ЕМА започва проверка на ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Има случаи на нетипични кръвни съсиреци при жени
28
ЕМА започва проверка на ваксината на "Джонсън и Джонсън"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата започва проучване на случаите на нетипични кръвни съсиреци при жени, ваксинирани с препарата на "Джонсън и Джонсън". В свое изявление от ЕМА казват, че засега не е ясно дали има връзка между ваксината и образуването на тромби. Агенцията ще оповести позиция, след като приключи с оценката си.

В същото време Европейската комисия ще потърси обяснения от компанията относно неочакваното съобщение за закъснения в доставките.

"Джонсън и Джонсън" обяви вчера, че ще забави пратките за Европа, след като американските здравни власти препоръчаха временно спиране на препарата след случаите на тромбоза при шест жени.


28
Още от Наука
Турция тества успешно първия си двигател за мисия до Луната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?"

И как точно се проверява за нещо толкова рядко - 1 на милион при положение, че на 3-та фаза клинични изпитания са го тествали само на десетки хиляди доброволци, т.е. много под 1 милион? Толкова редки събития се проявяват само на 4-та фаза, което е, всъщност, сегашната ваксинация.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?
Как така се мотат с руската и я гледат под лупа, а сертфицираха останалите на честна дума?
18
4
 
3
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 3 седмици
Аз държа да съм отговорен към здравето и живота си, слабоумни, не към стадото, пардон, обществото, затова НИКОГА, ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА няма да си сложа такава отрова в тялото! Пък и все не мога да разбера защо след като вие си сложите ''вълшебните'' дози, които ви ''пазят'' пак не можете да дишате и да спите спокойно!? Нали уж вярвате, че ви ''пазят''!? Или пък не вярвате съвсем!?
17
5
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 3 седмици
Към кое обшество ? Каква отговорност ? Да се ваксинирам с отровни и смъртоносни ваксини било отговорност ! Да си рискувам живота и здравето ? Айсиктир
16
12
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 3 седмици
Ваксината е отговорност към обществото, умнико. Отговорност към другите. Ама на човек с 2000лв. заплата, работещ в склад, как да го обясним?! Няма смисъл. Пълен бедняк, не смее да поиска увеличение, защото не умее нищо, после седнал да говори за роби...
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваксинират се само хора без сивото вещество в мозъкът си. Хора страхливи без никакво чувство за себеуважение и достойнство
14
4
 
9
 
! Отговори
Хо преди 3 седмици
Интересно е,че ЕМА не намира причина за проверка на Пфазйзр (35 случаи на тромбоза) и Модерна с 5 ?! Избирателно, кампанията се води срещу по-евтините векторни ваксини.
Апропо, ваксините на Пфазйзр и Модерна показват значително повече странични ефекти по света, от колкото АЗ.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въпрос към ваксинираните: Махнахтее ли маските? Свободни ли сте вече? Ще ви отговоря-не сте. Рано е да се радвате. Познавам вече 3-ма, които след две дози се разболяха от ковид. Ха сега, де?
12
11
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
В САЩ само реднеците из Алабама и *** от гетата отказват да се ваксинират. Излишно е да говорим повече по темата. Иначе казано си повече от прав.
11
17
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 3 седмици
Естествено, че се ваксинирах още февруари на зелен коридор с "Модерна". Както и всички, ама всички до един около мен- родители, приятели (програмисти, архитекти, лекари, зъболекари). В САЩ приятели и роднини са предимно лекари и се ваксинираха още края на декември. Някои чакаха Пфайзер или Модерна да се боцнат през His.bg и вече има предостатъчно и те са с първа доза. Така сме квалифицираните хора със заплати в пъти над прага. Ти си прави каквото искаш, ама не е зле да гледаш по-умните от теб.
10
6
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
А е чупката . Ти ваксинира ли са та се правиш на интересен тука ?
9
0
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 седмици
Янсен е фармацевтичният бранд на J&J. Под него си пише J&J с червени букви.
8
15
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 3 седмици
Мда, цял Израел, цяла Великобритания, цели САЩ се ваксинират наред. Първо умовете си, а най-накрая, ако останат ваксини- обслужващата класа. А тук, в държавата на миячите на чинии и берачите на малини, седнали да говорят как нямало да се ваксинират. Ами- точно това е целта, да се поизчисти малко обслужващата класа, че там по 1000 души се биете за 1 работно място. Ние, средната и високата класа, ви изхранваме с високите си данъци. Просто е. Най-лесно се манипулира *** човек (Ганьо).
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 5 Анонимен
Остави ги бе . Нека се възнесат та де се изчистиме от такивабезмозъчни индивиди
6
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 седмици
Да. Продуктът се казва “Янсен” , а производителят е Джонсън и Джонсън. Какво неясно има в това? Не е ясно едно : как всеки сезон имаше актуална противогрипна ваксина ( за респираторни, повечето от които подобни на Ковид, с причинители различни коронавируси ) и тези ваксини не приминяваха тромбози и прочее неизвестни, опасни странични ефекти. А сега за една година на основата на тези противогрипни ваксини не може да се направи една сносна векторна ваксина за Ковид??
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да им се начудя на всички ентусиасти, които се юрнаха да си бият неизвестно какво. Явно предпочитат да поднесат себе си в жертва, но закупените от Боккича ваксини да не идат зян и да не разочароват своето божество от джипката.
4
3
 
16
 
! Отговори
София преди 3 седмици
Да не вземе и тука да се получи, че процентът е нищожен и не била вредна.
С тия ускорени ваксини, с тия глупости дето се говорят от СЗО, ЕМА и прочее такива автоголове си вкарахте, че вече никой не го интересува мнението ви. Хората имат глави на раменете и могат да преценят за себе си дали да се ваксинират с експериментални препарати или да изчакат известно време, но да се ваксинират с ваксина, която да е минала всички тестове по реда си и всички странични ефекти да са описани добре.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката са опаковки на Янсен ?!?!?!?
2
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Тея тестове на ваксини не трябва ли да се правят преди пускането им, а не пост фактум...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да се разбира: ЕМА си договаря надника!