Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка

Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и граждани
Обновена: 1 авг 2020 10:02 | 1 авг 2020 10:00, Камелия Цветанова
734
Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредната 23-а вечер на антиправителствени протести в София и днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“.

На Орлов мост обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани.

Още по темата

По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите. До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага.

Няколко часа по-късно става неприятния спомен за демонстрантите, които показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра.

"Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват те пред БНР.

“Не правим нищо лошо. В крайна сметка, те почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските служители реагираха много бързо и честно казано от страна на протестиращите е нямало никаква агресия. Бяха двама души задържани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които целта им е по всякакъв начин да запазят своя гуру на власт, но няма да се получи", обясняват протестиращите.

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете ключови места - кръстовището на Орлов мост и бул."Цар Освободител" в района при президентството.

Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои традиционния протест на площад "Независимост", а майките от "Системата ни убива" организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
7
 
15
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Познавам няколко полицаи и всички са БСП-ри.Дали не пасуват умишлено ?
526
8
 
36
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ами аз ако съм министър председател, ще оправя нещата за 1 час. Изпращам спецчастите, всички с белезници, натоварвам ги на камионетки и ги закарвам поне на 10 км разстояние. Междувременно да им се вземат данните от личните карти, и ги накарвам да подпишат декларации, че ако продължават с окупацията, ще бъдат съдени за хулиганство и солидно глобени. И освобождавам градският транспорт да си тръгне по график. Ама нарушавали им се правата...Чакай бе, ами правата на останалите хора не са ли нарушени?
525
5
 
24
 
! Отговори
ЧЕРВЕН КОЛЬО преди 3 години
ОБЕСНЯВА, ЧЕ Е НА ПРОТЕСТА ЗАЩОТО ГЕРБ СЕЧАЛИ ДЪРВЕТА ДЕБЕЛИ 30/40СМ, ИЗРИВАЛИ БАЛАСТА ОТ РЕКАТА, АЗ НЕНАВИЖДАМ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЗАЩОТО НАПРАВИХА МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, 1 ДЛ- 3000ДЛ ЗАЩОТО ФАЛИРАХА 16 БАНКИ И ПРИСВОИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ- ТИА СА ПОБЕСНЕЛИ- КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВИ ПАК ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ...
524
5
 
36
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
По големи н,аглеци и г,ьон сурати от тези протестиращи едва ли ще се намерят някъде!Уж се борят с мафията,а баш мафиота Черепа театрално и нагло обяснява на цяла България какви *** са всички и как ги прехвърля от протест на протест като паляци и това как го забавлява!Не разполагат с никаква власт,а подлудиха софиянци ?!Какво остава ако се сдобият с власт?С какво право и самочувствие сочат с пръст кой е добър,кой лош,кой ще управлява и кой ще си ходи?Така е щот много ги галят,а те се вирят!
523
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам защо не мине там РЗИ на проверка?Масово са без маски.А глобата е 300 лв.Надали в палатките стоят с маски.
522
2
 
33
 
! Отговори
Хаха.. преди 3 години
"Не правим нищо лошо.." ...... ! Егати безочието, тия надминават и комунистите в това отношение !
521
2
 
23
 
! Отговори
Dost преди 3 години
Смяната на едни *** с други още по-гладни *** няма да реши проблемите ! Гледам по протестите се навъртат добре познати стари муцуни които се надяват да грабнат кокала ! Трябват ни нови, умни, честни, непокварени политици от друга планета ... иначе изборите не променят нищо както знаем !
520
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕГА ОСТАВА НА ОРЛОВ МОСТ ДА ИЗПИШАТ СЪРП И ЧУК, ЗАЩОТО ЕДИН РАЗКАЗВАШЕ КАК ИСКА ВЛАСТ ЗА НАРОДА! ИМАХМЕ ВЛАСТ НА НАРОДА, МЕРСИ НЕЩА..
519
5
 
