Прословутият ремонт на Графа се удължава. Ще има ли фалити?

Ситуацията за търговците силно се влошава, обясни експерт
Обновена: 14 май 2019 09:12 | 14 май 2019 09:10, Петя Славова
49

Прословутият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" се удължава заради дъждовните дни, които попречили на строителните работници. Търговците в района се опасяват от фалити и очакват с нетърпение края на ремонта. Работещите на "Графа" заведоха и съдебен иск срещу Столичната община заради загубите при продължилия вече година ремонт.
Още по темата

Дъждът осуети ремонта - не само, че попречи за строителя да работи, но и създава локви, когато е готов. От Столична община не предполагали, че има тръби под някои от главните улици като "Цар Иван Шишман" и "6-и Септември" и реконструкциите им се отлага".

"Обектът бе разделен на под обекти и от Топлофикация получихме информация, че трябва да се смени съществуващ водопровод", обясняват строителите.

От "Спаси София" поискаха оставка на зам. кмета Ирина Савина за поредното забавяне.  "За 5 години е трябвало да се съгласуват дружествата", обясниха от неправителствената организация.

"Проблемът на търговците е, че ситуацията силно влошава тяхната възможност да упражняват дейността, която са започнали. Виждаме как изглеждат улиците в центъра на София. Като потребили трудно бихме могли да стигнем до някои търговски обекти. Зад всички ремонтни дейности стои влошеното състояние на живот на хората, които обитават улицата. Те са и търговски зони. Така че комплексна трябва да е оценката на общината, когато планира своите намерения.", заяви Ивана Мурджева от Сдружение ''Справедливост за всички в България" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

От Сдужението са завели иск в съда, към който са присъединени 14 търговци. В него се иска обезщетение от 390 хил. лева за срок от 6 месеца. А от Сдружение ''Справедливост за всички в България" са в готовност да отговарят на всякакъв съдебен въпрос, касаещ засегнатите търговци.

Ивана Мурджева уточни, че не е правен отделен иск и изследване за състоянието на търговската дейност на пресечките на граф. Игнатиев, които също са засегнати.

По думите на Мурджева в ефира на "България сутрин", гражданите и общината имат сходни интереси и не са от двете страни на барикадата. До момента обаче нямало отговор на тяхната протегната ръка, посочи тя.

"Общината не предприема някакви различни мерки от досегашните. Надяваме се, че по време на избори политиците ще станат логични", каза още Ивана Мурджева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
С това темпо Столична община ще е готова с ремонта на улицата точно навреме за масовата употреба на ховъркрафти и вече няма да има нужда от улицата. И как може ВИК и Топлофикация + Община да не знаят къде са им тръбите? Да бяха питали някои стар софиянец, той може и да е бил там като са ги слагали и да им каже точно къде са. Ама то в цяла България е така, където ГЕРБ копне настава мазало. 1 обект няма започнат от гербер и изкаран докрай без проблеми, все корупция, ниско качество и закъснения!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметицата и тези около нея имат ли представа колко магазинчета и заведения има по тесните улици "Шишман" и "6-и септември"?Знаят ли, че там се намират сградите на няколко големи, емблематични столични училища?Така ще е, докато някои се стремят да направят безсмъртна изкуствено създадената по времето на соца традиция - кмет на столицата да бъде някой, докаран Бог знае откъде, но много послушен пред силните на деня и убеден, че традициите на столичния бит са нещо вредно и трябва да се разрушат!
38
0
 
2
 
! Отговори
Значи, какво? преди 4 години
Да очакваме ремонти по цялото протежение на улиците "6-и септември" и "Цар Иван Шишман"?Само който не познава София не би могъл да си представи какви неуредици ще предизвика това, с оглед на темповете и качеството на работа, които бяха демонстрирани през последните две години по ул. "Граф Игнатиев"!
37
0
 
