Столичната община: Започна разчистването на вътрешнокварталните улици

През целия ден продължи премахването на пречупени и опасни дървета и клони
26 ное 2023 21:52, Красимир Ангелов
24
Столичната община: Започна разчистването на вътрешнокварталните улици
Снимка: БГНЕС

Почистени са улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, както и главните улици в София, съобщиха от Столичната община.

Информацията е актуална към 18:00 часа днес. Започна почистване и на вътрешнокварталните улици. Затруднения с придвижването имаше по високите места на града като районите "Банкя" и "Кремиковци".

През целия ден продължи премахването на пречупени и опасни дървета и клони от столичните улици. В Столичната община бяха получени над 1000 сигнала за паднали или опасни клони. Приоритетно се обработват сигнали за проблеми за училища, детски градини и ясли, лечебни заведения, линиите на градския транспорт. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на повече от 200 сигнала.

Извозени са и над 250 клони и дървета от парковете на София. През утрешния ден екипите ще продължат своята работа.

В резултат на тежките метеорологични условия имаше изключвания на електрозахранването в отделни части на града. Електроразпределителното дружество увери общината, че 50 аварийни екипа са на терен и работят по отстраняване на техническите проблеми.  По данни на ”Електроразпределителни мрежи Запад“ към момента без ток са части от кв. "Витоша", "Панчарево", "Банкя", както и единични адреси в „Овча купел" и „ Нови Искър". До края на деня се очаква напълно да бъде възстановено електрозахранването в столицата.

Екипите, ангажирани с почистването на града ще продължат своята работа и през нощта, както и през утрешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
1212 преди 4 месеца
Терзиев си е направил сметката, оня ден отпусна 50 мил. на почистващите фирми разделиха кинтите и всико е точно. Чака да изгрее слънце.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
видео в ютюб https://youtube/watch?v=s7f8HqdF76Iможете да го намерите по заглавие - Ето Как ОГРАБВАТ България! - полк. Николай Марков или канал --- Investclub Podcast
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е къде по точно чистят.. Снега и дърветата са по улиците.. Терзиев да мине да ги види
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хм аз видях пожарникарите да режат , не столична община.
13
3
 
9
 
! Отговори
А сега дружно преди 4 месеца
Кпк не скача е червен! Комунизмът си отиде, спете спокойно деца на студено.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ко ривете всички бе? Тия дето чистят са частни фирми и отдавна са изяли и изпили кинтаките на общината. Това е всяка година. Предварително си знаят кой е спечелил обществената поръчка, взимат кеша и бегат. Оставят някоя жълта стотинка за аман заман ако ръсне сняг и толкоз. При Фандъка последните години не валя сняг, иначе сте късопаметни да помните как беше зимата на 2016-17г. От как всичко е взел частника, никога няма да е добре. И Господ няма да ви помогне. Алчността граници няма- капитализъм.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снегорините няма да свършат работа. Ледоразбивачи трябват. 15-20 см лед се е образувал вече
10
1
 
19
 
! Отговори
пак лъжи преди 4 месеца
Живея на централен булевард, по който минават трамваи. От снощи са почистили само релсовия път. Всичко останало е тотал щета - платното в заледени буци, клоните не са мръднати, а от дърветата висят и се поклащат още счупени клонаци. Няма снегопочистващи машини, няма ни-що!
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фандъка сигурно нарочно остави непочистени листата в цяла София и неокастрени дървета. Навсякъде клоните висяха и пречеха хората да минават. Не може при това хубаво време да се постъпва толкова безотговорно. От безхаберието на управляващите страдат всички.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тротоарите ще ги чистят ли от сняг и паркирали автомобили, че освен кори има и пешеходци в този град?
7
1
 
16
 
! Отговори
Столичанин в повече преди 4 месеца
А тротоарите на пролет ли ще почистят. Един посипан със сол няма в центъра
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ураа, значи има шанс към месец май нещата да се оправят
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На призива не пътувайте в лошо време най-стриктни се оказаха водачите на снегорини.
4
0
 
19
 
! Отговори
Свидетел преди 4 месеца
Истина е, г-н съдия, с очите си видях. Лично младият нов кмет на София хвана пречещия Клон, нададе боен вик, извъртя се като Жан Клод Ван Дам и го нацели с петата на десния си крак. Клонът изпращя, но не се предаде от първия път. Тогава Кметът вече се ядоса, нададе най-мощния си боен вик и направи на Клона Тройно Атомно Дуплекс - Затръшване, с очите си видях, г-н съдия, и Клонът грохна омаломощен. Тогава Кметът гордо махна на подчинените си, които го натовариха за извозване
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, бе да. В Младост 2 кола не може да премине по вътрешните улици, та снегорин ли? Ледената покривка е към 15-20 см понеже пропуснаха чистенето на листата тази година и шахтите се запушиха, а пък ако успееш да се промушиш случайно изникна някое паднало неокастрено от години дърво
2
3
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Браво на Столична община и най-вече лично на нейните преки партийни и държавни ръководители, че моменталически започна разчистването както на външно-кварталните, така и на вътрешно-кварталните и дори на гранично-кварталните улици и то по информация още от 18 часа, което значи, че в 22 часа вече са напреднали с нови стотици метри, че и повече. Браво!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той ше им го стопи снега докато се натуткат