Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия не е агресор! Тя освобождава своите южноевропейски територии и руското население от терора на една терористична фашистка хунта окупирала властта в Киев. След като хазаро юдеите искат територия, да се задоволят само с тази, която принадлежи на Полша, Унгария и Румъния. Какво са вперили очи в Донбас, Харков, Одеса и Киев, които винаги са били руски. Русия сто години ще води война за своите територии но на фашисти няма да ги даде!
228
14
 
14
 
! Отговори
В грешка си! преди 10 месеца
Войната ще приключи за теб и престъпната клика на Путин в Хага, колкото и да не ти се вярва сега, а Украйна ще победи защото заяитава Родината си от чужди нашественици!
227
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълчищата, които се противопоставяха на една Вагнер в Артьомовск: 22 бригади, 8 полка ССО, Кракен, 18 баталиона, наемници-баталион Дудаев,Грузински легион,бат.Мансура,бат.Шамина, Гонор, легион Нормандия и Кастуся. 17 вида БПЛА, танкове, БТР, артилерия, т.е. всички видове сухопътни бойни машини и техника. Победата в месомелачката в Бахмут е не само военен успех, но и морален, защото в битката за града бяха унищожени най-боеспособните части на въоръжените сили на Украйна, западните наемници и идеолозите на Бандера.
226
5
 
10
 
! Отговори
дедо от село преди 10 месеца
А бре, ей хора, човека ви казва право в очи какво ще става в света и какво ще се случи в близко време ,вий са дърпате като магарета на мост!?!?И що не му вярвате не мога да ви са начудя,след като всичко досега е така както го планират руснаците! Хай, наздравичката ,че пак некви добитъци *** налегнаха и са дезинфекцирам от сутринта!
225
20
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Украйна няма да бъде разделена, а този въшкарник ще си получи заслуженото заедно с убиеца Путин.
224
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно така! Украйна трябва да бъде разделена
223
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да прав е!
222
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съобщава се, че късно вечерта вчера руските ВКС са атакували жп гара Обводной в Днепър (Днепропетровск). Тази станция е един от основните логистични центрове на Киевсаката хунта в Краматорско направление (за прехвърляне на зомбинацита, техника и продоволствие в Славянск, Краматорск и Донецко направление). Всъщност отдавна беше време за този ракетен удар!
221
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ватнишки тролей, млъквай
220
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Донецко направление всичко е без промяна. В района на Авдиевка, както и в западната част на Маринка продължават позиционните боеве, действат артилерията и авиацията на руските ВКС. В околностите на Водяне с помощта на Солнцепека е ударен опорен пункт на 53-та бригада на ВСУ, засега те не възнамеряват да отстъпват позициите си. Най-странното в тази ситуация е способността на ВСУ да доставят боеприпаси и да попълват оределите си редици със зомбинацита. Всичко това все още се случва.
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сватово - Кременная. Позиционните битки продължават. В тази област няма големи промени. Въоръжените сили на Руската федерация все повече използват дронове за разузнаване и последващи артилерийски удари по позиции на фашистката гмеж в горските райони. Също така войниците на руската армия щурмуват позициите на фашистката гмеж в района на Масютовка, където, както и в Ивановка, е ликвидирана украинска ДРГ.
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут и околностите. Ръководителят на ЧВК Вагнер съобщи чрез своята пресслужба, че МО на Рф изпълнява договореностите и активно сменя вагнеровците, и от 1 юни 2023 г. Бахмут ще премине изцяло под контрола на Министерството на отбраната. Евгений Пригожин също припомни, че вагнер заминават организирано и планирано на полеви лагери за преформиране, докомплектуване и допълнителна подготовка. Въоръжените сили на Украйна продължават опитите за атаки по фланговете, но активността им постепенно затихва.
217
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинските съдилища осъдиха повече от сто лица, укриващи се от армията, през последния месец. Украинските СМИ съобщават, че присъдите никнат като гъби след дъжд. Почти всички обвиняеми са осъдени условно на 3 години затвор с изпитателен срок от 1 до 2 години. Между другото, по-рано нацисти от висшите етажи на киевската хунта заявиха, че избягалите в Европа ще бъдат принудително върнати със съдебна присъда.
216
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Командирът на ротата Егор застреля командира на батальона на ВСУ, който искал да изпрати украински бойци за месо. "Това е, което току-що ни се случи в частта. Командирът на батальона "захярили на xy.й". Ротният уби комбата Анатолич. Изстрел в главата. Искаше да ни пратят за месо и Егор направи това за нас, по дяволите. Ето това е ротен командир! Той се погрижи за всички вместо нас." Какво става със Зеленски/Залужни? В крайна сметка те изпратиха много хора "за месо".
215
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Bloomberg: "превземането" на Крим ще струва на украинските въоръжени сили много украинска кръв. Киев също не разполага с ракети с голям обсег, самолети или десанти, за да заобиколи руските войски в други две области - Херсон и Запорожие, пише вестникът. Въоръжените сили на Украйна ще трябва "да преминат през тези райони, да форсират Днепър и да атакуват челно добре укрепените руснаци".
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Артемовск е унищожен основателят на "Белия легион". Беларуският наемник Мирослав Лозовски беше ликвидиран заедно с още четирима "колеги" на 17 май. Той беше основател на "Белия легион", неонацистка организация, създадена в Беларус още през 90-те години. В момента групировката е фактически разбита, нейните членове масово избягаха на територията на Украйна.
213
4
 
2
 
! Отговори
Той Е преди 10 месеца
Медведев ако го попитат дали знае до къде се простират изконните български земи в РФ,сигурно ще надбяга и олимпийски шампион.
212
3
 
6
 
! Отговори
БЕН преди 10 месеца
МАЛОУМНО СЪЗДАНИЕ.
211
1
 
4
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 10 месеца
ИЗВРЕТИНЯК
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко е щедро второто джyджe в Русия! Дава западните части на страни членки на ЕС! Сигурно първото джyджe го е подучило кво да бърбори!