6
 
! Отговори
Руски учен преди 4 години
Поговорката гласи:"Ако асфалтът стане добре, то тръбите след месец ще са за смяна."
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да търпим кмета и заместниците му да си нямат понятие от строителство и да пилеят парите на софиянци, а и да им нанасят вреди.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом учителка по руски е кмет на столицата,аре затваряй ...представете си в по -малките градове какво става.
34
0
 
11
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
До ОтТова е най-смешното нещо, което съм чул и прочел за ремонта на Графа!!! За жалост нещата вече клонят към трагедия, но нищо ...Време беше всички да видят колко са и кафяви гащите на "най-добрата" кметица! Положението е същото навсякъде и на всички нива в клетата ни държава! Някакви умствено семпли хорица, некадърни, но амбициозни и алчни са пропълзяли по политическата стълба и дирята от техните дела блести ... но не е злато или сребро, слуз е!!!
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...От Столична община не предполагали, че има тръби под някои от главните улици като "Цар Иван Шишман" и "6-и Септември" и реконструкциите им се отлага"Това е едно от наййй-тъпите изказвания на "Столична община"!Тея незнаят къде са им тръбите;)За каква столица плащат всички българи???Да не говорим за "журнялята" - "...реконструкциите им се отлага...". Къде е множественно число, къде е единственно, къде е времето;)СРАМ Народен!!!
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова още ли не е подала оставка?! Прокуратурата защо спи?
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле, ужас, каква изненада точно когато ремонтират улицата установили че 60 годишни тръби, които трябва да се сменят през 30 години били зле. Шок!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава управа...При подобен проект ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се съгласува с КАТ, ВИК, ЕНЕРГОТО, ТОПЛОФИКАЦИЯ, що ни правят на балъци...
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фънди тотално се оля с тоя ремонт.Не е толкова дълга тая отсечка ,че да се мота 2 години.Не ,че е толкова грозно ,ама е недоизпипано - пълно е с незациментирани павета , които се вадят сами и се губят , в резултат уж готови участъци са пълни с дупки и липсващи плочки и павета.Пред 'Свети Седмочисленици' унищожиха вековни орнаменти и сложиха някакви полуфабрикатни оградки.И всичко става на парче и при тотален хаос.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво толкова му ремонтират не разбрах? нова улица се строи по бързо!
27
1
 
36
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
То ядрен взрив да беше станал на тоя площад - в нормалните държави досега щяха да го обновят и приключат...
26
1
 
51
 
! Отговори
От преди 4 години
"Ислямска държава" са поели отговорност за ремонта на ул. Граф Игнатиев !
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АБВАко тези дружества си направят ремонта като хората, ще изтърпим това удължаване на сроковете.Но у нас, по традиция, няколко месеца след като се ремонтира нещо, се налага нов ремонт. Иначе няма да сме ние. Поне през последните 5-6-7 десетилетия е така, според по-старите софиянци.
24
3
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
И за още нещо се сетих - защо Енерго, Софийска вода, Топплофикация се сетиха точно в този момент, че тръбите и кабелите им са за смяна? Да не би да е за да се замаже неспазването на сроковете за изпълнение на чудесния ремонт? И дали е толкова чудесен? Айде, приятен ви ден прекарани съграждани !
23
1
 
33
 
! Отговори
Иванчо преди 4 години
Каза ли ви врачката, че ремонтът на Нотр дам ще приключи предитози на ул."Граф Игнатиев"? Каза ви!Ама вие не вярвахте. Видяхте ли сега, аааа?
22
1
 
28
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Времето в България е много странно - то дъжд, то сняг, то мъгла, то жега! Чудя се как тук може да се построи нещо без да падне след 2-3 сезона! Ама после се сещам за Германия, Франция, Дания и др. и започвам да си мисля, че има начини за справяне с климата! Но отново се сещам за ужасния климат в България и разбирам, че няма начин!
21
3
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
До АнонименКак къде, в турското посолство за съгласуване на въвеждането на турски в училищата. Е каде е Баце ти Боко