Песков: Може да се съгласим със САЩ, че е нужен мир в Украйна

Засега обаче Кремъл не планира да има преговори
6 дек 2022 21:09, Петя Славова
57
Песков: Може да се съгласим със САЩ, че е нужен мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че може да се съгласи със САЩ за нуждата от траен мир в Украйна, но изрази песимизъм по отношение на перспективата за преговори, докато не бъдат постигнати целите на "специалната военна операция", предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Както американският президент Джо Байдън, така и руският му колега Владимир Путин казаха, че са отворени за дипломатическо решение за Украйна, но не се очертава двамата лидери да се срещнат, а освен това и двете страни не са съгласни с условията за преговори.

Още по темата

Американският държавен секретар Антъни Блинкън вчера каза в интервю, че конфликтът в Украйна, който вече продължава десети месец, почти със сигурност ще завърши с дипломация и преговори и че е нужен "справедлив и траен мир".

В отговор на думите му Песков днес посочи, че е съгласен за необходимостта от мир.

"Че резултатът от случващото се трябва да бъде справедлив и дългосрочен мир – с това може да се съгласим. Но що се отнася до перспективите за каквито и да е преговори,  към настоящия момент ние не виждаме такива", каза говорителят на Кремъл.

Запитан какво трябва да се случи, за да може подобни перспективи да станат реални, той заяви: "Целите на специалната военна операция трябва да бъдат постигнати. Русия трябва и ще постигне целите, които си е поставила".

Ройтерс отбелязва, че целите на Москва в Украйна не са напълно определени и изглежда, че са се променили във времето, след като руските сили се сблъскаха с контранастъпления на бойното поле.

Русия казва, че никога няма да се откаже от окупираните територии в Източна Украйна, а Киев изключва възможността да отстъпи каквато и да е част от земите си в замяна на мир и изисква Москва да ѝ върне всички завладени и окупирани територии, включително и Кримския полуостров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
11
 
! Отговори
Киевска проститутка преди 1 година
Стига с тая Украйна бе! Тя не съществува изобщо!
35
7
 
13
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
Просия ке падне! Империализъм съчетан с реваншизъм: по-губеща двойка от идеологии не познавам! Трябва да си мноооогооооо голям Ид и от за да си ги поставиш като фундамент!!! лилипуткин, лапневрабчев, коня, медведеводков, бурятчето и другите алогични мижитурки са тръгнали уверено към Хага/ада!
34
17
 
8
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Кире: Г'лупости са това. Опълченците от Донбас воюват за свободата си. След осем години обстрел те вече не искат да живеят в една държава с укронацистите от Киев. Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежкото въоръжение от раздлителната линия, даване на автономия на Донбас. Можеше, но не го направи. И затова ги загуби.
33
3
 
10
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Сега като върнахте "фашотата" от азовстал чрез размяна, хайде и крим и да приключва тази уникална операция. И идете да обясните на майките защо изгубиха децата си - яхти, отбори коли дворци. Те ще ви разберат, докато вашите гулаят в монако :)
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един съвет към руснаците - скрийте го този никаквик, както се сетихте навреме и махнахте и онази козичка в униформата. Единствения, който има достатъчно интелект да представлява Русия пред света е Лавров, просто трябва всичко да минава през него!
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34: другата възможна цел е отстраняването на Зеленски.
30
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му пука какво казва Песков или официална Русия. Руската дума не е мъжка дума, тя не значи нищо и не тежи защото най-често е лъжа.
29
1
 
18
 
! Отговори
с.т. преди 1 година
Е, ще стигнете до истината рано, или късно, другарю песков!
28
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От руския "мир" в Русия избягаха над 9 милиона руснаци... само за 9 месеца. Смятайте, какъв ужас са преживели тези хора.
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едната възможна цел е отстраняването на Путин
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой разбра ли най-сетне какви са целите на "специалната военна операция"?
25
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще приключи едва след смъртта на гнycната xлeбapка в Кремъл. Няма друг вариант.
24
0
 
13
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До юбералес----щото Масква е на 500 км от границата.
23
9
 
31
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
На този му бумнаха вчера три стратегически бомбардировача на 750км от Украйна и днес заговори за мир.
22
33
 
21
 
! Отговори
да-м преди 1 година
Естествено че един ден ще има мир на Територията на Украйна. Но държавата я няма вече. Тя не беше и на украинците. Те са консуматив във войната на НАТО срещу Русия, а пропагандата е за да не се усетят.
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе песков голям шегаджия, ще разсмива целия затвор
20
39
 
36
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Първо, по-слабите в Украйна бяха хората от ДНР и ЛНР. Тогава защо не им пращахме оръжие? Второ, Украйна е една изкуствена държава на трийстина години. За какво граници претендира? Знаем от историята, че новосъздадени държави постоянно променят границите си в началото, включително България след 1878 година, та чак до 1944-та.
19
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целите на Москва в Украйна не били напълно определени, казват западенците като забравят, че са обявени още на 24.02.2022 г. и са демилитаризация и денацификация. Вчера Кремъл съобщи, че е подготвил цели три отговора на въведения на 05.12.2022 г. таван на цената на руския нефт. Трите отговора на Москва са готови. Кой отговор си избирате? А може би руснаците предлагат абсолютно демократична алтернатива - всеки западенец сам да си избере отговор на тавана, който го устройва. Абдали, бля!
18
5
 
14
 
! Отговори
24 идиот чети повече преди 1 година
но не Правда каскет смачкан.
17
9
 
12
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Гражданин-- Примера ти не уместен и няма нищо общо в случая. Чети и се образовай за това какво, кой и как предизвика войната,