28
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
*** те не правили нищо лошо , само дето са блокирали живота в София. Мирния протест вече е гражданско неподчинение и анархия. Президента да си озапти хората, че на работещите софиянци им писна от безделниците и ще вземат нещата в свои ръце. Това не бива да става и полицията да си свърши работата.
518
3
 
27
 
! Отговори
КАТУНИ ВЪН! преди 3 години
АМАН ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И ОЛИГАРХИЯ!
517
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако падне това правителство,нямате си идея какви кървави и лоши времена за България ще настанат,неслучайно изтипосаха тая бесилка на площада!България ще бъде смазана жестоко!
516
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Бойко 2 мутрите почти изчезнаха, измряха, скриха се, пенсионираха се. И изведнъж 3 години по-късно Радев излиза и казва случайната реплика "Мутри вън" и изненада всички. Публиката се върти в недоумение и ги търси...Затова нямат подкрепа тия ялови протести. Имат неясни искания и дават мъглива представа какво следва.
515
4
 
26
 
! Отговори
Ама преди 3 години
Не ги палете бе, раздавайте им зрели домати, но от разстояние, за да се спазва корона-дистанцията !
514
5
 
10
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
До Анонимният оли с бензина и цигарата. Ако имаше акъл за поне 5 стотинки щеше да знаеш, че цигара не може да запали бензин. Гледате много филми и после решавате, че сте хванали някой за шлифера.
513
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПижоПижооо -тай математика може еда я прилагаш само кога си броиш кокошките и яйцата в курника !!!
512
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ ТИЯ ИГРИ ГИ ИГРАХМЕ ВЕЧЕ- АМА ПОСЛЕ ГРЪМНАХА КТБ ЗА ДА ПЛАТЯТ МАСРАФА НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И СЕГА ДЕЦАТА НИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА ПЛАЩАМЕ ЕДНИ 5/6 МИЛИАРДА- ТА СЕГА СЛЕДВА ЕДНА ГРЪМНАТА ТАКОВА И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ СИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ЗА ЦИРКОВЕТЕ, А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИЗПЛАЩАМЕ ЗА НЕЩО КОЕТО ЗНАЕМ КАКВО СЛЕДВА- ВИЖ 2013Г, А ПОСЛЕ ДОЙДЕ ЮНИ 2014Г И ТОГАВА ЧЕРВЕНИТЕ ГРЪМНАХА КТБ И ЕДНИ 1.3 МИЛИАРДА ПОЕХА КЪМ МАЛОФЕЕВ И ВИДЯХМЕ КОЙ ДЪРПАЛ КОНЦИТЕ, СЕГА Е ПАК СЪЩОТО...
511
4
 
28
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Гледам тука по новините Орлов мост та се питам редно ли е да се прави сметище там?
510
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИЯ НАЛЯГАЛИТЕ ПО УЛИЦИТЕ ЕДИН КАМИОН СЪС СИЛНА СТРУЯ И ДА ГИ ИЗМЕТЕ...ГОСПОДАТА ПО УЛИЦИТЕ СЪС ЗАБРАНИ ДА ХОДЯТ В ЕВРОПА- САМО В ЕВРАЗИЯ.
509
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само се чудя дали това не е поредния цирк за смяна на властта, ограбване и забатачване на икономиката и парите ни, а на края Б.Б. на бял кон, с нов мандат да ни спасява?!? Тоя филм вече го гледаме два, три пъти и не върви!!! При тия хватки крадците от всички партии се донагушват и обират каймака, а работещите и плащащи данъци българи опират пешкира на санкции и реформи. Гнусно е дори да си помислиш за политика в България .ВСИЧКИ СА MACKAРИ Е КОНСТАТИРАЛ ОЩЕ АЛЕКО
508
2
 
25
 
! Отговори
До 530 преди 3 години
Той Божков и душове ще им достави, ти не се кахъри.