Засега нямало причина ТЕЦ-София да премине на пестелив режим

Въпреки спрените доставки на руски газ дружеството няма проблеми
7
Засега нямало причина ТЕЦ-София да премине на пестелив режим
Снимка: Pixabay

"Към този момент не се виждат никакви индикации за проблеми за "Топлофикация София" във връзка със спрените доставки на руски газ", заяви  Александър Александров – изпълнителен директор на дружеството, пред bTV.

"Имаме редовно сключен договор с обществения доставчик "Булгаргаз" и към момента има всички уверения от тях, че притока на газ няма да спре. Имаме разработени кризисни планове в случай на евентуално спиране на газа и да преминем на работа на мазут", обясни Александров.

Имаме и законодателството, което ни задължава да имаме резервно гориво за определен период от време, което може да бъде използвано“, каза още той.

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" отбеляза, че промяната на цената на парното в следващия отоплителен сезон зависи от решенията, които ще вземе КЕВР в началото на юли. Смятам, че биха могли да имат успех с минимално увеличение на цената на топлинната енергия, отбеляза той.

"Към този момент няма необходимост да влезем в пестелив режим на работа. В критичен момент, когато наистина доставките на газ бъдат прекратени, имаме определени количества мазут, с които можем да работим в продължение на 30-40 дни. Към момента такава необходимост няма", заяви Александър Александров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: водаСофиягазТЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Дране дране и пак фране на крепостни- това е топлофъкация
6
0
 
4
 
! Отговори
До Таню преди 2 години
Ако ти мирише навсякъде значи е крайно време да се изкъпеш.
5
4
 
4
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Ceляцитe и без тва и сега си пocмpъдквaтe...
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на радеф е факт
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, ако спрат топлата вода и разредят градския в София на 50%, дали някой ще се намери да протестира или ще гледаме като гърмяни зайци, примирявайки се? Повече ми изглежда като да е второто, затова ще ни клатят от всички страни
2
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Ключовата дума е "засега".
1
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри ще затpият България!!!