Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната

Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура и език
Обновена: 23 авг 2023 18:46 | 23 авг 2023 18:26, Йоана Цонева
125
Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви пред участниците в срещата на върха на държавите от БРИКС, че Русия иска да сложи край на войната, разпалена, според него, от Запада и сателитите му в Украйна, предаде Ройтерс.

Той повтори наратива на Кремъл, че войната е била принудителен отговор на действията на Киев и Запада. Агенцията отбелязва, че Путин е използвал срещата на върха на БРИКС, за да оправдае войната на Русия в Украйна и да изкаже похвала за групата, че се явява като противовес на глобалната доминираща роля на САЩ.

"Благодарни сме на колегите ни от БРИКС, които вземат активно участие в опитите да се уреди тази ситуация и да се стигне до справедливо урегулиране с мирни средства", каза руският президент.

"Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура, за своите традиции, за своя език, за своето бъдеще. Действията ни в Украйна са продиктувани само от едно - да сложим край на тази война, която бе разпалена от Запада и сателитите му в Украйна срещу хората, живеещи в Донбас", добави Путин.

По думите му именно стремежът на редица западни страни да съхранят доминиращото си положение в света "доведе до тежката криза в Украйна". Руският президент напомни, че "отначало с помощта на западните страни бе извършен антиконституционен държавен преврат в тази страна, а след това срещу онези хора, които не бяха съгласни с този държавен преврат, бе разпалена война", пише БТА.

"Война жестока, война за изтребление - в продължение на осем години", подчерта Путин.

Москва ще използва председателството на Русия на БРИКС през следващата година, за да засили ролята на групата в света и през октомври 2024 г. ще бъде домакин на нейна среща на върха в руския крад Казан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
МинУвач преди 7 месеца
Няма такава наглост. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, брутален наглец, Путин.
87
6
 
0
 
! Отговори
R.A.T.M преди 8 месеца
Има много западни организации, които се грижат за бежанци по време на военни действия. В Украйна работят такива преди 24.2.2022, защо ли ? Може би 2014 имаше преврат и 8 г украинци обстрелват украинци ? И 14 000 жертви преди СВО са силно занижени, но всяка жертва е трагедия за някой друг, но Запада спа 8 г. Сега рецесия очаква Европа, богатите немски компании вече плащат данъци в Щатите, т.е всичко е наред. Само Путин е много лош.
86
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно е, Русия опита всичко и през годините, но империята на злото отвъд океана не се спря да провокира. Е, щом държат, ще си го получат
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руски кораб върви на маин....си!
84
1
 
4
 
! Отговори
реално преди 8 месеца
Във всяка война има и аресор или окупатор.... т.е. този който напада чужда суверенна държава, и съотвентно има и НАПАДНАТ. Сега не ми обяснявай за превантивността на таварищ Император путин, защото е едновременно и жалко и смешно! Просто ако Питин си бе седял на Ботоксовия си зад..н.иик, нямаше да има изобщо над 500 000 жертви. А това кой е победител и кой губещ е доста разтегливо понятие.... Не знам кой точно сега се защитава и кой напредва на фронта...така, че..... пиш си хапа и дишай споко
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във всяка война има победители и губещи при което гъбещия трябва да приеме тезата на победителя! И двете страни искат да са победители но едната воюва изцяло на кредит от запада и в този случай ня може да има победител.
82
2
 
3
 
! Отговори
реално преди 8 месеца
накратко казано: с Действията си въдворяват мир, а който не го иска техния мир: УМИРА! Такъв е то руския мир: ИЛИ СИ С НАС, ИЛИ СИ ВРАГ КОЙТО ИСКА ДА ОТКРАДНЕ ЦИСТЕРНАТА, ИЛИ КАСАТА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА "РАССИЯ" !!! А императора смята, че човешкия живот неструва и пукната пара, е не неговия де, този на всички останали!!! Да го помнят не само русофобите, но и русоробите на Негово Величество !!!
81
4
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Жалък убиец и мазен плъх!
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аааааа....сега ми стана ясно....Путин още не е излязъл от Втората Световна война Сега разбирам защо води война с Украйна Това демек е продължение на ВСВ.И опитва да спре фашистите които да на територията на Украйна и част от тях на Луната.На Луната за сега се търпи провал
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морскияг надводен дрон е с половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят един флот. Има електро подводни дронове, които в близост до целта правят изчисление, фокусират се и превключват само на дизел ! Радарите не ги засичат. А ако в акциите едновременно участват и отвличащи вниманието въздушни дронове, всяко корито Е ОБРЕЧЕНО !
78
8
 
4
 
! Отговори
Слепок преди 8 месеца
Слава России! Фак тъпия ЕС и световния терорист САЩ.
77
2
 
4
 
! Отговори
!! преди 8 месеца
Той и Хитлер е искал да обедини европа и да сложи край на всички войни, ама на - не му се получи.
76
9
 
2
 
! Отговори
Само наште преди 8 месеца
По последни данни руснаците са вече пред кийв и вече го обкръжават!
75
1
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 8 месеца
Това е все едно извергът Георги Николаев да каже, че действията му срещу Дебора са били продиктувани от нейното поведение.
74
4
 
5
 
! Отговори
соломон преди 8 месеца
Путин тези работи само с приказки не стават освен хленчене нищо друго не си направил нищо -- те Западът много добре разбират и знаят,, че няма да им отговориш каквото и да направят винаги са прави и ненаказани . Гледат на теб като неспособен, слаб, безпомощен който не представлява никаква заплаха за тях. За сериозно вече никой не те взема ако трябва Америка ще пожертва не само Украйна но и Европа и други страни като Япония, Тайланд, Ю. Корея и други.
73
2
 
5
 
! Отговори
МЛЪКзомби ! преди 8 месеца
умряПРЕДИгодина !
72
4
 
3
 
! Отговори
Пулф. преди 8 месеца
Егати прозападния сайт. Фитили, пози, страшна работа.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Втори самолет на ръководителя на военната групировка "Вагнер" Евгений Пригожин се насочва за кацане на летището в Москва, съобщават близки до Пригожин канали в Telegram.Въпреки че много канали пишат, че Пригожин е загинал при самолетна катастрофа над Тверска област, има спекулации, че той лети с втория самолет, предаде БГНЕС.
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скрипалката жив ли е, толкова демократично не го срещат с най-близките му...
69
8
 
3
 
! Отговори
Нафтали Бенет каза: преди 8 месеца
В интервю бившият израелски министър председател Нафтали Бенет заявява че политици от Запада са спрели преговорите в Истанбул за сключване на мирен договор между Русия и Украйна... Най-смешното, което Бенет разказва с усмивка е, че след този разговор със Зеленски, в който той му е съобщил, че Путин няма намерение да го убива, Зеленски е напуснал тайният си бункер и си е направил селфи в офиса с надпис "Не ме е страх".