ще накара запада да изтръпне. Но като не знаят да си седят кротко и да не предизвикват, ще получат ответна реакция. И не, няма да е война. Нещо много по-опасно ще е! Макс 3 месеца! Ще си говорим после!
223
3
 
21
 
! Отговори
ники преди 2 месеца
Ще се примирите, няма къде да отидете. Сами си го направихте това и за напред ще става по-зле и по-зле. НАТО на всичките ви граници и русия да си стои в коч*ната и да няма шанс да излезе от там.Който каквото сам си направи, нали се сещате...
222
21
 
7
 
! Отговори
сина преди 2 месеца
ВСИЧКИ СИ ТЪРСЯТ ВОЙНАТА ОТ САЩ, ОТ ЕВРОПА, ОТ СЕВЕРА, ОТ ИЗТОКА, И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЯ ЩЕ СЕ СЛУЧИ !!!ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ НА КЪДЕ ОТИВА РАБОТАТА И НИЩО НЕ ПРАВЯТ ДА Я СПРАТ, А САМО КАТО ПАПАГАЛИ ПОВТАРЯТ /ЧУТОТО ОТ МУМИЯТА/ - САНКЦИИ, САНКЦИИ, САНКЦИИ ... СКОРО САНКЦИИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЕВРОПА, И ТЯ ЩЕ СИ Е ВИНОВНА САМА!
221
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 212 - да не съм Президента бре?
220
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обичам Путин безплатно, фен съм му. Всички атлантици са ми противни.
219
10
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 месеца
Путинският МОРДОР се опитва да налага новият световен ред, като поставя ултиматуми, действа със заплаха и се опитва да извива ръце, само че с бензинова икономика това няма как да се случи, не става и с ядрени куфарчета защото такива има и в държавите от цивилизованият свят, не става и с безаналоговят военен скрап от СеСеСерето и ВСВ, който вече даде фира в Украйна и се видя че "Великата червена армия" е просто един мит, който отдавна е хванал паяжина ... !!!
218
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 201Путин днес каза, кратко и ясно. Русия няма проблем, че Швеция и Финландия влизат в Нато. Ще има проблем, ако се настанят, неподходящи оръжия.)))))))))Тогава чии го дирят в Украйна, като държавата нито е в НАТО, нито беше настанил,, неподходящи оръжия"?На приказките на Путин едва ли вярва, някои разумен човек.
217
3
 
8
 
! Отговори
Путя не храни илюзии преди 2 месеца
няма да се примирим :Симо Хаюха, правнук на Симо Хаюха.!.
216
15
 
11
 
! Отговори
Обстановката преди 2 месеца
Чичо Вова може да ги смаже! Целия свят бил срещу Русия, само дето един Китай бил на страната на Русия :). Разказват ви приказки ала бала и вие се хващате като удавници за сламка. Всички суровини са в Русия, ще ми ядете да не казвам какво ако продължават санкциите