Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

Движението ще се извършва по обходен маршрут
14
Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път
Снимка: Facebook

На 25 април за три часа - от 7 ч. до 10 ч., ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли „Лозен“ и „Герман“. Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка, съобщиха от АПИ.

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за с. Лозен, а втората е между Лозен и Герман. Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от АМ „Тракия“ към „Младост“. Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият участък от СОП по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове. В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. При подходящи метеорологични условия вече се полага последният износващ асфалтов пласт. С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: пътОколовръстнотоАПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Ninja преди 2 години
До АнонименЮжната дъга на Околовръстното се свързва със Струма при Драгичево
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите Струма и Тракия " тая простотия навсякъде я пишат а това изобщо не е вярно, *** ли сте, *** ли сте, няма нищо общо тая отсечка с връзката между Тракия и Струма
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешна работа, пуснаха пътя за изборите, след това го затварят през 3 дена да довършват...Стигнали сме до там, че ако нещо и привидно хубаво стане за 2 3 дена сме готови да забравим години неволи....Как ще ме лъже по най-долния начин, а аз ще кажа браво? Ако правят на тарикати за такива дребни и очевадни неща, какво ли ще е за нещата дето не се виждат.. правилното изпълнение на проекта, качеството на материалите и тн
3
7
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Радев няма нужда от хвалба, Радев е като Чък Норис. Радев е острието на Решетников нищо че е обратното на остър.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 3Добре ли сте?
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от ремонти. Оставка на ГЕРБ веднага!