Ако се вдигне прекомерно данъкът на такситата, може да има недостиг

Контрера: Беше внесен доклад за индексация с 15%
26 окт 2022 13:42, Анисия Иванова
23
Ако се вдигне прекомерно данъкът на такситата, може да има недостиг
Снимка: БГНЕС

Таксиметровите шофьори настояват за вдигане с 20 на 100 на минималната тарифа в София и запазва протестната си готовност. Вчера беше внесен доклад за индексация с 15%, обясни Карлос Контрера, който е председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

Още по темата
"В началото на октомври на заседание на Комисията по транспорт обобщихме постъпилите предложения за определяне на тарифа за 2023 година. Имаше две основни искания – да се определи минимален размер на данъка върху таксиметровия превоз на пътници и да се актуализират минималните и максималните тарифи. Те бяха изпратени до Председателския съвет, включващ представители на всички политически групи“.

Докладът за индексация с 15% е публично достъпен и ще бъде разгледан на извънредна комисия в четвъртък, обясни Контрера, пред БНР.

По думите му търси се компромисен вариант. Всяко прекомерно увеличение най-вероятно няма да срещне подкрепа в зала. То работи срещу самите превозвачи и срещу гражданите.

Законът посочва, че всяка година Общинският съвет трябва да определя минимални и максимални тарифи, каза той.

"Ако не остане нисък данъкът, който се заплаща върху предоставянето на таксиметровата услуга, рискуваме силно да се редуцира броят на хората, които я предлагат", смята Контрера.

Нуждаем се от сериозна законодателна реформа, която да уреди по друг начин качеството, цената и изискванията към шофьорите на таксита, убеден е Карлос Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 1 година
Некъпани били бакшишите хаЩот па вие у автобуса и метрото сте мнго къпани щерката и жената всеки ден припадат
18
0
 
11
 
! Отговори
Такси преди 1 година
Ползването на такси е услуга. Не я ползвайте, когато не ви трябва.
17
0
 
13
 
! Отговори
Що не? преди 1 година
Оставете ги да вдигат цените. Това е един вид естествен подбор. :)
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщайте Убер! Не ни трябват некъпани цветнокожи бакшиши!
15
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 1 година
Хотелиерското лоби е по-силно от ресторантьорското. Схемите със бежанците са изпитани. Не са за Сyльо и Пyльо хотелиер. Кръчмарите са уши на полицаите, докато хотелиерите са подставени лица...те така...
14
5
 
10
 
! Отговори
Зеленски важно е преди 1 година
Най-важното нещо на Света е ПАРИ и ОРЪЖИЯ за УКРАЙНА майна. Дарявайте си всички заплати и данъци за Украйна и за мене Зеленски. Честна еврейска дума ще ги ползвам по предназначение тези потоци от пари.
13
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Защо трябва да има минимална тарифа? Пазарен принцип и това е. Който не го кефи учи високи технологии. И без това има недостиг! Който не може да стане майстор. И там има хляб. Но, не ГЕРБЕРСКИЯТ общински съвет заедно с "българинът" Карлос ще вдигне минималните цени за да прецакат който ползва такси!!! От нова година и нови цени на билетите в градския. Пак гласувайте за герб!
12
0
 
12
 
! Отговори
Алибегов Наркомански преди 1 година
Важно е че НЕ ПИПАТ нощните КЛУБОВЕ и ЗАВЕДЕНИЯ без данъци без ДДС направо РАЙ за ресторантьрои и Хотелиери.
11
2
 
7
 
! Отговори
Браво!!! преди 1 година
А ХОТЕЛИЕРИТЕ се радват на ПАРИ и ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ супер справедливо ??? Да си дундуркат украински бежаци и дезертьори в ЛУКС ХОТЕЛИ и на СПА. Сега да е за сметка на другите.
10
1
 
6
 
! Отговори
Китайско такси: преди 1 година
Единия бакшиш кара 12 часа, другия спи в багажника. После - смяна!
9
1
 
13
 
! Отговори
верно преди 1 година
дайте убера, да видите колко бакшиши ще останат, че и повече данъци ще вземете от убера!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам защо трябва държавата да се меси в определянето на цените или пак се върнахме в соца ?
7
0
 
19
 
! Отговори
Хайде стига с тез преди 1 година
Пускйте "Uber" и не ни занимавайте с тез, ако обичате. Хората вече на екскурзии в космоса ходят, ние с тез чесъни още се разправяме.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв данък бе, бакшишите плащат само 300 лв. а 500 лв.ги плаща общината от нашите данъци за година. Намалете колите няма смисъл от толкова коли, за да не реват бакшишите, че нямат клиенти и да надуват тарифите. Пи цял ден седят по стоянките и искат да имат пари. Който го мързи да работи, става бакшиш.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недостигът на таксита, означава изобилие и излишък на чесън.
4
0
 
4
 
! Отговори
Много са преди 1 година
Не плашете
3
4
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тия съм спрял да ги ползвам.Последния път от летището до Центъра ми беше около 20 леваЩе си ги акрат те вече, аз кола си имам, а ако нямах вноската за нова е около 400 лева на месец, няма да им давам на тия, мога и да не пия и да карам,а не да храня тия мризливци!
2
2
 
27
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 година
Ще кажеш, че цялата икономика се крепи на бакшишите. Данъкът на такситата в София го плаща държавата, бакшишите плащат само една малка част от него /Ковид компенсации, макар че вече няма никакви ограничения/. Отвратително обслужване, мръсни коли, помпи и задължително удряне в сметката. Изобщо не са за жалене те, по-скоро клиентите са за жалене, че плащат много пари за мърлява услуга.
1
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Най-добре да рестартира планетата!!!