Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език

Посланикът на Русия честити 24 май
388
Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език
Снимка: БГНЕС

"Ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език". Това се казва в послание на руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по повод на 24 май Деня на българската азбука и култура.

"Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, който в Русия се почита като Ден на славянската писменост и култура.
Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за формирането на тази система от традиционни ценности е било създаването на славянска писменост, която е направила възможно предаването от поколение на поколение на изпитани във времето знания, убеждения и ориентири на собствен, разбираем за славяните език", пише тя.

По думите й вярата и езиковата среда до голяма степен определят мирогледа на човек, неговите идеи за добро и зло, правилно и погрешно.

"Затова ни е лесно да се разберем – в крайна сметка, ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците – в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните ученици – светите Седмочисленици – продължава да дава усещане за опора, да помага за справяне с предизвикателствата и да вдъхва увереност, че в името на една велика цел всички препятствия са преодолими.

Честит празник, честит Ден на славянската писменост и култура!", се казва в посланието на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още по темата: Русия24 майМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
1
 
! Отговори
Ай стига бе преди 1 година
Значи руснаците на български говорят !
281
2
 
4
 
! Отговори
Тази е преди 1 година
Ярка представителка на великите и надменни червени руски лъжци, които управляват страната от един век насам !
280
2
 
3
 
! Отговори
До 302 преди 1 година
Я питай Българите във Волжка Бълтария...Българи ли са? Питай ленчето щ.о не им дават и досега да се пишат Българи??? РФ-то да гледа да се не разпадне. България е ЕС и НАТО!!!
279
2
 
2
 
! Отговори
Амонимна преди 1 година
А най-доброто е, че не говорят на моя език. So simple.
278
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще стане -стан или ще се върне към корена си, Вожка Болгар - РФ , иначе полигон за биоекпериенти на нато , англичаните наследницина джон ди алхимици и ал.кроули, толкова.
277
0
 
8
 
! Отговори
ЕЗИК - БЪЛГАРСКИ.... преди 1 година
РУСИЯ ГОВОРИ НА НАШИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК..... ЯСНО ЛИ ТИ Е МИТРО...?
276
0
 
4
 
! Отговори
Мутрофанова до 289 преди 1 година
Щото всъщност азбуката е написана от другаря Ленин някъде по македонските земи ! Ти не знаеше ли ?
275
0
 
4
 
! Отговори
До 294 преди 1 година
Първо кажи на тебе путлеристите колко ти плащат !
274
1
 
4
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Засрами се мабезсрамнице !
273
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двеста тъйсяч сдохли москаля,сдохли москаля,сдохли москаля! Двеста тъйсяч бели жигуля,бели жигуля,бели жигуля!
272
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В свободна Украйна българските училища работят.В окупираните украински земи от Русия българските училища са затворени и българският е забранен.Какво изпищяха Мутрофанова и Костя по въпроса?
271
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
А кой е този език, откъде идва? Ти защо един път не каза нищо на български, като са еднакви езиците?
270
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В работен ден тролчетата клъцкат безсмислени коментари и лайкове. Краварите какъв надник дават ? Събота и неделя гледам няма дежурни *** :) Хахаха
269
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ РУСИЯ преди 1 година
И ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ
268
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, фалшификация с плюсчетата и минусчета, брей ! По заповед на Ми 6.
267
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и България са братски народи, винаги сме си помагали и обичаме друг друга. Руснаците идват на черно море , а българите могат да ходят в сибир.
266
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова много добре вижда че между "латиницата" и "кирилицата" няма графическа разлика. Тук не говорим за друг вид графика и принцип на изписване както при арабската азбука китайската корейската и т.н. Първата библия на български е написана 7 години преди Освобождението .... а колко ни е "стара църквата" и как е водено служение без Библия на български само Ти 289 можеш да кажеш. Аман от глупашкия ти патреотизам Прочети нещо най накрая като говориш за азбука и просвета
265
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова може ли да обясни, защо 99,99% от руснаците не знаят, че кирилицата е възникнала в България? Защо не ги учат тези неща в училище за азбуката на която пишат? Не пасват на руския нацизъм, че са най-великите на Света и няма как васална губерня да им е дала нещо? Същата е ситуацията и с църквата. Българската църква е много по-стара от руската, но не я бръснат за нищо и празнуват Коледа януари вместо да се съобразят с Константинополската и Българската патриарший и да празнуват на 25.12.
264
15
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А аз не съм с ЕС и САЩ. И ако алтернативите са или САЩ/ЕС или Русия,предпочитам Русия.
263
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние балгарите сме за саш, нато и ес. Не ни требва нищо от Русия