Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия

Киев действал в рамките на международното право
22 авг 2023 17:03, Стела Стоянова
281
Берлин подкрепи нападенията на Украйна в Русия
Снимка БГНЕС, архив

Германският министър на външните работи Аналена Бербок оправда нападенията на Украйна с дронове на територията на Русия и заяви, че Киев действа в рамките на международното право.

„Русия нападна Украйна и затова Украйна има право, произтичащо от Устава на ООН, да защитава страната си, да защитава народа си", заяви Бербок на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цахкна в Берлин, съобщи "Билд".

В отговор на въпрос относно неотдавнашните нападения с безпилотни самолети, насочени срещу Москва, германският министър заяви: „Русия е нарушила забраната за използване на сила в Устава на ООН. Москва безмилостно бомбардира граждански обекти в Украйна, като се насочва към силози за зърно, болници и църкви. Украйна се защитава в рамките на международното право".

Още по темата

Естонският министър на външните работи Цахкна също изрази подкрепа за украинската контраофанзива и подчерта, че военните операции на Киев са в рамките на международното право.

„Русия е отговорна за започването на агресията. Русия е отговорна за започването на геноцид. Русия е отговорна за всичко, което прави в Украйна", каза той.

"Ние трябва да изтласкаме войските на Путин обратно в Русия. Трябва да използваме всички видове средства за това", добави Цакхна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Големи успехи на спецобосрацията, грамадни успехи на спецобосрацията :)
243
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самоотбрана е когато се пазиш на своя територия. Когато го правиш на чужда територия е нападение и тероризъм
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Германия подкрепя тероризма, защото това, което правят украинците е тероризъм спрямо цивилни граждани на Русия.
241
2
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 10 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава и да те спукат от бой.18 години да строиш ракета и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга. Флагманът да лази по дъното.Страшно е!
240
0
 
6
 
! Отговори
Itso преди 10 месеца
Вчера на Златни Пясъци лежа си аз спокойно на шезлонга и по едно време усещам прекалено много гларуси се събират около мен. Оглеждам се и какво да видя - една украинка с една чиния пържени картофи им подхвърля и те съответно се събират на ято там, никой не смее да и направи забележка но аз не изтраях и и викам - ало, не хвърляй буклуци на плажа, кошчето е ей там, а тя ная нагло - това е храна, птиците ще я изядат. Нагли, Нагли до безобразите, да ги избият до крак ДАНО!
239
2
 
5
 
! Отговори
Младенов преди 10 месеца
На тия германци им е много къса паметта и затова пак ще изядат боя!
238
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Кои санкции на ЕС спрямо Русия са незаконни, ти нормален ли си бе?! САЩ дадоха касетъчни боеприпаси, не ЕС. Хайде да заминавате вече всички подобни чв-орове към Северна Корея, Китай и Русия.
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Касетъчните бомби разрешени ли са на фронта не са но ги използвате срещу Русия. Санкциите ЕС срещу Русия са незаконни. Потушаването със сила срещу населението в Донбас което никого не е нападало също е агресия на украйна срещу нейното собствено население. Нещо двойни стандарти ЕС
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аналена ги подкрепя но това не знам да е официално потвърдена немска позиция.
235
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна обявила ли е война на Русия. Не. Следователно те правят терористични нападения.
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая аналена нанесе много щети на немския имидж...
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Русия напада украйна медиите го наричат агресия но когато украйна напада Русия било самозащита таки ли бе алексито щото според мен украинските нападения са си чиста агресия и тероризъм понеже обектите са цивилни.
232
14
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Това не са нападения,а законна самоотбрана.
231
11
 
6
 
! Отговори
скоро в Крим преди 10 месеца
В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.
230
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аналена малелей вагиналена..берлинска народна песен
229
5
 
9
 
! Отговори
Моралист преди 10 месеца
Дори във футбола или по време на боксов мач няма такова положение само единият отбор да рита топката и да вкарва голове, а другият да наблюдава, или единият от боксьорите да бие и нанася удари, а другият - да си трае.
228
20
 
11
 
! Отговори
Достойна позиция преди 10 месеца
Щом Германия открито приема това..чакайте нови атаки по руснаците. Но това за руснаците е нищо.....те се радват за получено колело,като компенсация на убития син и са готови да умрат,но да унищожат света. Комплексари,сър!
227
9
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Ама моля не генерализирайте така! Аналена не е нито Берлин, нито Германия. Тя си е просто една нескопосна министърка и повечето германци се срамуват от нея
226
6
 
34
 
! Отговори
Уф преди 10 месеца
Това недоразумение на немската политика до кога ще излага Германия
225
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя си е фашистка,нормално е да подкрепя тероризма