От HelpBook: Пропаднали настилки, некачествени ремонти

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата и изпратете снимки
23 окт 2021 16:45, Анисия Иванова
32

Снимка: HelpBook

Наводнени улици, пропаднали настилки, некачествено извършени ремонти и тротоари в трагично състояние - такива са преобладаващите сигнали, които получихме тези дни в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител се обръща чрез нас към Столична община във връзка със спукан водопровод в кв. Симеоново. Ето какво пише в сигнала: Бих искал да сигнализирам за спукана тръба на ВиК. Това се случва за пореден път, а от дружеството реагират с огромно закъснение както обикновенно. Това за мен е огромно разхищение на вода в контекста на особенно наболелите теми в нашето общество, а именно оскъдните и ограничени ресурси в това число и водата. Надявам се, че това може да бъде комуникирано с дружеството на друго, по-високо ниво и да им се обърне внимание за времето на реакция и качеството на ремонта."

Изпратиха ни снимки от район „Люлин“, на които се вижда пропаднала алея, която при всеки дъжд се пълни с вода и опасно прелива към електрическо табло и наводнява помещенията в близост.

Подобно е положението и в кв. Горна баня: "Точно пред входа на завода за минерална вода Горна баня, постоянно и винаги на едно и също място пропада паважа. От дъждовете дупката става все по-голяма. Вече 3 пъти е запълвана с голямо количество пълнеж и тя отново пропада, в кратко време след ремонта. Необходимо е да се се направи качествен ремонт на пропадането. То застрашава пропадането на жилищна сграда в близост, затруднява преминаването на пътни превозни средства и е предпоставка за ПТП."

Ситуацията в район „Сердика“ не е по-различна: "Пиша Ви, за да сигнализирам за опасно пропаднала тротоарна площ пред бл. 54, вх А в ж.к. Банишора (до 7 ДКЦ). В резултат на некачествено положената почвена подпора плочките на тротоара са пропаднали на места, а на други те липсват. Шахтата е на сантиметри над останалата настилка, което прави отводняването при проливни дъждове и сняг невъзможно. Напоследък зачестиха инцидентите с възрастни хора, които се препъват в големите неравности. Настоящата ситуация създава огромна опастност от счуване на крак,падания и др. наранявания,особено в тъмната част на денонощието. Инфраструктурата в никакъв случай не е подходяща за възрастни хора, майки с колички и хора в неравностойно положение. Моля за спешно отношение по въпроса! Прилагам и снимки.", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 седмици
До Анонимен 10- ---- Сигнал е подаден и въпреки това няма никаква промяна. Има също и писмо от Община Витоша до Софийска вода и пак нищо ... В тази държава не можеш да накариш никой да си свърши работата за която е назначен. Когато останем без вода ще пеете друга песен ... glupaci
26
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 седмици
До Българин от София --- Не говори глупости! Аз никога не съм виждал подобни течове в Германия .друг е въпроса че Германия вече прилича на гето..
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 абе ти вярно ли си толкова простичък или само се преструваш
24
0
 
1
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 месец
цяла България е така
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилните анти-българи пак пеллтечат за Беларус и Минск. Няма да стане комунисти, вие сте по-долу от кучетата, никой не ви слуша и не ви взима насериозно.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната на Радев.
21
2
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Илияна Йотова не е протеже, а вицепрезидент на Р България.Протеже е ромската принцеса - про това на един крадлив алчен и злобен тлъст илитерат.
20
2
 
3
 
! Отговори
Минск преди 1 месец
Елате в Беларусь да видите. Подобно нещо не може да се види. Ако случайно се появи някъде нещо кмет, губернатор, фирмаджия директно в затвора. Те за какво правят платени цветни революции, ама номера не минава.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ремонт на ремонта на ремонта, а откраднатите от Фандъка пачки - в Чекмеджето на тлъстия й шеф.12 години всички го виждат, но никой не смее да го произнесе
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До българин от сфКойто е свършил работата да се връща и да си е свърши но безплатно няма ли гаранция на тези ремонти?
17
5
 
3
 
! Отговори
Столичанин преди 1 месец
Сменяте Фандъкова с Илиана Йотова-протежето на Радев и....всичко ще се оправи.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само снимате и мрънкате,а едно плочка сами не можете да залепите, да цъкаш с мишката и копчето на става само,а
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувате за Тиквата и получавате ремонти на ремонта ,искат пари,стачкуват а трябва да върщат пари.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, а имат ли зелени сертификати работниците? Без сертификати да не ми се фащат на работа ич. Мое да ме заразят нещо, докато копат. А аз пък да си изпозаразя бабичките.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджийски ремонти. Същото е и в моят град. Улицата на кмета обаче, не само е прилежно асфалтирана, ами дори тротоара му е с плочки. Гадни крадци!
12
9
 
5
 
! Отговори
Българин от София преди 1 месец
Стига сте писали глупости! Навсякъде е така, даже вече и в Германия, може би само в скандинавските страни все още има висок стандарт! Да не говорим, че добрите майстори работят в чужбина, а строителните фирми не обучават работниците без опит. Други проблеми има с обществените поръчки - не може критерий да бъде най-ниската цена, а най-доброто съотношение между цена и качество; обжалването от загубил конкурент спира изпълнението й, което води до загуба на време и пари!
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То това е при вашето управление на Радев. Защо не сте си оправили плочките и докога ще се оправдавате с Бойко?
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не моа разбера - като има проблем, подай жалба в общината. Ко драскате кат обезумели в някакъв си сайт и чакате някой си да дойде и да ви оправи бакиите? Хелпбук-мелпбук. Се едно баба ви се у хелпбук е писала.... Вие нямате ли реален живот бе хора? Кой туй - фейсбук, хелбук, инстаграм, не знам си ко. Я излезте навън малко бе, вие съвсем се извратихте....
9
1
 
16
 
! Отговори
Ами какво преди 1 месец
да 30 годино разруха, последните 12 кражба на порязия, крепостните селяни доволни, че имат пари за хляб и Камчия и всипко е наред, цялата страна, Синя зона, винетки и прочие и по качество на инфраструктура 126 място в света като Мозамбик е на 122!! Има ли смисъл панелистанци още да говорите!!! Вие си избирате така да живеете така, че без да се оплаквате!!! Крепостни селяни!
8
2
 
13
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Само пра-българи строители останаха ,какво очаквате!?