София расте, но и поскъпва!

Столицата е на 90 място в класация за най-скъпи градове
Обновена: 19 мар 2019 10:30 | 19 мар 2019 10:26, Александър Попов
20
София расте, но и поскъпва!
Снимка: Булфото, архив

За първи път три града споделят първото място в класацията за най-скъпите за живот градове. Това са Париж, Сингапур и Хонконг, сочи проучването на "Икономист интелиджънс юнит", което сравнява цените в 133 населени места.

Авторът на доклада Роксана Славчева посочва, че Париж е в челната десетка от 2003 г. и е "изключително скъп" за живот. Средната цена на дамска подстрижка например е 119,04 долара. За сравнение тя струва 73,97 долара в Цюрих и 53,46 долара в Осака, пише БНР.

"Европейските градове имат по-високи цени за домакинство, лична грижа и в категория забавление", отбелязва Славчева.

След трите класирани на първо място следват градовете Цюрих, Женева, Осака, Сеул, Копенхаген, Ню Йорк, Тел Авив и Лос Анджелис.

Най-евтиният град пък е венецуелската столица Каракас, където едно кафе струва 0,62 долара. Преди него са Дамаск и столицата на Узбекистан Ташкент.

Къде е София?

София се е издигнала с 29 места в сравнение с миналата година, когато се е нареждала на 119 място. Сега столицата ни се нарежда на 90-та позиция, като това се дължи на увеличението на цените на хранителни стоки, комунални услуги и на забавленията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 5 години
До фенКазва се бул. "Витоша", а на "Витошка", Гражданино СофиАнец ;)
13
5
 
12
 
! Отговори
Николай преди 5 години
До провинциалистТи не се хвали много, че такива отворковци като теб са ясни - показа си комплексите веднага. Постигай си кариерата ама не идвай в София, седи си там дето си си плел обувките, да те видим тогава кариерист. Цялата държава е пълна с такива хора, само се карате, само си завиждате, КАКВО Ви СТАВА БЪЛГАРИ??? Злобеете без причина и се присмивате на хората....
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди НАШЕСТВИЕТО София беше що-годе приличен град.Сега наистина положението е нетърпимо.Всичко живо просто и миьеца ли миьеца ...Отврат.
11
4
 
20
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РОДЕН съм на 100 метра от жълтите павета, които тогава достигаха до Орлов мост. Израстнах в района около днешното НДК. С моите съученици никога не сме се наричали "софиянци". Този термин го чух за първи път в казармата. Така ме наричаха разни комплексари.София винаги е бил и ще бъде най-скъпия град в България. Ние сме свикнали да даваме по 50 ст. за връзка магданоз, да си плащаме карти за Гр. транспорт, защото разстоянията са огромни. Това са неща, с които трудно се привиква ако си от село.
10
1
 
11
 
! Отговори
Земеделец преди 5 години
До фенАз се спасих имам си 500 декара на село, давам си апартамента под наем и си гледам живота, PS на село изкарвам повече пари от 99% от жителите на столицата. Кариери правели, абе бай Й, да не си в Париж, фирмите са малки, корпоративна кариера е почти невъзможна,тиймлийд в кол център не е кариера, ако си бай Левон да. Ама колко са такива като него, не коментирам що за човек е!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София расте и се увеличава с роми и ксруци.А не мерси.
8
7
 
17
 
! Отговори
фен преди 5 години
Родена съм в София- както се казва на жълтите павета! обичах София, обичах да се разхождам из центъра, да пия кафе на Витошка...сега не мога да я понасям-***, миризлива, пренаселена, целия прованс се натресе в София, трафик, строителство на кутийки, които се купуват от мама и тате за децата..., простотия, не се спазват закони, ред , паркират където им падне, самочувствие до небето и омраза към изчезващите като вид наистина СОФИЯНЦИ
7
1
 
15
 
! Отговори
Земеделец преди 5 години
До провинциалистТопа едни кариери можеда имате в София. ХАХАХА
6
6
 
14
 
! Отговори
провинциалист преди 5 години
Като гледам единствената гордост на софиянци е, че са родени в София. Доста голям успех. А ние с плетените обувки постигаме кариери и резултати, а не живеем е наследствени и неремонтирани апартаменти. Айде, успех и дано постигнете нещо
5
9
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Дери им кожите на тея кромиди с плетени елеци, говорещи със силен диалект!Провансаджиите са армоя от продавачи, келнери, сервитьори, миячи, зидаро-мазачи, дистрибутори, спедитори, телефонисти, сбирщина от неквалифицирана работна ръка, подбиваща цените на труд!
4
7
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Машала, гьон сурат. Сега има да давам 10 -те си апартамента под намем за по 1000 лева .Призовам раята да пачка до спукване .Айде ,и много поздрави от Къшадасъ.
3
9
 
32
 
! Отговори
София, Жътварски преди 5 години
Цените се вдигат зарАди нашествието от провинционални потомствени козари,първо поколение с обувкиЗа тях например е въпрос на чест да изяде НА центъра бургер за 15 лева,да му съдерат кожата,плащач е,нищо че работи на трицифрена заплатка.Още по-зле са тея на къде удрят цели 1150 лева и вече с него не може да се говори, профи телефонист,владее нещата,не можеш го бутна.Накрая му пробутат бетонна кутийка за 130к евра,65 квадрата и он е Бог!30 години на кредит,ама е соф'янИц!Вън *** от София
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе лингвистчето, да вземеш да разбереш как работи една държава и пазара и тогава да обвиняваш можещите и умните, че няма работа за теб.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой идва, аз съм роден в гетото, но го напуснах щото става все по-гадно гето :)