Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува

Ще се появи ново корито на Днепър
Обновена: 7 юни 2023 14:42 | 7 юни 2023 14:38, Стела Стоянова
91
Москва: До 2-3 дни яз. "Каховка" ще престане да съществува
Снимка БГНЕС

До два-три дни язовир „Каховка“ ще престане да съществува, защото нивото на водата е спаднало в резултат на взривяването на едноименната ВЕЦ, но ще се образува ново корито на Днепър. Това заяви Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме с Русия", пред ТАСС.

"Според хидрографски експерти се очаква, че днес ще има максимално ниво на разлив на вода от Каховското водохранилище под Каховската ВЕЦ в Херсонска област, от 10 юни всичко трябва да утихне. До 20 юни, когато водата се влее в Черно море, ще се появи ново естествено корито на Днепър, но без язовир „Каховка“. Той просто ще изчезне, за изчезването на язовира са необходими 2-3 дни. Над Каховската ВЕЦ ще има само река Днепър", каза Рогов.

Още по темата

Той уточни, че новото корито на река Днепър ще бъде далеч от град Енергодар и Запорожската АЕЦ.

"В град Запорожие водата вече е излязла на 30 метра от брега. Максималното очаквано ниво на водата в Днепър там трябва да достигне 7,5 м", каза той.

Припомняме, че експлозия разруши вчера стената на язовир "Нова Каховка" в окупираната от Русия Херсонска област. Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия за взрива.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ЯзовирНова Каховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 11 месеца
Войната трябва да спре веднага!Причина за получаване на по-мощни оръжия , е в полза на войната!
77
1
 
12
 
! Отговори
Ще ги надяват на кол преди 11 месеца
EU-тите казаха че бюджетът им за Украина е свършил.Танковете са избъхтяни,самолетите свалени,оръдията изпечени,войниците погребани,над 400 милярдаЕвро дадени на Зеленски са оффшорирани и профукани по лични сметки на украсите,1000-ди тонове оръжия и 10ки1000ди тонове боеприпаси са частично използвани, рехвърлрни на опълченците и продадени на африкански и латино режими. лед атентатите в Русия, кримскиа мост,газовите тръби-укеретата се научиха как да правят белите.Те са взривили стената и ВЕЦ.
76
30
 
5
 
! Отговори
Спас преди 11 месеца
до 2-3 месеца русия ще спре да съществува. както и путин.
75
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой има файда да взриви стената? Преки резултати от взрива- залят е левия бряг на Днепър, където са руските войски, унищожени са руските съоръжения за защита от контранастъплението на урките. Концентрираните укропски сили от другата страна на реката ще могат да минат така образувалото се поточе след отичане на водата. Крим отново е лишен от питейна вода! Кой ли има файда, амммм?
74
4
 
23
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Зеленският обвинил Русия ,но целият здраво мислещ свят знае и е сигурен ,че това е дело на усраинците
73
1
 
7
 
! Отговори
Тагарев преди 11 месеца
До Чичо Манчо Ооооо, мераклия да се докаже на бойноо поле в Украйна? Манчо, утре ти пускам повиквателната;)))
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре де, Крим остава без вода, като руснаците взривя язовира , защо руснаците ще и трябва да взривяват язовира се питам. Кой взриви северен поток.Иглежда като кулите близнаци. Путин се застреля сам кръка.
71
0
 
4
 
! Отговори
Дегенератът преди 11 месеца
явно се кефи на "постижението".
70
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки ден воювайте срещу русизма, всеки ден. Русизмът трябва да бъде заличен по нашите земи. Това е една противна идеология стъпваща на основата на стотици години унищожителни войни на геноцид срещу народите. Историята на русизма е изключително фалшива. Фалшива, като създадения от тях македонизъм. Изчезне ли рузизма, ще изчезне и по естествен път и македонизма. Вън русисма от България.
69
12
 
15
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 11 месеца
Голям кеф за руснаците. Тава обеснява всичко. Няма нужда от разследване.По разрушение са шампиони , но на байното поле не ги бива баш.
68
9
 
16
 
! Отговори
ТозиОнзи преди 11 месеца
До Боби 71 Последната точка дори е част от подписания от укрите договор за независимост, който самите укри отказват да изпълнят. Няма как да има уважение за лъжливи укро-мекерета........
67
0
 
15
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
В мирни времена този участък ще се възстанови много бързо!
66
10
 
14
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До 51 Цели на СВО 1. Защита на ЛНР и ДНР а в последствие на Запорожие и Херсон от атаки на Украинските военизирани формируваня 2. Демилитаризация на Украйна свързана директно с т1 3. Денацификация на Украйна(не може правителствен чиновник на официален пост да крещи Москаляко на Гиляко или нещо подобно призив към етническо прочистване като минимум) 4. Осигуряване на неутралитет на Украйна(да не се разполага чуждо оръжие на нейна територия - което автоматично изключва Украйна в Нато)
65
24
 
10
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 11 месеца
Гениалните руслета се опитаха да направят малък отвор за да наводнят само островите в реката, обаче нали са разбиращи и можещи, сега няма да има язовирна стена и ще има ново корито на реката.
64
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
рашнята губи и взривява мостовете след себе си явно ще бягат без съмнение в знак на добра воля
63
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
До Анонимен 2000 ама го казва клоуношено демек 8-9 реално )))
62
28
 
10
 
! Отговори
БГ поговорка от ПСВ преди 11 месеца
от руснак московит нищо нестава
61
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
путин е глупав но за сметка на това и изкуфял
60
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако на 2000 убити украински войници на ден и превзето половин село за няколко дни, му казвате успешно контранастъпление, какво ли би било неуспешно?
59
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
рашките се канят да бягат към крим и взривяват след себеси мостовете